Anket

Kasko ve Trafik Sigortası İndirim Hakkı Süre ve Araç Sahipliği Kısıtlaması İle İlgili Anket

Poliçe İndirim Hakkı Her Araç İçin ve Sürekli (kayıtlı araç olmadığında sona ermeyecek, indirim hakkı kaybolmayacak şekilde) Olmalı
6 (100%)
Böyle Bir Hak Çalışmasına Gerek Yok
0 (0%)

Toplam Oy Verenler: 6

Oylama kapandı: Nisan 11, 2021, 17:25:33

Gönderen Konu: Kasko Poliçesi Hakkında Her Şey  (Okunma sayısı 55540 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İlk göz ağrım 2007 Corolla HB SOL D4D MMT
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 99 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
Ynt: Kasko Poliçesi Hakkında Her Şey
« Yanıtla #140 : Nisan 14, 2016, 13:04:57 »
Biraz önce kasko şirketim aradı, aracımın kaskosu yenilenecekmiş, full kasko vaad edilenler:
1-) Aracımı Türkiye'de istediğim serviste onarımını yaptırabilme ve o servise kadar aracın götürülmesi
2-) Limitsiz araç onarımı
3-) Limitsiz maddi- manevi tazminat (Allah göstermesin ölümlü kaza dahil)
4-) 15 Gün araç temini
5-) Sınırsız mini onarım
6-) LPG-Deri Koltuk-Multimedia- Bi-xenon (sonradan yapılma dedim,3000 TL değer biçilip işletildi) Multimedia-Deri Koltuk-Bi-xenon toplam 8000 TL değer biçildi
7-) Kazasızlık indirimi üst seviyede + öğretmen indirimi var.
8 -) Geçen sene 930 TL ödemiştim. Geçen seferki teminatlarım : 100 Bin TL hasar teminatı , 20 Bin TL ölüm teminatı ve sınırlı mini onarım vardı.

Hepsi 1230 TL  Groupama

Aklıma takılanlar:
1-) Allah göstermesin kaza anında suçluluk durumuna göre belirlenecek oranlar üzerinden mi teminat ödeniyor.
Örneğin: Kaza maliyeti maddi manevi 400 Bin TL Suçluluk oranı 4/8 şimdi kasko 200 Bin ödüyor 200 Bin cebimizden mi ödüyoruz?

Sigortacının anlattığı duruma göre böyle.  Bu böyle mi oluyor bilmiyordum öğrenmiş oldum.

2-)Maddi-manevi tazminat ve karşı tarafın onarım tutarı Limitsiz olmasının avantajını da ; Yine 400 Bin TL maliyetli kazada
Örneğin limitli kaskoda suçluluk %50-%50 ise limitiniz kadar olan tutarın (örneğin 100 Bin TL Limitli) yarısı yani 50 Bin TL kasko veriyor geri kalan 350 Bin TL sizden tahsil ediliyor , Limitsiz olunca 200 Bin TL kasko tarafından karşılanıyor , avantajınız bu diyor. 

Tabi haklılığınız %100 ise tamamen kasko karşılıyor , bu da ekstra bir avantaj diyor.

Bu şekilde anlatıyor bu durum böyle mi bilmiyordum .

3-) Limitsizden 200 Bin TL teminata çekersem kasko tutarınız 1050 TL'ye düşer diyor.  180 TL fark için değer mi deymez mi bilemedim , deymez gibi geliyor ama tecrübeli arkadaşlara danışmak istedim.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Nisan 14, 2016, 13:04:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Nisan 14, 2016, 14:52:41 »
Biraz önce kasko şirketim aradı, aracımın kaskosu yenilenecekmiş, full kasko vaad edilenler:
1-) Aracımı Türkiye'de istediğim serviste onarımını yaptırabilme ve o servise kadar aracın götürülmesi
4-) 15 Gün araç temini
5-) Sınırsız mini onarım
6-) LPG-Deri Koltuk-Multimedia- Bi-xenon (sonradan yapılma dedim,3000 TL değer biçilip işletildi) Multimedia-Deri Koltuk-Bi-xenon toplam 8000 TL değer biçildi
8 -) Geçen sene 930 TL ödemiştim. Geçen seferki teminatlarım : 100 Bin TL hasar teminatı , 20 Bin TL ölüm teminatı ve sınırlı mini onarım vardı.

