Gönderen Konu: kışlık lastik saklama koşulları  (Okunma sayısı 4599 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Ynt: kışlık lastik saklama koşulları
« Yanıtla #20 : Ekim 06, 2013, 23:11:10 »
Abi aynı kafadanız. Ben de aynı şekilde yapıyorum :) Hatta hidrolik tekerlekli krikolardan bile aldım. 3 araba ile her yaz-kış değiş taşı vs, çok daha kolay ve hesaplı oldu :)

Alper, Bir lift almanın zamanı gelmiş te geçiyor sanki...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 06, 2013, 23:11:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 06, 2013, 23:12:05 »
Benim lastikler araba ile beraber yıkanıyor onun dışında yıkanmıyor :D Garajda bir köşe 3 tane eski mobilya çekmecesi ile platform yaptırdım lastikleri poşet içinde diklemesine bir birbirine temas ettirmeden saklıyorum ama şu çevirme işini hiç yapmamıştım yarın yapayım :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 06, 2013, 23:19:00 »
Benim lastikler araba ile beraber yıkanıyor onun dışında yıkanmıyor :D Garajda bir köşe 3 tane eski mobilya çekmecesi ile platform yaptırdım lastikleri poşet içinde diklemesine bir birbirine temas ettirmeden saklıyorum ama şu çevirme işini hiç yapmamıştım yarın yapayım :)
Abi artık kışlıkların zamanı geldi zaten, yani hevesini yazlıklara sakla bence.  :D
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ekim 06, 2013, 23:24:08 »
Abi artık kışlıkların zamanı geldi zaten, yani hevesini yazlıklara sakla bence.  :D

Kasım'a daha çok var Ertan :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ekim 06, 2013, 23:32:14 »
Kasım'a daha çok var Ertan :)
Ekim 15 dedi mi takıyorum ben lastikleri valla. Depoda durup öleceğine arabanın üstünde ölsün diyorum. Hiç değilse bir işe yaramış olurlar.  :D
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ekim 06, 2013, 23:34:46 »
Ekim 15 dedi mi takıyorum ben lastikleri valla. Depoda durup öleceğine arabanın üstünde ölsün diyorum. Hiç değilse bir işe yaramış olurlar.  :D

Bayramın 1. günü lastik mi taktıracaksın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ekim 06, 2013, 23:37:59 »
Bayramın 1. günü lastik mi taktıracaksın :)
Bu sene bir torpil geçip 11 inde taktırırım, olmazsada 18 ine artık. Zaten bu sene son seneleri gariplerin, bu kıştan sonra kendilerini emekliye ayıracağım. 2007 de almıştım, 6. senelerini tamamlayacaklar.   :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45800
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ekim 06, 2013, 23:40:36 »
sizinle yaşlanmayacak lastikler.
ben köyde görev yaparken kömürlüğe koymuştum.2 sene hiç bir şey olmamıştı.
zaten normal şartlarda kışlık lastiklerin ömrü en fazla(Kullanıma göre) 3 senedir.
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ekim 06, 2013, 23:42:30 »
Bu sene bir torpil geçip 11 inde taktırırım, olmazsada 18 ine artık. Zaten bu sene son seneleri gariplerin, bu kıştan sonra kendilerini emekliye ayıracağım. 2007 de almıştım, 6. senelerini tamamlayacaklar.   :lol:

6 sene nedir aga. Lastiği bırak 5 araba değiştirdim bu 6. araç 2007'den sonra aldığım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ekim 06, 2013, 23:45:23 »
sizinle yaşlanmayacak lastikler.
ben köyde görev yaparken kömürlüğe koymuştum.2 sene hiç bir şey olmamıştı.
zaten normal şartlarda kışlık lastiklerin ömrü en fazla(Kullanıma göre) 3 senedir.
Normalde kış lastiği için yasalar bir ayrım yapmayıp 1.6 mm desede 4-5 mm civarı kalana kadar kullanılabilir. Depolanma ömrü ise iyi koşullar sağlanması durumunda 10 seneye kadar kullanım ömrü mevcuttur. Elbette sizin dediğiniz gibi 3-4 senede değiştirmekte fayda var, fakat eğer çok kar kış olan bir yer değilse yaşanılan yer kullanılabilir sonrasındada.

6 sene nedir aga. Lastiği bırak 5 araba değiştirdim bu 6. araç 2007'den sonra aldığım :)

Abi senin durum ayrı bir şey, valla ben suyu çıkana kadar kullanıyorum sanırım. Yazlık lastiklerde 135000 km oldu şuan kışlıklar 1 takım yazlıklar 3 takım oldu. Artık olmadı arabayı satarsam hediye veririm lastikleride  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45800
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ekim 07, 2013, 00:33:46 »
Normalde kış lastiği için yasalar bir ayrım yapmayıp 1.6 mm desede 4-5 mm civarı kalana kadar kullanılabilir. Depolanma ömrü ise iyi koşullar sağlanması durumunda 10 seneye kadar kullanım ömrü mevcuttur. Elbette sizin dediğiniz gibi 3-4 senede değiştirmekte fayda var, fakat eğer çok kar kış olan bir yer değilse yaşanılan yer kullanılabilir sonrasındada. 

Kullanım ömrü olarak size katılıyorum.
Fakat saklama konusunda çok özen gösterilmesine gerek olmadığı düşünüyorum.
lastikçi sizin yerinize lastiğinizi saklıyor.
bence en güzeli yerinizde varsa yazlık lastik takımınızın ayrı jantları,kışlıklarınızın ayrı jantları olacak.
böylelikle söküm takımını da siz yapacaksınız.janlarda,lastiklerde boşuna sök takla yıpranmayacaklar.
hayırlı geceler.

Hayatın km'sini hergün sıfırla...