Anket

Evet değerli forum üyeleri merak ettiğim bir konuyu ankete açıyorum, herkes kendi görüşünü paylaşırsa sevinirim...

Evet evlendikten sonrada eskisi gibi modifiye işleri ile uğraşılır.
Hayır evlendikten sonra modifiye ile uğraşılmıyor.
Hastalık bitmiyor ama, imkanlardan dolayı istemedende olsa bırakılıyor.
Eskisinden daha güzel oluyor.

Gönderen Konu: Evlendikten sonra modifiye yapılır mı ?  (Okunma sayısı 6373 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Evlendikten sonra modifiye yapılır mı ?
« Yanıtla #20 : Eylül 13, 2008, 08:07:03 »
hah işte Yasemin hanım...bende bunu dediydim işte:))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 13, 2008, 08:07:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 13, 2008, 14:55:59 »
Olayın hobi olması, zevkle yapılan uğraş olması dışında; bütçeden büyük meblağlar çıkardığı içinde evlendikten sonra modifiye yapılmadığını yada yapilabildiğini merak ettiğimdendir bu konu. Tabiki her insanın kendine zaman ayırması, dış dünyaya açılması lazım...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 15, 2008, 07:45:44 »
  :) Yasemin hanım dedikleriniz çok doğru görünüyor ancak bence bu bir Ütopya. :) İnsanın hayatında illaki bir çok şey bırakın ki evlenince, müstakbel adayı bulunca bile günden güne değişiyor ve bu çok doğal tabi ve insan yaşayan ve yaşadıkça öğrenip değişen bir varlık.
 Ayrıca bence şuna cevap bulmak daha iyi olur kanımca, evlendikten sonra hayat varmıdır, yokmudur?
 Şaka tabi, bu işin espirisi ama bu bağlanma insanın doğasında olan bir şey ve diğer hobiler, zevkler nispeten ikinci plana itiliyor doğal olarak ama tamamen herşeyden vaz geçilecek diye birşeyde yok tabi. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #23 : Eylül 15, 2008, 11:22:58 »
bravo yasemin hanım bir bayanın böyle olumlu düşünmesi beni çok sevindirdi demek sizin gibi düşünenlerde varmış bu memlekette

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #24 : Eylül 15, 2008, 13:21:43 »
Helal Yasemin Hnm a ..Böyle düşünen bayanlarda var demekki.. Benim söylemek istediklerimi aynen geçti zaten Yasemin Hnm.Bİr çoğumuzun sözcüsü olduğu içinde kendisine ayrıca teşekkür ederim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #25 : Eylül 15, 2008, 23:34:34 »
Benim gibi düşünen beylere de ben teşekkür ederim. İnsan hayatta neden zevk alırsa bütçesini sarsmayacak şekilde yapmalı bence. Bütün paranızı hobilerinize yatırın, aç gezin, gezdirin demiyorum. İmkan dahilinde yapabildiklerinizi yapın! Evlilik; hürriyetlerinizin, zevklerinizin, arkadaşlıklarınızın sonu değil. Eşiniz sizinle evli diye kendi zevkinden, alışverişinden, kuaföründen, kabul günlerinden vazgeçiyor mu? Onun için hayat kısa ve zevklerde, hobilerde uzun ömürlü olmuyor zaten! İçinizde yapabilirim heyecanı varsa hiç vakit geçirmeyin bence! Sonra iş işten geçince, tüh vaktiyle neden yapmadım, ukde kaldı içimde demektense! Kendinize vakit ayırın, özen gösterin, eminim kendinizi daha iyi hissedeceksiniz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 16, 2008, 00:31:22 »
