0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dün saat öğle 3.30 da sipariş verdiğim bakım malzemelerim bugün saat 4.30 da teslim aldım.Motor yağı olarak Motul 5w30 tercih ettim.Yağ/Hava/Polen filtreleri olarak Asakashi tercih ettim polen filtresi (karbonlu)Ayriyetten KM ve yaşından dolayı V kayışı değişimi geldi onu da sipariş ettim.Bando markası tercih etmemin sebebi orjinal kayışında bando tarafından üretilmesi aralarında 60 lira kadar fark vardı bando 60 lira daha uygundu buda var tabi tercih sebeplerim arasında buradan @Ufuk Sönmez (16363) abimize ve Emir abiye teşekkür ederim. [attach=1][attach=2][attach=3]
Arkadaşlar herkese merhaba aracımın yıllık bakımını yaptırdım.ne olur ne olmaz belki yetmez diye motor yağını 2 tane 4 litre almıştım.fakat 1 tanesi yeterli geldi.motor yağı ENEOS 5W30 PREMİUM HYPER TAM SENTETİK 3/7/2019 ÜRETİM TARİHLİ.Aracına bakım yaptıracak,motor yağı ihtiyacı olan arkadaslarım varsa 130 tl den verebilirim.Saygılar.
Merhaba yağin raf ömrü 5 yıl dolayısıyla birdahaki bakım için saklayabilirsiniz
Merhaba serviste mi yaptirdimiz bakımı, dışarıdan yağ kabul eden servis varmı Ankara'da biz de oraya gidelim.
Arkadaşlar merhaba bujiler kaç binde değişiyor yada değişmesi gerektiğini nasıl anlarız? araç 2015 LPG'li 75 bin km'de
kitapçıkta 100000 ama lpg den ötürü bir miktar ömrü kısalacaktır, eğer arıza verirse tekleme olur arıza ışığını yakar diye düşünüyorum
Kitapçık ta 100k da buji değişir diye yazıyor.
Bakım km takibi yapılmalı. Yukarıda da belirtildiği gibi lpg gibi standart dışı durumlarda daha özenli olmakta fayda var. Ayrıca buji tırnak aralığı ve temizliği doğru şekilde kontrol edilmeli. Seramik bölümde yıpranma varsa, kırılma ihtimali gözetilerek değiştirilmeli. Seçilecek buji değerleri ve kalitesi araca uyumlu olmalı.
NGK LPG li motorlar için üretim yaptığı bujiler var duydunuz mu acaba nasıldır?
Tam bir safsata OEM buji iridyum ise gereksiz, iridyum değil ise oem buji karşılığına denk iridyum bujinin kullanılması daha faydalı.
Bilgilendirme için teşekkür ederim ufuk bey araç üzerindeki bujiler iridyum bujiler değilmi?
Çok kararsızım bakımı servistemi dışardamı yaptırayım diye garanti bu ay bitiyor.
garanti bitiyorsa fazladan para ödemek neden? Alın kaliteli filtre ve yağınızı dışardan yaptırın yarısından çok daha az bir fiyata, ben 3 te biri fiyatına yaptırdım garantili olmasına rağmen, lpg den dolayı zaten motor garantisi bitmişti Mesaj Birleştirildi: Aralık 06, 2019, 13:30:32Forum üyesi Ufuk beyden yani tem toyotadan Asakashi marka filtreleri temin edip çok daha uyguna bu işi bitirebilirsiniz, filtreler gerçekten kaliteli tavsiye ederim