Gönderen Konu: Renault'dan 160 HP'lik Yeni 1.6 Litrelik Dizel DCI Motor  (Okunma sayısı 6421 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
Ynt: Renault'dan 160 HP'lik Yeni 1.6 Litrelik Dizel DCI Motor
« Yanıtla #20 : Şubat 21, 2014, 14:51:34 »
Bak beceremediler Bmw'nin motorunu aldılar işte. :D
Aytaç bey beceremediler demiyelim strateji demek daha mantıklı olacaktır. 1.4 d4d haricinde diğer dizel motorlarda yağ yakma gibi bi şikayet ben forumda görmedim şuda var bütün üretilen 1.4lerde bu sorun yok belli bi kesimde evet var türkiyede ve macaristanda bu sorunu toyota çözmedi asıl şuçu diğer ülkelerde bu sorunu çözerken bizde neden tüketiciler mağdur edildi toyotaya ilk soru bu olmalı neden yağ yakan dizel üretiyorsun değilde neden bu iki ülkede kalıcı çözümü gerçekleştirmiyorsun yanlışda anlaşılmasın yağ yakan dizel üretsin sıkıntı yok demiyorum asla. 2.0 d4d dizelin diğer markaların 1.6 dizelleriyle neredeyse aynı tüketime ve aynı karbon salınımına sahip ama ülkemizde vergiler yüzünden tercih edilemiyor toyotanın dizel üretememe gibi bir sorunu yok. Avrupada 2.0 d4d motorlar auris ve corolla ile sunuluyor bizde yok.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 21, 2014, 14:51:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Renault\'dan 160 HP\'lik Yeni 1.6 Litrelik Dizel DCI Motor
« Yanıtla #21 : Şubat 21, 2014, 15:14:49 »
Aytaç bey beceremediler demiyelim strateji demek daha mantıklı olacaktır. 1.4 d4d haricinde diğer dizel motorlarda yağ yakma gibi bi şikayet ben forumda görmedim şuda var bütün üretilen 1.4lerde bu sorun yok belli bi kesimde evet var türkiyede ve macaristanda bu sorunu toyota çözmedi asıl şuçu diğer ülkelerde bu sorunu çözerken bizde neden tüketiciler mağdur edildi toyotaya ilk soru bu olmalı neden yağ yakan dizel üretiyorsun değilde neden bu iki ülkede kalıcı çözümü gerçekleştirmiyorsun yanlışda anlaşılmasın yağ yakan dizel üretsin sıkıntı yok demiyorum asla. 2.0 d4d dizelin diğer markaların 1.6 dizelleriyle neredeyse aynı tüketime ve aynı karbon salınımına sahip ama ülkemizde vergiler yüzünden tercih edilemiyor toyotanın dizel üretememe gibi bir sorunu yok. Avrupada 2.0 d4d motorlar auris ve corolla ile sunuluyor bizde yok.

Dediklerinize katılıyorum gerçekten. Espri olsun diye söylemiştim. Koskoca Toyota ve beceriksizlik tabi ki yan yana gelmez. :)

Mesaj Birleştirildi: Şubat 21, 2014, 15:20:44
Maalesf bizi üçüncü dünya ülkesi olarak gördükleri müddetçe daha çok konuşacağız bu konuları.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
Ynt: Renault\'dan 160 HP\'lik Yeni 1.6 Litrelik Dizel DCI Motor
« Yanıtla #22 : Şubat 21, 2014, 15:44:22 »
Dediklerinize katılıyorum gerçekten. Espri olsun diye söylemiştim. Koskoca Toyota ve beceriksizlik tabi ki yan yana gelmez. :)

Mesaj Birleştirildi: Şubat 21, 2014, 15:20:44
Maalesf bizi üçüncü dünya ülkesi olarak gördükleri müddetçe daha çok konuşacağız bu konuları.
+1
Aynen abi.
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 21, 2014, 15:47:14 »
Biraz da sanki biz böyle gösteriyoruz, hatta bu konuda çaba harcayanlar da çok maalesef. Çok derin bir o kadar da halledilmesi gereken şeyler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #24 : Şubat 21, 2014, 15:52:12 »
Biraz da sanki biz böyle gösteriyoruz, hatta bu konuda çaba harcayanlar da çok maalesef. Çok derin bir o kadar da halledilmesi gereken şeyler.