Her erkek/ kadın evlendikten sonra geçmiş hayatına özlem duyar sanırım bu tartışılmaz bir gerçek, ancak evliliğin getirdiği güzelliklerinde etkisiyle artık geçmiş özlemler zamanca köreliyor yada zaman kalmıyor. Eşlerin birbirine zaman ayırması,ailelere zaman ayrıması ilerleyen süreçte çocuklarına zaman ayrıması derken şahsi hobiler günden güne bitiyor gibi...(Bekar bir erkeğin şahsi fikir ve gözlemleri sonucu yazılmıştır). Sürç-i lisan ettiysem affola. Fikrini belirten ve ankete katılan herkese teşekkür ediyorum, katılımlarınızı bekliyorum daha net bir fikir oluşması açısından:). Saygılar...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 16, 2008, 01:21:48 »
aslında modifiye yanlıştır, onca mühendis en iyisini tasarlamak için yırtınıyor, biz alıp değiştiriyoruz, yan sanayiciler zengin olsun diye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 16, 2008, 07:52:51 »
 :) Buda değişik bir bakış açısı. Aslında modifiye aracı kendine has hale getimektir bence ancak piyasada ki modifiyelere bakınca yine birbirlerine benziyorlar gibi geliyor bana. Ayrıca Kemal beyin de dediği gibi sonuçta piyasadaki ürünleri kullanıyorsunuz araca, farklı size has ürün değil. O zaman bunun adı modifiye olmamalı en azından görsel anlamda. Mesela modifiye farklılaşma ise neden araçlar hep benzer renklerde o da işin ayrı boyutu. Halbuki ne kadar sıra dışı ve kişiden kişiye değişen şekilde sevilebilecek renkler mevcut.
 Eyüp arkadaşımız bekar olmasına rağmen bence şifreyi çözmüş ve Matrix'in dışını görebiliyor. :) Elbetkide insanlar hobilerine evlendikten sonrada mümkün olduğunca devam etmeli ancak öncelikler de göz ardı edilemez bence. Ayrıca yaşanılan ülkenin ekonomik şartları ve kimi materyallere ulaşma imkanı da bu işi etkileyen bir faktör.
 İnsanın evlenmeden önce yaptığı bir sürü şey var ve bunları ister istemez ve doğal olarak daha öncede söylediğim gibi bırakın evlenmeyi, müstakbel adayı bulunca bile değiştiriyor ve bu sorun değil, tam tersine oyunun kuralı.
 Bu arada eşlerinde modifiyeye sonuna kadar karşı olabileceğini düşünmüyorum. Sadece dozunda ve mantık çerçevesinde kalmak lazım. Tam tersine bayanlarda da modifiye merakı oldukça gelişmiş olabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 16, 2008, 11:22:25 »
aslında modifiye yanlıştır, onca mühendis en iyisini tasarlamak için yırtınıyor, biz alıp değiştiriyoruz, yan sanayiciler zengin olsun diye
Tabiki şahsi görüşünüze saygım var ancak, o kadar mühendisin zevki benimkiyle uyuşmuyor ise ? Donanım, yakıt ekonomisi derken sürüş zevki kalmıyor denecek kadar gidiyor. Ben aracımı kullandığımda motorun homurdama sesini duymak istiyorum,yada el frenini kullanıp dönüş yapmak istiyorum:) kimiside hiç ses çıkmasın ister, çok yüksek araba olsun ister; altı vurmasın diye...İşte bu orta noktayı bulmak zor hatta imkansız olduğu için, firmalar ve mühendisleri her zevke hitap edecebileceğini düşündükleri araçlarını piyasaya sunuyorlar... Değişiklik isteme insanın doğasında vardır. Cep telefonuna bile tema,resim,müzik atarak kişileştirmeler yapıyoruzda ,arabamız neden sıradan olsun ki ?
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Ekim 01, 2008, 02:42:56 »
hayatı olduğu gibi arabanızıda paylaşmayı düşünüyorsanız, modifiye konusunu daha yaşanır, daha huzurlu bir hale getirebilirsiniz, beğenmesinizde-katılmasanızda sadece fikrini alın, yani canlı bir forum gibi, göreceksiniz hayatınız dahada güzel olacak. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ekim 01, 2008, 15:07:19 »
"Ben bilmem beyim bilir" dedikten sonra sonuna kadar....
