Gönderen Konu: Sattığınız Eski Araçlarınızdan En Unutamadığınız Hangisi ve Neden Unutamadınız ?  (Okunma sayısı 3273 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '07
  • 26 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
1995 model corolla xei mizi unutamıyorum dile kolay 10 yıl azmı kahrımızı çekdi şuan ki arabamızdan memnunum ancak efsane başkaydı :)
Çoğu zaman gidiyoruz... Kiminin hoşuna,kiminin zoruna ;)

2007 COROLLA TERRA D4-D FÜME 100.000
2004 CLİO Symbol 1.4 GÜMÜŞ GRİ 137.000

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
98 model Opel Vectra 2.0 Gls :(
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Arıyorum ama bulamıyorum.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 24 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
2001 model golf comfortline antrasit maviydi. Evlilik icin elden cikarmistim
Veni, Vidi, Vici.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
95 model Lada Samara HB. Peder Bey'in ilk arabasıydı. 2002 yılında almıştık. Babam ve ben bu arabada öğrendik şoförlüğü. :) Yaşına ve markasına göre çok temiz bir arabaydı. Alev kırmızısı rengi, ofset jantları, fena sayılmayacak bir ses sistemi,... Bu liste uzar gider, güzel arabaydı vesselam. Çok enteresan bir çekişi vardır bu arabanın. Kalkışlarda çoğu arabayı geçer, en kötü zorlarsınız. Tabi o arabada esp, trc filan hak getire. :D Sürekli patiye düşerdi. Sürüş zevki olarak da çok eğlenceliydi. Ortaokulda arkadaşlarla kaçırıp tarlalarda filan sürmeyi öğrenmeye çalışırdık, Allahım, o ne heyecan öyle! Halen benimde, babamında içimizde uhdedir, ileride bir gün temizinden toparlamak. Şimdi böyle anlatınca, altı üstü Lada diyebilirsiniz ama kullanmış olanlar neyden bahsettiğimi anlayacaklar. 2004'te satmıştık tayin dolayısıyla. Belkide bu yüzden unutamadım o aracı. Bana memleketimi, arkadaşlarımı, deli çağlarımı hatırlatıyor.

Lada Samara history

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
 :)Hey gidi 1994 lada samara sedan kırmızı renkli doğan l jantları takılı idi ilk arabam 2010 yılında aldım ve bir yıl olmadan şimdiki aracı alırken sattım seri ve sessiz motoru şanzıman ve motor arasındaki mükemmel uyum çok komik denebilecek yedek parça fiyatları  kaloriferi anlatmaya gerek yok 1500 motor ama çok cimri idi yakıtta halen gözüm takılıyor lada samara görünce

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
13 yıl binmemiz sebebiyle 1992 model corollamızı unutmam :) :) AE92 1.6 XL idi.Gerçekten sağlam araç kaç yıl bindik o arabaya.Rüyama girdi bir kere.(Şuan ki corollayla yanyana parketmiş,onuda almışız rüyamda :D )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
2007 model sıfır almış olduğum corollamdı.. yenisini aldım ama ilk olunca önceki kasaya hala bakarım yolda sokakta görünce..bundan sonrada öncelik Toyota yada alman arabası..
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
96 xli corolla gerçekten keyif alarak bindiğim bir arabaydı.Sattığıma pişman olduğum tek arabam oydu.
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
Bütün yorumlara bakıyorumda anlaşılan ilkler ve uzun süre binilen araçlar kolayına unutulmuyor.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3431 kere teşekkür edildi
Şehir içinde araç kullanırken ve özellikle yol kenarına park ederken '89 Broadway'im aklıma gelir.

Birisi kapısını açarken çarpacak diye hiç kafamda düşünce yoktu.

Hatta çarpsında boyarım diye gevrek gevrek düşünürdüm.

O rahatlık başka birşey.
Ama verdigi konfor ve güvende biraz sıkıntı vardı.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 214000
  • Model Yılı: '01
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Bütün yorumlara bakıyorumda anlaşılan ilkler ve uzun süre binilen araçlar kolayına unutulmuyor.

hiç bir şeyin ilki unutulmaz zaten arabada olsa elektronik eşyada olsa duygusal bi olay da olsa unutulmaz

ki ilk arabam murat 131 başkaydı hiç bişeyinden korkmuyordum kurcalıyordum yaparım diye hoş yapıyodum ama şu an ki arabamda öyle kurcalarım ama bunda bişey olmuyoki yapma çabasına gireyim :wacko:

Mesaj Birleştirildi: Aralık 19, 2013, 08:52:10
95 model Lada Samara HB. Peder Bey'in ilk arabasıydı. 2002 yılında almıştık. Babam ve ben bu arabada öğrendik şoförlüğü. :) Yaşına ve markasına göre çok temiz bir arabaydı. Alev kırmızısı rengi, ofset jantları, fena sayılmayacak bir ses sistemi,... Bu liste uzar gider, güzel arabaydı vesselam. Çok enteresan bir çekişi vardır bu arabanın. Kalkışlarda çoğu arabayı geçer, en kötü zorlarsınız. Tabi o arabada esp, trc filan hak getire. :D Sürekli patiye düşerdi. Sürüş zevki olarak da çok eğlenceliydi. Ortaokulda arkadaşlarla kaçırıp tarlalarda filan sürmeyi öğrenmeye çalışırdık, Allahım, o ne heyecan öyle! Halen benimde, babamında içimizde uhdedir, ileride bir gün temizinden toparlamak. Şimdi böyle anlatınca, altı üstü Lada diyebilirsiniz ama kullanmış olanlar neyden bahsettiğimi anlayacaklar. 2004'te satmıştık tayin dolayısıyla. Belkide bu yüzden unutamadım o aracı. Bana memleketimi, arkadaşlarımı, deli çağlarımı hatırlatıyor.

