Gönderen Konu: Mühürsüz App Plaka Yasak Mı ???  (Okunma sayısı 50622 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Ynt: Mühürsüz App Plaka Yasak Mı ???
« Yanıtla #20 : Eylül 02, 2008, 22:56:54 »
arkadaşlar daha öncede söyledim galiba ama neyse ben elazığ şehir içi trafikte görevli trafik polis memuruyum.bu app plakası sorusuna gelince orjinal şöförler odasından alınan ve trafik şubesi tarafından onaylanan plakalar hariç diğer plaka ve plaka benzeri herşey yasaktır.trafik polisinin insiyatif olayına gelince bence bu konuda insiyatif olmaması gerekir.orjinallerinin bagajda tutularak(yada evde) sahtelerinin araçlara takılması trafik suçunun yanı sıra araç plakasında sahteciliğe girerki iş adliyeye kadar gider.bu konuya önem göstermenizi sizden rica ediyorum.araç üzerinde yapılan her türlü değişiklik aracın trafikten men edilmesine ve trafik cezası yazılmasına sebep olmaktadır.

Emniyet müdürü bir abimiz yanınızda orjinal plakayı taşıyarak mühürsüz plaka takılabileceğini söylemişti. İlk fırsatta tekrar teyit edeceğim.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 02, 2008, 22:56:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • doğa ya saygılı ve eşit olalım
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #21 : Eylül 07, 2008, 04:07:38 »
arkadaşlar daha öncede söyledim galiba ama neyse ben elazığ şehir içi trafikte görevli trafik polis memuruyum.bu app plakası sorusuna gelince orjinal şöförler odasından alınan ve trafik şubesi tarafından onaylanan plakalar hariç diğer plaka ve plaka benzeri herşey yasaktır.trafik polisinin insiyatif olayına gelince bence bu konuda insiyatif olmaması gerekir.orjinallerinin bagajda tutularak(yada evde) sahtelerinin araçlara takılması trafik suçunun yanı sıra araç plakasında sahteciliğe girerki iş adliyeye kadar gider.bu konuya önem göstermenizi sizden rica ediyorum.araç üzerinde yapılan her türlü değişiklik aracın trafikten men edilmesine ve trafik cezası yazılmasına sebep olmaktadır.
  polis abimiz kızmasın ama bazı şeyleri yalnış aktarıyor araç plakasında sahtecilik, bir araç plakasının sahte olabilmesi plakanın üzerinde t.cumhuriyetinin mührünü sahte olarak vurmak gerekir , eğer üzerinde bu şekilde sahte mühür basılmamışsa bu plakaya sahte demek yalnış olur, üzerinde sahte mühür bulunmayan plaka'da saç parçasından başka bir şey değildir, yani adliyelik bir olay yoktur.  bu olaya geçersiz plaka denilebilir ama sahte denilmesi çok zor.       benim düşünceme göre ,   (araç üzerinde yapılan her türlü değişiklik aracın trafikten men edilmesine ve trafik cezası yazılmasına sebep olmaktadır.)         denilmeside yalnış çünkü araç üzerinde bir değişikliğe gidilmiyorki ceza yazılsın ve trf. men edilsin plakadaki numaralar değişmiyorki ,   valla bizim köyde trafikçi abi en fazla sök diyor ama plakada mühür yok diye bi kanun maddesi olmadığı için ceza yazmıyor çünkü mühür derneklerin plaka parasını kaçırmasınlar diye protokolle imzalanp genelgeyle basılan bi şey, yani kanun sıfatında değil, ama bu konuyu tam olarak bilemeyen trafikçi abilerimiz yasak diyor, onlarda haklı. bence herkez tescil plakasını şö.derneklerinden alsın, başka plaka kullanmanın ne manası var alt tarafı aracın numarası gözükecek..........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotamı seviyorum
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #22 : Eylül 22, 2008, 23:25:29 »
oktay arkadaşım sizin köyü bilmem ama sen buralara yani doğu illerine gelipte trafik şubesinde onaylanmayan herhangi bir plaka tak ta bak neler oluyor.sanırım asayiş uygulamalarından yada terör uygulamalarında bi habersin.buralarda neden plaka mührüne önem verilir biliyormusun.yakın zaman belki duymuşundur ama hatırlatmak isterim bomba yüklü araç ihbarları alınmıştı.tv.larda haberlerde duymuşundur.yine sözümü tekrarlıyorum araç üzerinde yapılan herhangibir değişiklik aracın trafikten menini gerektirir.unutmadan köyler jandarma mıntıkasına girer polis mıntıkası değildir.
(ALPADOR)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotamı seviyorum
« Yanıtla #23 : Eylül 22, 2008, 23:38:07 »
ali yıldırım kardeşim emniyet müdürümüz doğru söylemiş ama o bagajda taşınan plaka emniyetin kendi araçları içindir.emniyet araçları gerçek plakalarını araçlara takmazlar.bu sebeple doğruyu söylüyor.ayrıca bütün arkadaşlara söylemek isterimki kanunlar çiğnenmek veya kafamıza göre değiştirilmek amacıyla çıkarılmamıştır.suç suçtur.suçun ve bu suçu işleyen şahısların ayrıcalığı yoktur.kanun derki devletin size vermiş olduğu-şöförler odasının ve trafik şubesinin onaylı ve mührü olan plakaları araçların kanunda belirtilen ön ve arka kısımlarına takılması zorunludur .bunun haricinde araçların kimlikleri diye nitelendirdiğimiz ruhsatlarında yazan plakalar geçerlidir.başka yerlere bastırılmış plaka benzeri şeyler kesinlikle yasaktır.eğer arkadaşların bahsettiği gibi ben kafama göre çeşitli renklerde ve ebatlarda ayrıca mühürsüz plakalarla gezerim diyorlarsa kanunlara göre bu trafik suçudur.
(ALPADOR)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • doğa ya saygılı ve eşit olalım
« Yanıtla #24 : Eylül 23, 2008, 16:06:48 »
oktay arkadaşım sizin köyü bilmem ama sen buralara yani doğu illerine gelipte trafik şubesinde onaylanmayan herhangi bir plaka tak ta bak neler oluyor.sanırım asayiş uygulamalarından yada terör uygulamalarında bi habersin.buralarda neden plaka mührüne önem verilir biliyormusun.yakın zaman belki duymuşundur ama hatırlatmak isterim bomba yüklü araç ihbarları alınmıştı.tv.larda haberlerde duymuşundur.yine sözümü tekrarlıyorum araç üzerinde yapılan herhangibir değişiklik aracın trafikten menini gerektirir.unutmadan köyler jandarma mıntıkasına girer polis mıntıkası değildir.
1.   Bu kadar sert cevap vermenize bence gerek yok  .        2.  Şimdi mühürlü plaka olunca bu töröristler bu suçları işleyemiyormu demek istiyorsunuz.     3.  benim savunduklarım  ,  her kez aman mühürsüz plaka taksın demiyorum  sadece bir şeyin sahte denilebilmesi için o şeyin ifa kabiliyetinin olmasının  gerektiğini söylüyorum, yani plakaya sahte diyebilmek için mühürün sahtesini üzerine vurmak gerekir diyorum.     4.  zaten ortada bir suç varsa , memleketimin adli makamları bu işi senden , benden önce çözer.    5.  bir daha bu konuyla ilgili de  sizede  yorum yapmak istemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 23, 2008, 16:34:02 »
* Mavi renkte olması gereken TR'nin kırmızı renge boyandığı,