Bence yengeye bağlı arkadaşlar, hatta daha güzel bile olabilir evlendikten sonra...
ya da tamamen atıyor da olabilirim :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #32 : Ekim 01, 2008, 22:19:28 »
pek bilmem ama eşinde modifiyeye sıcak bakması lazım bence.....mesela tanıdğım bazı kızlar modifiyeyi bırakın arabaları sadece bi yerden bi yere gitmek için kullanırken bazılarıda neden bu arabayı modifiye etmiyosun die sorular bile soruo :) yani karşıdaki insanın düşünceside önemli....bide ndn modifiye dersek...i güzel o zeki tasarımcı amcalar güzel arabalar yapıo ama kişisllik düşünmeden yapılıo....hadi hereyi geçtim neden trd tte mugen nismo şirketler var....o zaman jant bile takmamak lazım oda tune oluo...bırakalım herşeyi stock kalsın otoparkta herkes arabaları karıştırsın :D
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 02, 2008, 00:23:35 »
Tasarim yapan amcalar maliyeti de dusunuyor, sadece muhendislik harikasi meydana getirme pesinde kosmuyorlar ne yazik ki. Ne kadar ucuza mal edebiliriz diye dirsek curutuyorlar. :) Ucuz olsun diye oyle tasarlanan parcalari degistirmek arabadan bir sey eksiltmez bence.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ekim 02, 2008, 00:57:59 »
Bence kişinin arabası kendine özel olmalı, sonra benim eklediğim her parça her ayrıntı arabamla olan duygusal bağımı artırıyor...Modifiyeden kasıt sadece güç artışı yada alışılmış tampon ekleri yada jant,yay değil ki zaten...Firmların ar-ge leri Ahmet bey'inde dediği gibi ekonomiye ve ucuza kaçıyorlar... Her geçen yıl düşen kalitede bunun bir göstergesi.Misal avrupa kasa corolla ile sabancı üretimi corollalar...
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 08, 2009, 12:15:02 »
evlendikten sonrasını bilmem de ciddi ilişki yaşarken yapılıyor, hatta bişey yapmadan önce hatun kişiye soruluyor bak bunu bunu yapcam nasıl sence şeklinde, kadın gözüyle bakılabiliyor, fikir alışverişi bile yapılıyor o far güzel değil boşver bunu al, yada o tampon ne öyle türkay daha sade yapmalısın şeklinde, haa bir de erteliyor, düzene sokuyor bir anda herşeyi almanıza izin vermiyor, böylece kesenizi korumuş oluyorsunuz hatun kişi sayesinde :) kadınların zevkine güvenirim arkadaş, onların fikirlerini de alırım muhakkak anneme bile danışıyorum yaptığım-yapcağım şeyleri.. evlili bence modifiyeyi öldürmez, daha güzel modifiye yapmanızı sağlar, daha şık, daha görsel ;) ya da benim hatun gerçekten ii seçim :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ocak 08, 2009, 14:37:02 »
Türkay Bey, evlendikten sonra evi ve eşinizin gardrobunu modifiye edip de hala paranız, zamanınız ve hevesiniz kalmışsa aracınızı da modifiye etmeye devam edebilirsiniz :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ocak 08, 2009, 14:45:44 »
bu soruya çok değişik şekillerde cevap verebilirim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ocak 08, 2009, 15:09:47 »
Türkay Bey, evlendikten sonra evi ve eşinizin gardrobunu modifiye edip de hala paranız, zamanınız ve hevesiniz kalmışsa aracınızı da modifiye etmeye devam edebilirsiniz :D
off çok zor bi durum :) ev ve gardrop hallettikten sonra gerisi hallolur sanki yaa, para ufak ufak birikir, zaman arabaya mutlaka ayrılır o olmadan ben olamam :) hevesse zaten hiç bitmez :D ama sanırım ev ve gardrop zorlıcak :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ocak 08, 2009, 15:46:05 »
Ev eşinizin annesinden hediye ise ve kira vermiyorsanız, karı-koca çalışıyorsanız modifiye yapılıyor...Hatta restorasyon da yapılıyor. Tecrübe ile sabit... ;) :D :D :D
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı