Gönderen Konu: lütfen yardımcı olunn :(  (Okunma sayısı 1765 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: lütfen yardımcı olunn :(
« Yanıtla #20 : Kasım 20, 2013, 17:57:09 »
Yol bilgisayarı kısa mesafeli sürüşlerde ortalamayı yanlış gösteriyor genellikle. Bu nedenle en güzeli 100 km sonunda depoyu tekrar doldurup bakmak.

ertancığım, böyle konuştukca öyle bir seviniyorum ki anlatamam :) şimdi tekrar araç başına giderek verilere baktım;

ortalama 11,3
ortalama hız 18
151 tl lik yakıt alımım var,
depo göstergesi bu sabah 3 den 2. kademeye düştü
yakıt alımı sonra 230 km yapmışım + 60 km daha yaparım sanırım

yanlış hesaplamadıysam şu durumdaki ortalama hesabım 10,8 oluyor, çok farketmedi yada ben yanlış hesapladım...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 20, 2013, 17:57:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 20, 2013, 18:09:13 »
ertancığım, böyle konuştukca öyle bir seviniyorum ki anlatamam :) şimdi tekrar araç başına giderek verilere baktım;

ortalama 11,3
ortalama hız 18
151 tl lik yakıt alımım var,
depo göstergesi bu sabah 3 den 2. kademeye düştü
yakıt alımı sonra 230 km yapmışım + 60 km daha yaparım sanırım

yanlış hesaplamadıysam şu durumdaki ortalama hesabım 10,8 oluyor, çok farketmedi yada ben yanlış hesapladım...
3. kademeden 2. kademeye düşüşünü sanıyorum her kademeyi eşit parçalara bölerek hesaplıyorsunuz. Böyle yapıyorsanız yine doğru çıkmaz. Çünkü kendi aracımdan örnek vereyim depo 55 litre ve ilk yarım depo son yarıma göre hatta son çeyreğe göre bile daha çabuk bitiyor. Ama ışık yandığında 15 litre benzin kalıyor. O nedenle en güzeli depoyu tam doldurmak ve sonrasında 100 km ve üzeri bir kullanım yapıp tekrar doldurup alınan litre üzerinden hesaplama yapmak oluyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......