Lada Samara history

lada arabalar güzel az yakıtlı ve performanslı en güçlü vites 3. vitesidir  ivmelenmesi güzeldir ama içinde acayip bir tıkırtı sesi oluyor benim aslında ilk arabam93 lada samaraydı tokat zileden aldım tokat sanayisine yaklaştım(sivasa gitmek üzere yoldayım) araba küt küt yatak sarmış galericinin mi deyim yoksa arabanın mı diyim yamuğu beni lada ya tövbe ettirdi yani 1 saat lik bir lada maceram oldu aracı geri verdim 1 saatte bin lira sildim
Her canlı ölümü tadacaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
1998 Audi A8 vardı.Deri ısıtmalı koltuklar sunroof falan süperdi.Aldık 3 Gün durdu araba o zaman 16 yaşındaydım.Babam ticaret adamı olduğu için fazla paraya müşteri çıkınca sattı.Satma diye yalvardım resmen dinlemedi.Ve adam 2 gün sonra arabayla takla attı.En son yoğun bakımdaydı sonra noldu bilmiyorum.Çok üzülmüştüm.Keşke satılmasaydı hem ben biner mutlu olurdum.Hem adam canına zarar vermezdi.Tabi şuan toyotamdanda memnunum.Birde 1989 BMW 3.16i vardı.Sürüş keyfi süperdi.Onunda aynı şekilde sunroof falan herşey vardı.Hala almayı düşünüyorum.Elimdeki araçlardan birini satsam uygun fiyata 3.16 bulursam alıcam.Zevk için binicem ara sıra.Dursun kapının önünde :)

2008 Tata İndigo 1.4 TDI Marina SW
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
1973 model Anadol arabamız varken tatilde arkadaşların onun hakkında yaptıkları yorumu duyarak tatil dönüşünde hayal bile edemediğim 1993 model sıfır aldığımız corolla ile başladı herşey.İlk göz ağrım çoçukluk,gençlik,lise,üniversite,askerlik ve evlilik hayatımda olan biten her şeyin tek tanığı. Hayatım boyunca unutamayacağım bir araba hala özlüyorum.Keşke param olsaydı da satmasaydım.
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
1991 Model Renault Broadway  Yere 0.. 195 - 15 (65 yada 70 ) lastikler.. 1 Saat tam gaz ayağı çekmeden yol almalar filanda falanda :))) Sahibini arada bir görüyorum ama yetişemiyorum çok tehlikeli kullaniyor :)) Yoksa bir tur isticem eski arabamla :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 214000
  • Model Yılı: '01
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
1991 Model Renault Broadway  Yere 0.. 195 - 15 (65 yada 70 ) lastikler.. 1 Saat tam gaz ayağı çekmeden yol almalar filanda falanda :))) Sahibini arada bir görüyorum ama yetişemiyorum çok tehlikeli kullaniyor :)) Yoksa bir tur isticem eski arabamla :))
:alkis: :alkis:
Her canlı ölümü tadacaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi

sizi çok çok iyi anlıyorum. dediğiniz arabaya 8 sene bindim çünkü :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
2008 de aldığım 2005 model clio 1.2 arabamı hiç unutmuyorum. maddi durumumuz hep kötüydü. üniversiteyi bitirip meslek sahibi olup bir arabam olacağı hiç aklıma gelmezdi. çok şükür şimdi sıkıntım yok. her hafta yıkar temizlerdim. benim arabamdı. şimdi corollamdan cok memnunum ama clio mu satarken içim titredi neredeyse ağlayacaktım. ilerde niyetim tekrar bir tane almak. yıkamak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
2008 de aldığım 2005 model clio 1.2 arabamı hiç unutmuyorum. maddi durumumuz hep kötüydü. üniversiteyi bitirip meslek sahibi olup bir arabam olacağı hiç aklıma gelmezdi. çok şükür şimdi sıkıntım yok. her hafta yıkar temizlerdim. benim arabamdı. şimdi corollamdan cok memnunum ama clio mu satarken içim titredi neredeyse ağlayacaktım. ilerde niyetim tekrar bir tane almak. yıkamak :)
corollayı yıka. esasında ilk göz ağrısı unutulmaz.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
2000 model . civic 1.4is . tamamen dolu paketti hb . unutamamin sebebi 4~5 sene sonunda alabilmemdi.. :) durusu sunroofu vs cok.begeniyordum ama artik toyota kullanicisiyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Yegane Megane diye severdik kendisini,  inanılmaz az yakardı, araba sürmeyi onda öğrendim, 5 sene gibi bir süreye 100.000km, 2 adet de kaza sığdırdım o arabayla, hiç sorun çıkarmazdı, ruhu japon'du resmen...
sonunda Japonluktan istifa etti, bize de yolları ayırmak düştü...
 uzun lafın kısası, gene soyuna çekti soyunu sevdiğimin Fransızı :)
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...