Bu mevzular siyaset gibi derin konular Hakan Bey. Kısmet olur da tekrar bir buluşma ayarlanırsa yüz yüze konuşulacak çok konu var aslıda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 21, 2014, 16:01:07 »
peki bu motor türkiye'ye getirilecek mi yoksa sdece avrupa modellerinde mi olacak?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Şubat 21, 2014, 16:02:39 »
peki bu motor türkiye'ye getirilecek mi yoksa sdece avrupa modellerinde mi olacak?
Bu henüz belli değil hangi modellerde kullanılacağının bile kesin bir bilgisi yok.
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 21, 2014, 16:28:04 »
valla benim öngörülerim,

megane (coupe gt modeli avrupada şu an 2.0 165 beygir dizel ile satılıyor)
scenic (çok düşük ihtimalle kullanılır)
koleos (%100 kullanılır)
laguna (%100 kullanılır)
latitude (%100 kullanılır)
espace (%50 ihtimalle kullanılır, bu sayede vergi dezavantajından kurtulacağından bu model türkiye'ye bile getirilebilir)

ve nissanlar,
yeni qashqai'nin 4x4 seçeneğine ilaç gibi gelir
juke'nin 1.6 benzinli 200 bg bir modeli var, 1.6 dizel 160 beygir bunun yanında iyi bir seçenek olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 24, 2014, 11:07:46 »
çok zalım bir motor olmuş. deler geçer 2.0 benzinlileri bile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 24, 2014, 11:52:34 »
arkadaşlar önce şunu söyleyeyim nissan ile renault ortak hisse oranlarını bilmiyorum. şimdi gelelim küçük silindirlerle yüksek beygir gücü elde etmeye, bu işi aşırı beslemeyle yani turboyla yapıyorlar. dünyada turboları genellikle özel ve uzman şirketler üretiyor istediğin özelliklere göre yapıp veriyorlar. işin can alıcı noktası otomobil markalarının stratejilerinde , Toyota önceliği dayanıklılık ve sorunsuzluk a veriyor yoksa renault-nissan, vw firmalarının aşırı beslemeli motorlarını yapamadığından değil. vw nin tsi motorları nominal 250 bin km ömre sahipken 80-100 binde motor iflas ediyor. renaultun dci leri motor rektifiyecilerinin ekmek kapısı olmuş durumda ve her parçacıda parçaları satılıyor. uzun lafın kısası bir ürün piyasaya çıkar 3-5 sene geçer 2.ci el değeri yüksek olursa ve kullananlar memnunsa sınavı geçmiş olur yoksa kağıt üzerindeki rakamlar bir işe yaramaz. benim gençliğimde NSU boxer motorlu arabalar bir anda ortalığı kırdı geçirdi sonra toz olup uçtular aranızda hiç gören oldu mu?
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 531 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 24, 2014, 14:16:13 »
arkadaşlar önce şunu söyleyeyim nissan ile renault ortak hisse oranlarını bilmiyorum. şimdi gelelim küçük silindirlerle yüksek beygir gücü elde etmeye, bu işi aşırı beslemeyle yani turboyla yapıyorlar. dünyada turboları genellikle özel ve uzman şirketler üretiyor istediğin özelliklere göre yapıp veriyorlar. işin can alıcı noktası otomobil markalarının stratejilerinde , Toyota önceliği dayanıklılık ve sorunsuzluk a veriyor yoksa renault-nissan, vw firmalarının aşırı beslemeli motorlarını yapamadığından değil. vw nin tsi motorları nominal 250 bin km ömre sahipken 80-100 binde motor iflas ediyor. renaultun dci leri motor rektifiyecilerinin ekmek kapısı olmuş durumda ve her parçacıda parçaları satılıyor. uzun lafın kısası bir ürün piyasaya çıkar 3-5 sene geçer 2.ci el değeri yüksek olursa ve kullananlar memnunsa sınavı geçmiş olur yoksa kağıt üzerindeki rakamlar bir işe yaramaz. benim gençliğimde NSU boxer motorlu arabalar bir anda ortalığı kırdı geçirdi sonra toz olup uçtular aranızda hiç gören oldu mu?

Kesinlikle katılıyorum. Yukarıda ilk sayfada anlatmak istediğimi Atilla ağabeyciğim çok net ve güzel bir şekilde belirtmiş, üzerine kelam etmeye gerek bile yok.

Renault motorları ile ilgili bundan önce de "En Az Yakan Dizel Motorlar" başlığında konu en iyi dizel binek motorun Renault olduğuna kaymıştı. Ben de durumun böyle olmadığını belirtmiştim. O zaman "Mercedes bu motoru bazı modellerinde de kullanıyor" denilmişti.  Bende bunun tamamen ticari bir birleşme ve kâr odaklılık olduğunu belirtmeye çalışmıştım.

Hafif ticari araçlar otomotiv sektöründe güzel ve kreması bol bir pasta dilimi. Bir de buna Avrupa piyasasındaki özellikle petrol fiyatlarından dolayı dizel e rağbetin artması ve binek dizellerin sayı ve çeşitliliğinin artması Mercedes'i de en az maliyetle bu pastadan pay almaya yönlendirmiştir. Bütün firmalar elbetteki değerlidir, Renault'da çok güzel modeller, araçlar üretmiştir. Ancak benim şahsi fikirlerimde bu yöndedir.

Tekrar teşekkür ederim Atilla ağabeyciğim.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 24, 2014, 16:47:59 »
  Bazı bilgileri yanlış değerlendirmemek lazım bence.
 Türkiye otomotiv piyasası ile AB arasında önemli farklar vardı ancak Türkiye piyasası AB'yi takip ediyor diyebiliriz. AB 'de satılan araçların yaklaşık yarısını oldukça uzun bir süredir dizel motorlu versiyonlar oluşturuyor. Türkiye'de ise bu durum, 10 yıl öncesinde %5 'ler civarını geçmezdi (Net verileri bulmak daha doğru olur).
keza bu durum HB kasa modelleri için de geçerli idi. Türkiye'de daha 10 yıl öncesine kadar tutmayan bu kasa tipi son yıllarda önemli satış oralarına ulaşmıştır.
 Başka bir bakış açısı; artık araçların motorlarının ve kasalarının çok uzun yıllar hizmet etmesi ekonomik(bir çok yönden) değil. Güvenlik, emisyon değerleri, yenileme maliyetleri ve tasarım vs. düşünüldüğünde araç model yenileme hızı oldukça düştü. Eskiden 8-10 sene ürün gamında yer alan modeller şimdi 5-6 senede değişiyor.
 Yine konumuza dönersek; bir şeyi yapabilme tecrübe, bilgi ve yeteneğine sahip olmak önemli bir şeydir ve göz ardı edilemez. Diğer yandan bunu yapmak da çok önemli bir şeydir ve bu da göz ardı edilmemelidir. Bu tarz çalışmalar ile diğer üreticiler de yeni teknoloji ve ürünleri ile pazarda gelişmek isteyeceklerdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Şubat 24, 2014, 20:27:28 »
Rekabet iyidir :D bakalım diğer markalar neler yapacak ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 24, 2014, 20:31:38 »
Yapılan bir kaç yorumu doğru bulmuyorum. Renault motorlar gayet uzun ömürlüdür. Her araç gibi, bakımlarını aksatmazsanız dci sizi üzmez.  Eski dci lerde birtakım sorunlar olabilir. (2000 li yıllarda kullanılan)  Buna ek olarak kendimizde 145.000 km de megane 2 1.5 dci var. Yokuşta bile duman atmıyor. Hiçbir şekilde duman attığını göremezsiniz. Özel servisi olan bir tanıdıktada 1.5 dci megane 2 sw var. 300.000 kmyi devirmiş bir araç sadece turbosu işlem görmüş. Kaldıki dci bu denli güzel olmasa taksi dolmuşlar kullanıpta kendilerini üzmezler. 300-400 bini geçmiş bir taksi zaten parasını amorti etmiştir. Rektefiye istesede hakkıdır. Ama dediğim gibi herşey dikkatli kullanım ve bakıma bağlıdır. Dizel bir aracı sürekli devirli kullanınca motoru elimize almamız garanti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 25, 2014, 08:20:53 »
dci motor sorunsuz bir motordur. nereden çıkartılıyor rektefiye motoru diye anlamadım. senelerdir megane istanbul ankara'da şirketlerde kullanılan bir araçtır. hiç öyle turbo sorunu hariç sorunlu dci motor yoktur.
toyota sorunsuzluğa yönelmeye devam etsin adamlar tork bg olayında uçuşa geçti. donanımda gırtlak dolusu veriyor beğenmediğimiz hyundai 1.6 crdi motoru ile zalimce yolda gidiyor. hala sorunsuzluk neyin sorunsuzluğuysa. görende toyota hariç tüm arabalar sanayi manyağı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #36 : Şubat 25, 2014, 09:05:14 »
O motor sorunlu bu motor sorunsuz gibi polemiğe girmenin bence yararı yok. Araç ömürlerinin uzun olmasının en büyük payı kullanıcıya aittir. Bakımsız ve hor kullanılan bir araç her halükarda sahibini üzecektir. Günümüz teknolojilerinde ister vvt-i ister dci ister tsi olsun motorların ömrü zaten uzatılmıştır. Kaldı ki bütün üreticiler normal kullanım şartlarında bu motorları çok uzun kilometrelerde test etmektedir. Araç sadece motordan oluşmayıp entegre olan birçok parçadan oluşmakta, araç bir  bütün olarak düşünüldüğünde bu parçaların kalitesi de aracın ömrünü etkileyen faktörlerdendir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Şubat 25, 2014, 10:27:57 »
Merhabalar,