Hepsi 1230 TL  Groupama

Aklıma takılanlar:
1-) Allah göstermesin kaza anında suçluluk durumuna göre belirlenecek oranlar üzerinden mi teminat ödeniyor.
Örneğin: Kaza maliyeti maddi manevi 400 Bin TL Suçluluk oranı 4/8 şimdi kasko 200 Bin ödüyor 200 Bin cebimizden mi ödüyoruz?

Sigortacının anlattığı duruma göre böyle.  Bu böyle mi oluyor bilmiyordum öğrenmiş oldum.

2-)Maddi-manevi tazminat ve karşı tarafın onarım tutarı Limitsiz olmasının avantajını da ; Yine 400 Bin TL maliyetli kazada
Örneğin limitli kaskoda suçluluk %50-%50 ise limitiniz kadar olan tutarın (örneğin 100 Bin TL Limitli) yarısı yani 50 Bin TL kasko veriyor geri kalan 350 Bin TL sizden tahsil ediliyor , Limitsiz olunca 200 Bin TL kasko tarafından karşılanıyor , avantajınız bu diyor. 

Tabi haklılığınız %100 ise tamamen kasko karşılıyor , bu da ekstra bir avantaj diyor.

3-) Limitsizden 200 Bin TL teminata çekersem kasko tutarınız 1050 TL'ye düşer diyor.  180 TL fark için değer mi deymez mi bilemedim , deymez gibi geliyor ama tecrübeli arkadaşlara danışmak istedim.
Kaç yıllık ehliyetiniz var?  Kay yıldır üzerinize araç var ve kasko yaptırıyorsunuz?  Benimki bunlara bakarak pahalı gibi geldi. Ben 850 yaptırdım. Ama bu kadar kapsamlı değil. Hiç kaza bela yok
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
« Yanıtla #142 : Nisan 14, 2016, 14:56:12 »
Ehliyet 13 yıllık, üzerime araç 4 yıldır var, çok şükür kaza bela yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #143 : Nisan 14, 2016, 15:13:17 »
Ehliyet 13 yıllık, üzerime araç 4 yıldır var, çok şükür kaza bela yok.
Anladım hocam. Normal gibi geldi ama bilmiyourum piyasa nedir
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
« Yanıtla #144 : Nisan 14, 2016, 15:30:34 »
Anladım hocam. Normal gibi geldi ama bilmiyourum piyasa nedir
Vallahi Talat kasko fiyatları arttı bunu kabullenmek zorunda kaldık diğer her şey gibi ama kafama takılanlar maddeler halinde yazdığım poliçede sunulanlar ve gerekliliği aslında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #145 : Nisan 14, 2016, 15:40:16 »
Vallahi Talat kasko fiyatları arttı bunu kabullenmek zorunda kaldık diğer her şey gibi ama kafama takılanlar maddeler halinde yazdığım poliçede sunulanlar ve gerekliliği aslında.
Bana kalırsa bir çoğu gereksiz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #146 : Nisan 14, 2016, 18:38:46 »
Benim sigorta konusuna aklim ermiyor artik.
Eski aracimi sattiktan sonra kasko ve zts. Iptal ettirdim.zts bitimine 16 gun var idi 4 tl iade edildi kasko bitimine 57 gun var idi
2016  model yeni corolla satin alinca eski aracin kaskosunu yeni araca devrettiler.57 gun icin 10 tl odedim.zts.icin 589 tl.odedim
Lutfen bu garip uygulamayi  bilen birisi izah etsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #147 : Nisan 14, 2016, 20:16:24 »
4-) 15 Gün araç temini
5-) Sınırsız mini onarım

Hepsi 1230 TL  Groupama

Aklıma takılanlar:

Bunun detaylari uzerinde durmak faydali olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
« Yanıtla #148 : Nisan 15, 2016, 01:54:35 »
Evet bilen arkadaşlardan yardım bekliyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #149 : Nisan 15, 2016, 09:18:57 »
Benim sigorta konusuna aklim ermiyor artik.
Eski aracimi sattiktan sonra kasko ve zts. Iptal ettirdim.zts bitimine 16 gun var idi 4 tl iade edildi kasko bitimine 57 gun var idi
2016  model yeni corolla satin alinca eski aracin kaskosunu yeni araca devrettiler.57 gun icin 10 tl odedim.zts.icin 589 tl.odedim
Lutfen bu garip uygulamayi  bilen birisi izah etsin.

