Gönderen Konu: Araç Titremesi,Direksiyondan Tık Sesi,Tümseklerde Gacırtı,Konsolda Ses,Güç Kaybı  (Okunma sayısı 7407 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 253000
  • Model Yılı: '06
  • 32 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Araciniz oyle elden cikarilacak bir arac degil gerekli bakim ve masrafi yaparsaniz uzun bir muddet daha binersiniz,  model yukseltmek isterseniz de bu aralar fiyatlar biraz sisti, yenisi de el yakiyor zaten.

haklısınız tampon ve çamurluk boyaya girecek artık taş izleri gözüme batar oldu. ön takımda baya bişey değişecek gibi. kapıların kitlenmesini sağlayan ve kapı ışıkları ve iç ışıklara giden sigortanın sürekli yanması. aynı zamanda arka camdaki stop lambasınıda söndürüyor bu. ve kapıda kitlenmiyor. elektrik kontrolü yapılacak. koltuklar detaylı temizliğe girecek, konsoldan gelen ses giderimi için izolasyon yapılacak. mp3 dinlemek için audio sistemi yapılacak. direksiyon derisi değişecek, arka stop lambalarının içinde bakteri gibi şeyler birikti yosun kapladı resmen. ona nasıl bir çözüm bulacaklar bilmiyorum. sorunlar bunlar işte başlıca.
sağlam masraf olacak. :olmamış:
Avensis 1.6 Comfort 2006

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
YAzılanları baştan sona okudum sonuç; Aracıma lpg taktırmamam gerektiğini bir kez daha anladım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris 1.6 Valvematic 132hp
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 87 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Aytaç bey aurise otomatik ayna kapama ile ilgili sayfayı bulamadım tapatalk dan bağlanıyorum link atarsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
YAzılanları baştan sona okudum sonuç; Aracıma lpg taktırmamam gerektiğini bir kez daha anladım.

İsmail Bey merhabalar, geçenlerde Kayseri Landirenzo ana bayi müdürü ile biraz sohbet ettim. Bu esnada dönüşüme giren araçlardan birisi dikkatimi çekti. Muhtemelen 2012-2014 arası Mercedes c180 blueeffince motor bir araç. Kaputu kaldırmış lpg ayarı yaptırıyordu ve yine sohbetten bir anektod: Bir petrol istasyonunun sahibi aracı da yüksek modelli yine bir mercedes. Lpg taktırmaya geliyor ve ekliyor: şu durumda benzinle kullanacak kadar zengin değilim. Ülkemizde zorunluluk gibi bir şey. Şayet lpg rakamları yükselmezse büyük tasarruf. Tabi aracınızı sık kullanıyorsanız. Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
Lpg nin Mercedes vb araçlara takılıyor olması onun sorun çıkarmayan bir ürün olduğunu göstermez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '03
  • 24 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Mithat usta çok iyi bir usta...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
Lpg nin Mercedes vb araçlara takılıyor olması onun sorun çıkarmayan bir ürün olduğunu göstermez

Sürekli sorun çıkartan bir sistem olduğu anlamına da gelmez. Kısa bir hesap yapınız. Zeki Bey 122.000km lpg de aracını kullandığını beyan ediyor. Sadece şuanki güncel benzin fiyatı ve lpg sistemi arasında km de yaklaşık 15krş tasarrufunuz var. 122.000*15krş=18.300tl şuana kadar en az karı var. Benzinle bu km yi yapsaydı 18300tl fazladan ödeyecekti.  Kendisi bu aracını kullanmaya devam ederse karı daha da artacak. 18000binlira karın 120.000km de 2000lirası arıza problemlerine harcansın. (Zannetmiyorum, yukarıda saydığı problemlerin bir kısmı başka bakımlar ile alakalı.) Karı yine ortada. Siz lpg taktırmayabilirsiniz. Taktıran 150.000liralık aracına da taktırıyor. Ayrıca lpg ve cng sistemleri bir çok avrupa ülkesinde özellikle İngiltere'de teşvik ediliyor.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 16, 2014, 09:04:47
Bir örnek daha vermek isterim. Honda dünyanın en çok tercih edilen markalarından bir tanesidir. Otomobil dünyası ile az çok ilgilenen herkes bunu bilir. Honda şuan civic sedan için lpg ye uyumlu modelini üretiyor. Aracın motorunda 24 ayrı parçaya güncelleme yaparak bunu kendisi satıyor. LPG li 2014 baz versiyon fiyatı en az 62.000tl. Kötü bir sistem olsaydı emin olun bunu Honda kullanmazdı. Elbette Honda'nın yaptığı gibi subaplar, segmanlar, rekorlar her araç için değişse ve sağlamlaştırılsa bugünkü yaşanan sıkıntılarında emin olun bir çoğu yaşanmazdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
Sorunsuz bir ürün olduğuna inanmıyorum ve hiçbir zaman kullanmayı düşünmüyorum.Yakıttan çok dert yanmaya başlarsam aracımı satar bisiklete binerim.:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Sorunsuz bir ürün olduğuna inanmıyorum ve hiçbir zaman kullanmayı düşünmüyorum.Yakıttan çok dert yanmaya başlarsam aracımı satar bisiklete binerim.:)
katılıyorum
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti

Katılıyorum size, o zaman belki daha yaşanabilir bir çevreye sahip oluruz, daha az tüketerek. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
Fethiye Belediye Başkanına buradan sesleneyim o zaman daha çok bisiklet yolu istiyoruz.Yaptıkları için de kendisine teşekkürler.