0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Motorun 1,33 olduğu belirtilmese ya dizel sanacaktım ya da 1,0 motor. 1,0 motorlar gerçekten sesli çalışıyor. Bir anektod anlatmak isterim:Yeni kasa Yarisler ilk çıktığı sene Aksaray'da bir plazada 1,0 motoru deneme imkanım olmuştu. Fiyatı da hala aklımda o zaman 23000tl civarıydı terra için. Almaya niyetlendim ve 1,0 ile yola çıktım. 1,0 ama 75bg dolayısıyla aracı ben çok daha atak bekliyordum. Araç gözümüzün önünde plazaya yeni gelmişti. Kullanmaya başladık. Rölantide pek ses yoktu ancak hızlanmaya başlayınca felaket bir ses vardı. Sanki motoru boş bir kaba koymuşlar oradan bağırıyordu. Test sürüşüm bitmişti. Bu sesin normal olmadığını yetkiliye belirttim. Egzosunda bir problem olup olmadığını sordum. Plaza müdürüne durum bildirildi, araca bindi test etti ve sonuç: Beyfendi araç 1,0 motor bu sesin gelmesi gayet normal pek bir şey beklememek lazım dedi. O dönem bir hoca arkadaşımla almayı planlıyorduk. 23000binliraya bu arabaya değmez dedik ve olay bitti.Mesaj Birleştirildi: Nisan 10, 2014, 08:52:09Bu arada o dönem 23000tl çok iyi bir paraydı. Sol modelleri için çok daha fazla istiyorlardı. Ancak araç o kadar şirin gelmişti ki bana ve içi de oldukça genişti. Ama yukarıda belirttiğim ses probleminden dolayı araçtan soğumuştum. Diğer modelleri de açıkçası çok pahalı satılıyordu o dönem.
Benim bir arkadaşımda var, 2005 model 1.0 Yaris. Sesinden şikayetçi değil ve kapasitesine göre olan performansından da memnun. Algı, beklenti ve tercihler kişiden kişiye değişiyor.
Doğrudur ancak sadece bana göre değil yanımdaki arkadaşıma göre de ve hatta test aracının içerisindeki yetkili arkadaş da bu duruma sessiz kalmıştı. Sadece plaza müdürü sese normal dedi. Belki kullandığım araç ile alakalıydı, olabilir.Mesaj Birleştirildi: Nisan 10, 2014, 09:07:51Tabi o dönem fiat uno marka aracım vardı 1.4 75bg. enjeksiyonlu ve çok atik bir arabaydı. Ancak o bile test ettiğim araçtan çok daha sessizdi. Beklentiler tabiki doğal olarak değişir ancak bana hiç mi hiç tatmin edici gelmemişti o dönem hele ki fiyatına göre. Ancak araç kişiselleştirilebilir olması ve kompakt bir yapıya sahip olması açısından her dönem tercih edilecektir diye düşünüyorum.