Gönderen Konu: hangi istasyonun gazı daha performanslı?  (Okunma sayısı 7954 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: hangi istasyonun gazı daha performanslı?
« Yanıtla #20 : Ocak 07, 2009, 13:02:44 »
kardeş performans dersen shellden şaşma, benzinde zannedersin fakat yol gitmiyor diğerlerinide denedim bir ara kafaya takmıştım bu olayı hepsinde depo boş iken 10 liralık alarak uzun yolda denedim en uzun aygaz götürüyor. fakat performans olarak kesinlikle shell bunu diğer kullanıcılarında tespit ettiğini gördüm, sizde
 deneyin

10 lt lik gaz ile yapılan ölçüm pek doğru bir ölçüm olmaz, yani her seferinde aynı şiddette gaza basmanız, aynı güzargahları kullanmanız, vitesin aynı olması gibi etkenler önemli olur. Zaten 10 tl lik gaz ile yaptığınız ölçümde en fazla 5 bilemediniz 7 km fark görebilirsiniz. Tam dolu depoyla ortalama aynı şartlara denk geldiği için daha sağlıklı bir ölçüm oluyor....

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 07, 2009, 13:02:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 07, 2009, 13:03:35 »
bende şu anda depoyu doldurup deniyorum.İki depodur shell'den aldım.1 depo ile tamamen ş.içi 195-198 km yaptı.Dün akşam Aygaz doldurdum.Bakalım nasıl olacak.Haftaya yazarım.

Deponuz kaç litre?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 07, 2009, 13:04:44 »
Opetten alıyorum memnunum. Ortalama bir depo gaz ile (42 lt)  şehir dışı 520-530 km, şehir içi 430-470  yol  yapıyorum. İsmini vermek istemediğim  büyük bir  firmadan aldığım bir  depo gaz şehir dışı kullanımda 200 km de  bitmişti. Acayiplik  nerede bir türlü anlamamıştım.

Aynı litremi almıştınız acaba? Bazen şamandıra takılması gibi durumlar olabiliyor, çünkü normal şartlarda bu kadar fark olmaz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 07, 2009, 13:07:47 »
opet aygaz eurolpg kullanıyorum. şu an performans ve yakıt tüketiminden memnunum. ama bazı istasyonların pompalarında arızalar olabiliyor.bunu çok net gözlemledim.bazıları direk hava basıyor bir süre. aynı istasyondaki pompalarda bile olabiliyor.bir de gazı aldığınız saat çok önemli.sabah saatlerinde yada istasyonun tenha olduğu saatlerde alınan gaz çok yakabiliyor. çünkü pompalara bir süre hava basıyor.dikkat ederseniz pompa gaz basmaya başladığı ana birden lt göstergesi fırlıyor sonra yavaşlıyor.

bunları teknik bilgisi olan biri olarak söylemiyorum. sadece sıradan bir vatandaş olarak gözlemlerim bunlar.bilginize

Hava basacağını sanmıyorum, ancak pompa üzerinde bir sahtekarlık varsa doluma başlamadan litre akmaya başlıyorsa olabilir, hava basılırsa zaten aracınız vitesi boşa aldığınız anda stop eder.

Lpg ilk dolum basıncı her istasyonda daha fazladır, deponun içerisinde ki basıncı aşıp, gazın yoğunluğunu bastırmak için bu uygulama, daha sonra normale dönmesi doğaldır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 07, 2009, 19:51:26 »
depom 32 lt silindir ama 30lt anca alıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 08, 2009, 13:23:48 »
depom 32 lt silindir ama 30lt anca alıyor.

Çok fazla yakıyor, (100km/15 litre) ben 30 litre gaz ile 320-360 km arası yapıyorum, üstelik sabah-akşam sıkışık İstanbul trafiğinde. Bence lpg montajı yapılan yere bir uğrayın bir ayar yapsınlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #26 : Ocak 14, 2009, 22:40:49 »
merhaba arkadaslar
aracım 97 xeı uzerınde romano kıtı var. 50 tl'lık 1370'den 36 lıtre gaz alıyorum.
normalde azamı olarak 360 km yol yapması gerekıyor.suana kadar 5 defa denedım 360 km'ye ulasmadı.280-290 kmde bıtıyor.tupras cıkısındamıdır yoksa ıstasyonlarda mı bır anormallık var cozemedım. ankarada cok ıstasyonu denedım hıcbıri dıgerını tutmuyor.
Allah'a Emanet Olun!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aile için efsane
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #27 : Ocak 14, 2009, 22:52:32 »
Arkadaşlar tüm akaryakıtları alırken havasıcaklığının en düşük olduğu saatlaeri tercih edersek iyi olur. Lpg alırken mutlaka lpg çıkış asıncına bakmalıyız. Basıncı düşük olan lpg pompasından ve lpg'den şüphelenmeliderim. Bu arada basınç 4 bar'dan aşağı olmamalı 10 bar'dan yüksek olmamalı şamandırayı bozabiliyor.
EFSANELER HİÇBİR ZAMAN ÖLMEZ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 15, 2009, 02:46:47 »
gereken ayarlar yapıldı.Araba sürekli kısa mesafede kullanılıyor.Araba çalıştırılıyor.5-6 km gittikten sonra tam hararet ortaya gelince stop ediliyor.Çünkü okula gelinmiş oluyor.Hergün böyle.Yapacak bir şey yok.Ev ile okul arası yakın olunca mecbur fazla yakıyor.Evden okulada tek dolmuşla da gidilemiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 15, 2009, 14:29:39 »
O zaman tüketim değeriniz normal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 15, 2009, 14:56:48 »
gereken ayarlar yapıldı.Araba sürekli kısa mesafede kullanılıyor.Araba çalıştırılıyor.5-6 km gittikten sonra tam hararet ortaya gelince stop ediliyor.Çünkü okula gelinmiş oluyor.Hergün böyle.Yapacak bir şey yok.Ev ile okul arası yakın olunca mecbur fazla yakıyor.Evden okulada tek dolmuşla da gidilemiyor.
abi 5-6 kilometrede hararetin ortaya gelmesi mübalağa demi :) benim arabada 2-3km gidince geliyor ortaya :S
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 15, 2009, 15:40:10 »
abi 5-6 kilometrede hararetin ortaya gelmesi mübalağa demi :) benim arabada 2-3km gidince geliyor ortaya :S

kullanılan yere ve motoru sıkıştırmaya bağlı olarak değişir türkay

benim evim tepe bir yerde. sabah çalıştırıp evin önünden hareket edince 3 km gidene kadar arabaya hiç yüklenmiyorum diyebilirim. kendi akıyor. dolayısı ile hararetin yükselmesi biraz daha geç oluyor
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 15, 2009, 15:42:12 »

benim evim tepe bir yerde. sabah çalıştırıp evin önünden hareket edince 3 km gidene kadar arabaya hiç yüklenmiyorum diyebilirim. kendi akıyor. dolayısı ile hararetin yükselmesi biraz daha geç oluyor
benim bahsettiğim olay da tam anlamıyla düz bir yerde ve deniz kenarı, havanın sıcaklığı falan da etkiler tabi düşünmeden onuştum :) yazın 1kmde ısınan motor kışın 3kmde ısınıyor aynı güzergahta..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #33 : Ocak 15, 2009, 16:36:07 »
shell bp aygaz 3 ü iyi
96 corolla 1.6 xei & 2009 corolla 1.6 A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ocak 15, 2009, 16:47:57 »
[quote yazın 1kmde ısınan motor kışın 3kmde ısınıyor aynı güzergahta..
[/quote]

katılıyorum
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #35 : Ocak 30, 2009, 09:33:21 »
Opet, Aygaz ve Shell e iyileri, ama birçoğunuzun dediği gibi PO istasyonları birbirinden çok farklı farklılık gaz fiyatı LPG markası kalitesi gibi değerler, bu durum BP dede öyle fiyatlarda farklılık var...
Ayrıca kışın alınacak gaz daha kaliteli olmalı propan karışımı yüksek olan gazlar kışın daha kolay çalışmaya sebep oluyor, yani yazın her markadan alınan gazla kolay çalışan araba kışın zor çalışabiliyor...

Konuyu ankete çevirsek nasıl olur?
Ankete katılanlar kendi şehrine göre markayı istasyonu ve yerinide kendi mesajına eklese?
Birçok marka yazılmış fakat asıl sonuçta iyileri ve kötüleri mesaj yoğunluğundan dolayı ayırmak zor oluyor...

Selam ve dua ile
Sayagılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #36 : Ocak 30, 2009, 18:44:24 »
Arkadaşlar bu aralar shelden aldığım gazla daha uzun mesafe katettiğimi görüyorum. 25 tl lik gazda 7 km farkediyor opetten aldığım gaza göre
toyota coralla 1.4 terra ac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Şubat 01, 2009, 01:16:43 »
eğer arabayla düz yolda sabit hızda giderseniz 1- 1,5 km de ısınabiliyor.Ş.içine girerseniz bazen 3-4 km de ısınıyor.
Tahminimce bu gaz vermekle ilgili.Gaz verdikçe su daha çabuk devir daim olup ısınıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Şubat 01, 2009, 01:22:17 »
bir şey daha farkettim.
aygaz alınca bir depo ile 180km gidiyordum.
Shell alınca 200 km gidiyordum.Gittiğim geldiğim yerler aynı.Arabadaki kişi ve yük sayısı hep aynı.

Depo tamamen boş gibi.
Aygaz 28 lt de depoyu full diyor.
Shell de ise 30-31 lt alıyor.Sonra doldu diye ikaz veriyor.
gidilen fazla km galiba depoya 2 lt ye yakın fazla gaz alınması imiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Şubat 02, 2009, 23:18:14 »

arti kullanilan yag da önemlidir.
Mineral bazli yag ile motor cok daha cabuk isinir.
Tam sentetik yag kullanildiginda bu 2-3 km kadar uzuyor benim icin.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante