0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bak beceremediler Bmw'nin motorunu aldılar işte.
Aytaç bey beceremediler demiyelim strateji demek daha mantıklı olacaktır. 1.4 d4d haricinde diğer dizel motorlarda yağ yakma gibi bi şikayet ben forumda görmedim şuda var bütün üretilen 1.4lerde bu sorun yok belli bi kesimde evet var türkiyede ve macaristanda bu sorunu toyota çözmedi asıl şuçu diğer ülkelerde bu sorunu çözerken bizde neden tüketiciler mağdur edildi toyotaya ilk soru bu olmalı neden yağ yakan dizel üretiyorsun değilde neden bu iki ülkede kalıcı çözümü gerçekleştirmiyorsun yanlışda anlaşılmasın yağ yakan dizel üretsin sıkıntı yok demiyorum asla. 2.0 d4d dizelin diğer markaların 1.6 dizelleriyle neredeyse aynı tüketime ve aynı karbon salınımına sahip ama ülkemizde vergiler yüzünden tercih edilemiyor toyotanın dizel üretememe gibi bir sorunu yok. Avrupada 2.0 d4d motorlar auris ve corolla ile sunuluyor bizde yok.
Dediklerinize katılıyorum gerçekten. Espri olsun diye söylemiştim. Koskoca Toyota ve beceriksizlik tabi ki yan yana gelmez. Mesaj Birleştirildi: Şubat 21, 2014, 15:20:44Maalesf bizi üçüncü dünya ülkesi olarak gördükleri müddetçe daha çok konuşacağız bu konuları.
Maalesf bizi üçüncü dünya ülkesi olarak gördükleri müddetçe daha çok konuşacağız bu konuları.
Biraz da sanki biz böyle gösteriyoruz, hatta bu konuda çaba harcayanlar da çok maalesef. Çok derin bir o kadar da halledilmesi gereken şeyler.
peki bu motor türkiye'ye getirilecek mi yoksa sdece avrupa modellerinde mi olacak?
arkadaşlar önce şunu söyleyeyim nissan ile renault ortak hisse oranlarını bilmiyorum. şimdi gelelim küçük silindirlerle yüksek beygir gücü elde etmeye, bu işi aşırı beslemeyle yani turboyla yapıyorlar. dünyada turboları genellikle özel ve uzman şirketler üretiyor istediğin özelliklere göre yapıp veriyorlar. işin can alıcı noktası otomobil markalarının stratejilerinde , Toyota önceliği dayanıklılık ve sorunsuzluk a veriyor yoksa renault-nissan, vw firmalarının aşırı beslemeli motorlarını yapamadığından değil. vw nin tsi motorları nominal 250 bin km ömre sahipken 80-100 binde motor iflas ediyor. renaultun dci leri motor rektifiyecilerinin ekmek kapısı olmuş durumda ve her parçacıda parçaları satılıyor. uzun lafın kısası bir ürün piyasaya çıkar 3-5 sene geçer 2.ci el değeri yüksek olursa ve kullananlar memnunsa sınavı geçmiş olur yoksa kağıt üzerindeki rakamlar bir işe yaramaz. benim gençliğimde NSU boxer motorlu arabalar bir anda ortalığı kırdı geçirdi sonra toz olup uçtular aranızda hiç gören oldu mu?