şimdi illaki modelleme takıntılarıysa ozaman tr kısmını kırmızı yapamıyorsak aracımızın renginde yapalım:P kanunda başka renk demiyor değil mi? ayrıca plakamız hiçte estetik değil.avrupa özentisi gibi gözükmesini istemem ancak almanyadan gelen arabaların plaka puntoları nekadar iri ve hoş duruyor.bizimkiler çok sıska:P çift mühür olsa kanunada ters düşmesek herhangi bir sakınca olmayacağını düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 23, 2008, 16:41:53 »
alper bey yazılarınızı henüz okudumda bir sorum olacak.

-ben APP plaka diye tabir edilen plakaya çifft mühür bastırırsam vede bunu aracıma takarsam (mühürlerin 2side yetkili makamlarca basılmış olacak) trafik kontrolde durum ne olur?birşey olamaz herhalde ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotamı seviyorum
« Yanıtla #27 : Eylül 28, 2008, 03:06:18 »
burak arkadaşım aracınıza takacağınız plakalar kanunlara ve standartlara uygun olduktan sonra trafik uygulamalarında hiçbir sorun olmaz.
(ALPADOR)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Evolution...
« Yanıtla #28 : Ekim 20, 2008, 21:17:36 »
burak arkadaşım aracınıza takacağınız plakalar kanunlara ve standartlara uygun olduktan sonra trafik uygulamalarında hiçbir sorun olmaz.

