Gönderen Konu: engelli araç alımındaki indirim....  (Okunma sayısı 5997 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: engelli araç alımındaki indirim....
« Yanıtla #20 : Kasım 25, 2013, 18:13:43 »
Arkadaşlar öncelikle benim aracımda babamın adına ötv indirimli alınmış bir araç .

Bu mtv ve ötv muafiyetli araç alımı yasalarda belli . Zaten engelli biri üzerine alınmış aracı 3. dereceye kadar akrabalar veya sigortası yatırılan bir şöför kullanabilir .

Değinmek istediğim konu biri herhangi bir akrabasının üzerine o akrabasının haberi olmadan araç alamaz . Öncelikle bir engelli tanıdığı birine hakkını kullandırıyorsa bu kimseyi ilgilendirmez ama bazılarımız bilip bilmeden yorumlar yapıyor . Belkide engelli kişinin aracı alan kişiye vefa borcu vardır . Veya aracı alan kişi devlete ödemediği ötv nin bir kısmını veya hepsini engelliye yardım diye ödüyordur . Veya bunların hiç biri yoktur ama engelli kişi yinede hakkını ona vermiştir bundan kime ne . Bu kimi ne ilgilendirir ?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 25, 2013, 18:13:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 25, 2013, 19:27:53 »
aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın.Bizim burda komşuda aldı babasının üzerine raporu 1 yıllık  olduğu içinrapor tarihide geçtiği için temmuz ayı bandurolunu ödemesi gerekiyormuş tekrardan ropor çıkartıyorlar sizin raporunuzu inceleyin bir yıl geçmeden takip edin yoksa sizde ödemek zorunda kalırsınız bondurolü raporunuz süresizse birşeye gerek yok selam
M.BAYLAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 25, 2013, 19:49:16 »
aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın.Bizim burda komşuda aldı babasının üzerine raporu 1 yıllık  olduğu içinrapor tarihide geçtiği için temmuz ayı bandurolunu ödemesi gerekiyormuş tekrardan ropor çıkartıyorlar sizin raporunuzu inceleyin bir yıl geçmeden takip edin yoksa sizde ödemek zorunda kalırsınız bondurolü raporunuz süresizse birşeye gerek yok selam

Muhammet bey özelden de beni bu konu hakkında bilgilendirmiştiniz öncelikle tekrardan teşekkürler . Daha önce dediğim gibi babamın raporu süresiz ondan 3 yıldır mtv ile ilgili bir problem çıkmadı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 08, 2013, 20:19:51 »
Abi sende haklısın ne diyeyim ama varsa paran al yoksa paran yettiği kadar al bin diye düşünüyorum . Yönetim 25.000 tl aracı 50.000 tl 'ye satıyor ama ihtiyacı olana lafım yok haddime değil. Sadece sırf kendi duygularını tatmin etmek için alangirli işlere girmek bana saçma geliyor.  Benim düşüncem böyle sen büyüğümüzsün bizden daha iyi bilirsin tabi sadece benim düşüncem böyle .

Estağfirullah kardeşlik yaş olayı değil... saygı duyarım.  araç alırken asıl bedel ile üzerine eklenen kısımı faturada görünce isyan edesi geliyor insanın. buna bir itirazdı benim ki. tabi etik değil hak edilen haricinde yollarla alıp binmek böyle indirimli araçlara ama idarecilerin de bu derece yüksek vergilerle bizleri üzmesini de hiç etik bulamıyorum. yani ilk hatayı onlar yapıyorlar tüketici kesim olan bizlere. vergi sisteminin elden geçirilmesini, adaletli olunmasını umuyorum. uygun oranlarda vergi alınsa da kimse bu indirimli araçları arka kapıdan dolaşarak yani etik olmayan şekillerde almasalar.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)