Renault nabza göre şerbet vermeyi, aranan kanı bulmayı yani piyasaya göre hareket etmeyi en iyi bilen firmalardan. Herkesin fikrine saygı duymak gerekir. Herkesin bir bildiği vardır.  Ancak, Dizel motor teknolojilerinde eski bir teknisyen olarak da buradaki arkadaşların yanlış ve popülist bilgilerden uzak gerçek bilgileri edinmelerini toyotaclubtr.com sitesi üyelerinin faydalanması gerekliliğini düşünmekteyim, zira bu siteyi farklı kılan üyelerinin bilgi ve tecrübe düzeyleridir diye düşünüyorum. Yoksa o motor bunu deler şu motor bunun içinden geçer :) çok komik.

Burada her firma değerlidir. Renault çok büyük, köklü ve harika araçlar yapar. Keza Toyota bambaşka. VW üst düzey araçlar üretir. Diğerleri de... Zaten bir çok firma günümüz dizel teknolojisini aşmış durumda. Burada olay marka değildir. Ancak ürettikleri motorlar üzerinde konuşmak, bilgi paylaşmakta güzel bir durumdur. Madem konu başlığı bir motor ile ilgili bende bu motorun en iyi motor değil, en yeni motor olduğunu düşünmekteyim. Zira haber başlığında çift turbolu cümlesi kullanılmış. Bu tip bir motoru da inanın otomotiv sektörünün lideri olan tüm firmalar yapabilir. Ancak önceki sayfada da belirtmiştim firmaların yoğurt yeme şekilleri başka başkadır. Kimisi 1.4 dizeli kendi stratejisi içerisinde belirli bir piyasaya göre en iyi motor der, kullanır. Kimisi 1.6 130 bg lik bir dizeli aynı piyasaya daha iyi diyerek kullanır. Aslında hepsi de bu motor tiplerini üretebilirler. Ancak fimaların öncelikleri kendi stratejileri ve hatta şirket evliliklerinde siyası politik kararlar bile olabilir.

Bakınız: Ne işe yaradıklarını açmadan, konuyu derinleştirmeden ufak bir bilgi paylaşımında bulunmak isterim.

Önceden dizel motorlarda süper şarj sistemi vardı. Bu bir teknolojik yenilikti. Ardından süperşarjlı dizel motorlar yerini turbo şarj sistemine bıraktı. Bu da dizel motor teknolojisi açısından yenilikti. Ardından intercooler sistemleri ki bu bence dizel motorlarda performans açısından kilometre taşı niteliğinde bir yenilikti.

Bir motorun çalışma prensibine ek olarak "Yenilik" getirseniz bu teknolojik bir gelişme olur. Ancak, bir motorda varolan özelliklere ek olarak yani nedir bunlar: motor, enjektör, yağ soğutucu, ısıtma bujileri, yakıt su ayrıştırıcısı, turbo.... + bir turbo daha ve motordaki stork boyu, sıkıştırma oranı vb. ufak değişimler ile oldu sana 160 bg. bu bence teknolojik yenilik değildir.