İstanbulda nie sorun anlamıorum çift mühür olmasına rağmen geçn hafta memur çevirme yaptı önce öndeki siyah giydirmeden başladı egzoslardan çıktı app plakalar filmli camlar hepsini sökecen dedi... başka bi şey olmazmı dedim işletecen ruhsata dedi.. :S egsozun ruhsata işlendiğini ilk defa duydum siyah giydirmede haklı extra renk ama egsoz ve yasal bi plaka neden söküülecek veya ruhsata işlenecek 32.maddeyide okudum hatta muayne istasyonuna gittim ordaki görevliye egsozuda işletecem dedim adam güldü polis senle kafa yaptı dedi...bütün memurlar yaa kanunları tam bilmiolar yada bildiğini abartıyor..Camlara film yasak bunu hiç anlamış değilim o zaman cam filmi yapan servis ve iş yerleri kapansın yasak bi ticareti gerçekleştiriyorlar hem yasak hem serbest benimmm memleketimm heyy gidi heyyy
K@m@®oS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ekim 20, 2008, 21:36:12 »
işin çözümü aslında çok basit, var olan plakayı götürüp azılarını kalın boyatın olsun bitsin, ne mühür sorunu nede sahte plaka,,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ©®UzMaN®©
    • yok
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #30 : Ekim 20, 2008, 22:23:47 »
arkadaşlar bırakın app plakayı biz gittik ön plakayı kare bastırdık ikinci mühürü emliyette bastırılıyo adam ikinci mühürü basmadı gözümün önünde plakayı kırdı yok yasak deid ya ikiside kare olucakmış yapa uzun olucakmış babamı aradım tanıdık bulduk öyle bastırdı sonra polis memuru geldi bana diyo abisi burda tanıdığının olduğunu niye söylemedin diyo bak bak yani diceğim konu bu bizim türkiyede herşey yasal dışı işlerle dönüyo......
eSeR KaŞıK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Kasım 21, 2008, 14:47:33 »
ufkum genişledi wallaa....
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ekim 15, 2009, 01:54:21 »
yani şimdi mühürsüz ise kesinlikle yasak... mühürlü ise de garantisi yok. herşey polisin insiyatifinde. doğrumudur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 15, 2009, 14:10:27 »
Bi hortlama vakası daha :D
Aracınıza yaptıgınız tüm modifiye polisin insafına bağlı(ruhsata işlenmiş şeyler ayrı).Plaka olsun egzoz olsun.Bazı polis ses çıkarmıyor bazısıda en ufak şeye kafayı takıyor.Tamamen duygusal diyeyim ;)
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ekim 15, 2009, 14:18:51 »
Bi hortlama vakası daha :D
Aracınıza yaptıgınız tüm modifiye polisin insafına bağlı(ruhsata işlenmiş şeyler ayrı).Plaka olsun egzoz olsun.Bazı polis ses çıkarmıyor bazısıda en ufak şeye kafayı takıyor.Tamamen duygusal diyeyim ;)

Ve de polis amcalar bu aralar çok duygusallar, hatırlatmak isterim :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 15, 2009, 14:31:09 »
 Ben size APP plaka taktığınızda başınıza gelebilecek en muhtemel şeyi söyleyim siz de benim gibi vazgeçin...
 APP plakalı ve bunun üzerinde tek mührü olan aracınızı kapınızın önünde Polis çekicisi çeker ve bağlar... Suçunuz da aracınızın plakası sahte olmasıdır... Plakalarla ilgili bi dünya madde var yönetmelikte... Yok tampondan daha aşağıda olamaz, işte yok 40 metreden net okunaklı olmalı vs. Şimdi siz bu kadar ince detaylara kadar önemsenen bir olayda kocaman mühürsüz dolaşmaya kalkarsanız başınıza iş alırsınız benden söylemesi...
 Ayrıca bir arkadaşımın arabasını sadece APP plakadan dolayı bağladılar. Benden söylemesi...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #36 : Şubat 08, 2011, 17:26:05 »
çok saçma bu düşünce şekli app plaka yaptırınca mühürlü plakaları aracın içinde bulundurduğunda bir sorun çıkmıyor diye biliyodum ben her yerde (istanbul-ataşehir-bostancı-s.beyli ) görebiliyorum hiç kimsede bu konu yüzünden birşey söylemedi
Benim babam toyota gibi adam ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Şubat 08, 2011, 17:28:52 »
Plaka aracın bir belgesidir, üzerinde herhangi bir şekilde oynama belgede sahteciliğe girer ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #38 : Şubat 08, 2011, 18:03:44 »
Ben yatırdım yarında elime geçecek aracımada takıcam eğer sorun yapıyorlarsa bu yapan yerleri kapatsınlar araç cam filmi içinde aynısını diyorlar yasak yasak ama her yerde kocaman yazılar cam filmi çekilir bu yerleri kapatın o zaman tabi böyle bişeyde olmayacağı için bu böyle sürüp gider
Benim babam toyota gibi adam ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Şubat 08, 2011, 19:24:54 »
Aslına bakarsanız mühürlü APPde yasak ,
Ki zaten APP'nin modası geçti , 4-5yıl öncesinde Yeni kasa Siyah renk bmwlerde Mercedeslerde Jeeplerde kullanılırdı , ama artık şahinci ve doğancılar kullanmaya başladı.. Artık APP plakalı bir araç gördüğümde Benim bilinçaltımda eskiden yarattığı etkiyi yaratmıyor doğrusu..