Normal gibi Muhittin Bey, yeni aracınızın değeri fazla olduğu için kalan gün üzerinden fark ödemişsiniz. Zts 'de iyi çıkmış.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 271000
  • Model Yılı: '09
  • 64 kere teşekkür etti
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #150 : Nisan 15, 2016, 14:06:17 »
Evet bilen arkadaşlardan yardım bekliyoruz.

bildiğim kadari ile;

genel kurallar üzerinden giderek spesifik soruların cevabına ulaşmaya çalışırsak

trafik sigortası:karayolları kanununa göre trafık kazası ( Karayolu üzerinde hareket halinde olan bir veya birden fazla aracın karıştığı ölüm,yaralanma ve zararla sonuçlanmış olan olaydır.) sonu olan olaylarda geçerlidir.

1-karşı tarafın aracına,içindekilere ve sizin araçtaki sizden hariç seyahat edenlerin zararını karşılamak içindir.

2-primin bir kısma SGK'ya aktarılır ve poliçeyi okursanız şöyle der:sigortacının sağlık ve tedavi giderleri bakımından yükümlülüğü yoktur.

trafik kazası sonucu oluşan sağlık giderleri (hastane,ilaç, protez vs vs) SGK tarafında karşılanır, sigortacı ödeme yapmaz.

3-poliçedeki teminatların üstünde şu yazar:sağlık giderleri dışındaki tazminat talepleri ve vefat.
kişi başı bedeni:290.000tl
kaza başı bedeni 1,450.000tl
kaza başı maddi 58.000tl
araç başına maddi 29.000tl

kasko sigortası:sizin aracınızın başına gelecek olan maddi hasarları ve trafik sigortasının teminatının yetmediğinde üzerini tamamlamak içindir.

örnek: kaza oldu ve hastane masrafı ve yaralanma oluşmadı.50/50 şuçlusunuz , karşı tarafta 60.000tl hasar var. yarısı 30.000tl sizin trafik sigortası araç başı maddi teminat 29.000tl olduğu için bu kadar öder.
kalan 1.000tl cebinizden çıkar , kaskonuz varsa kasko öder.

sizin araçta oluşan masrafın yarısını karşı taraf sigortası öder, diğer yarısını kaskonuz , yoksa cebinizden ödersiniz.

yaralanma olursa hastane masrafları ücretsizdir, SGK karşılar.