Bu yüksek beslemeli bir motor statüsüne girer. Ancak maalesef kardeşlerimiz arasında biraz daha olaya popülist yaklaşanlar var. Vay be Toyota 1.4 90bg dizel motor nerdeee  1.6 160 bg dizel motor nerde... Adamlar cayır cayır yollarda gidiyor, Toyota daha 1.4 D4D lerde, o bunu deler, bu içinden geçer :) yapmayın arkadaşlar. Burada bilginelim, öğrenelim. Unutmayalım ki zenginin malı züğürdün çenesini yorar. Bu mantığı şahsi fikrim olarak doğru bulmuyorum. Bunlar ihtiyaca binaen üretilen motorlardır diye düşünüyorum.

Herkese saygı ve selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Toyota Corolla 1.6 Dual VVT-I
  • 18 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Şubat 28, 2014, 14:57:42 »
Ben bu konuda bazı noktalara katılmıyorum. Müsadenizle açıklayayım. En son Amerika'da Consumer Reports'un yaptığı araştırmada :" Derginin otomobil test bölümü başkanı Jake Fisher, tüketicilerin sahip oldukları otomobili ortalama 6 yıl ellerinde tuttuklarını ve ülkedeki ortalama araç yaşının da 11 yıl olduğunu hatırlatarak satın alma tercihinde güvenilirlik ve aracın arıza çıkarmaması gibi kriterlerin giderek daha fazla önem kazandığını söyledi. ". Dolayısıyla haklı olarak hepimizin içten içe yaptığı serzenişi duyar gibiyim. Bu fiyata Toyota alacağıma gider 1.6 dizel turbolu, hız sabitleyicili donanımı bol bir avrupa arabası alırım.  Ama araştırmada dikkat çekilen güvenilirlik ve arıza çıkarmaması durumu bütün denklemi bozuyor.

Ayrıca Otohaber sitesinde 2013 Ocak ayında verilen habere göre de (http://www.otohaber.com.tr/Haberler/Piyasa/2013/01/29/trafikte-her-100-aractan-51i-12-yas-uzeri) Türkiye'de trafikteki araçların yüzde 34’ü 16 yaş, yüzde 51’i ise 12 yaş üzeri. Avrupa’daki araçların ortalama yaşı ise 8 yaş ve üzeri. Özellikle Amerika'da insanların yüksek km yaptıkları da bilindiğinden tüm olumsuzluklara rağmen sorunsuz araç ihtiyacı Toyota ve Honda gibi üreticileri öne çıkartıyor. JDPOWER şirketinin 3 yaşındaki araçlar hakkında yaptığı sorunsuzluk araştırmasında da avrupalı firmaların yüksek sorun çıkartma yüzdesi de bilinen ayrı bir araştırmadır.

ADAC (http://www.zaman.com.tr/otomobil_almanyada-yilin-otomobili-skandali_2194822.html)  şirketinde yapılan son sahtekarlığı da hesaba katarsak; ki bu şirket yaptığı bir araştırmada Almanların en sevdiği markanın VW olduğunu belirten bir araştırma yayınlamış ve aslı olmadığı ortaya çıkmıştı, araç alım miktarında ezici bir üstünlüğü olan orta sınıfın uzun vadeli binmeyi düşünmediğini savunmak pek gerçekçi olmaz. Yani motoruyla, şasisiyle, kasasıyla ve hertürlü özelliği ile sorunsuz, güvenli ve dayanıklı araç talebi hala geçerli. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Şubat 28, 2014, 15:56:00 »
Yavuz Selim Beyin belirttiklerine katılıyorum. Amerika gibi bir ülkede uzun mesafe kateden yüksek kilometredeki araçlar olağandır ve onların tercihleri de elbetteki tüm dünya pazarını yakından ilgilendirmekte. Amerikadaki en son markalar bazında satış rakamlarını bilmiyorum ancak Amerikalılar da özellikle Toyota, Honda, Ford şirketlerini oldukça fazla tercih etmekteler. Bunu Toyota'nın çeşitli alanlardaki birinciliklerinden anlayabiliriz. Konu ülkemiz olunca da tabiki bize daha dayanıklı araçlar lazım. Malum yol şartları...