varsayalım, yaralanma oldu ve sonucunda kalıcı sakatlık  ve işgörmezlik oldu, tazminat davası açıldı 300.000tl  tazminat oldu, yarısını sizin  yarısını diğer araç trafik sigortası öder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
« Yanıtla #151 : Nisan 15, 2016, 14:34:21 »
Teşekkürler @Ibrahim Türker Erturul (26546)  . O zaman 180 TL ekstradan kaçmamak daha mantıklı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 271000
  • 64 kere teşekkür etti
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #152 : Nisan 15, 2016, 14:46:56 »
standart kaskolarda bu teminat 50.000tl, ben 100.000tl yaptırmıştım.sizin teminat oldukça iyi.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 15, 2016, 14:50:01
ayrıca hasarsızlığınız 50% ve üzeri ise Groupama da 1 hasarınızı( miktarı ne olursa olsun) Auto King'te yaptırırsanız hasarsızlık oranı bozulmuyor.
mini onarım için anlaşmalı firması RS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
« Yanıtla #153 : Nisan 15, 2016, 14:56:48 »
standart kaskolarda bu teminat 50.000tl, ben 100.000tl yaptırmıştım.sizin teminat oldukça iyi.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 15, 2016, 14:50:01
ayrıca hasarsızlığınız 50% ve üzeri ise Groupama da 1 hasarınızı( miktarı ne olursa olsun) Auto King'te yaptırırsanız hasarsızlık oranı bozulmuyor.
mini onarım için anlaşmalı firması RS
Ibrahim Bey, 3 seneden beri Groupama'dan yaptırıyorum kaskomu,çok şükür bir şey olmadı ama Auto King olayını öğrenmem de iyi oldu.Çok teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #154 : Nisan 17, 2016, 22:04:48 »
benim kasko ve klozlar buşeklide
hasarsızlık yüzde 40
meslek indirimi yüzde 15
servis indirimi yüzde 5
orijinal parça+1500 tl krom paket eklettim.
866tl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Sabretki zamanı geldiğinde çok şükür diyesin
  • Kilometre: 7100
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #155 : Mayıs 01, 2016, 13:20:32 »
Arkadaşlar bence en iyi kasko başınıza bir iş geldiğinde ihtiyaçlarınıza cevap verebilen bir markadır. Size ufacık bir şey anlatayım birisi aracıma sağ arkadan vurdu. Suçlu karşı taraf araçsız kalmamak adına ikame araç istedim. Benim aracım 2016 model Advance Paket Corolla bana teklif ettikleri aracı söyleyim. Renault Clio. :)

Şaka gibi C segment bir araca teklif edilen ikame araca bakın. Bunu teklif eden kasko şirketi Ak Sigorta-Toyota Kasko. Yani netice itibariyle o kasko iyi bu kasko kötü istediğiniz kadar söyleyin ne zaman başınıza bir iş gelir o zaman kaskonuzun iyi ya da kötü olduğunu anlarsınız. Herkes iyi ya da kötü tecrübelerini paylaşırsa adamakıllı hizmet veren firmalar daha rahat bulunur.

Ağzı tadıyla iyi günlerde araçlarınızı kullanmanız dileklerimle...
Lamekan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #156 : Mayıs 09, 2016, 17:19:43 »
Arkadaşlar merhaba aracı alalı 1 yıl olmak üzere Corolla advance dizel otomatik Toyota kasko 1300 halk sigorta 900 çıkarıyor halk sigortada ki indirim halk bank çalışanı olmamızdan yoksa oda 1200 tutuyor sizce hangisini yaptırayım? 400 tl fark var. Teşekkürler

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 09, 2016, 20:14:40
Gncl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #157 : Mayıs 09, 2016, 20:27:50 »
Kasko maddelerini karsilastirin hangisi sizin icin iyiyse onu secin. Misal yetkili servis anlasmasi olup olmamasi gibi.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #158 : Mayıs 09, 2016, 20:39:38 »
Halk sigortanın her servisle yok ama kaza olursa yaptırıp parasını verip daha sonra alabilirsiniz dediler

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 09, 2016, 20:40:14
Toyota kaskonun bütün servislerle var ama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 426 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #159 : Mayıs 09, 2016, 20:45:53 »
Halk sigortanın her servisle yok ama kaza olursa yaptırıp parasını verip daha sonra alabilirsiniz dediler

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 09, 2016, 20:40:14
Toyota kaskonun bütün servislerle var ama

İyi de diyelim 10000 tl hasar var. Cebinizden 10000 tl verebilecek misiniz? Sonra alacaksiniz  ama once siz veteceksiniz. Tabi servide vekalet vereceksiniz onlar parayi alacaklar deniyor ama nedir bilemiyecegim.
 Ben kaskoyu 1 hafta once 700 tl ye yaptirdim. Alianz  dan. Cevremdeki 3 yetkili servisle anlasmasi var. O yizden 50 tl fazla verdim. Alianz yaptirdim.

Derseniz ki 400 tl benim icin onemli degil. ( cok dolasiyorsaniz il olarak ) toyota kasko yaptirin.
Yani il disina ciktiniz. Allahkorusun kaza yaptiniz. Hangisi anlasmali hangisi degil ugrasmiyayim diyorsaniz toyota kasko.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007