Gönderen Konu: Avensis 1.6 benzinli elegant extra almak istiyorum  (Okunma sayısı 4671 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis 1.6 benzinli elegant extra almak istiyorum
« Yanıtla #20 : Ağustos 25, 2013, 19:33:37 »
En son avensisi gördüm ondan sonra başka model marka örneği gitti aklımdan.
Aracınız hayırlı oolsun öncelikle.
Yakıt konusunda nasıl uygunmu?Lpg varmı aracınızda?
Ben alıp lpg taktırıcam ıslak lpg var diyorlar yani bu motoru üzmeyecek ve performans açısından da düşüklük yaratmıyacak bir lpg istiyorum.
Bu araca sunroof taktırmak istesem toyota servisi bu işi halledermi sormayı unuttum servise.

Teşekkürler. Ben sıfır aldım, lpg takmadım, düşünmüyorum da. Ama Avensisin motorları lpg ile uyumlu, sorunsuz taktırıp kullanabilirsiniz. Prins, brc, lovato falan taktırıp sorunsuz kullananlar çok. Biraz performans düşüklüğü yaşarsınız, birkaç yüzbin km. sonrasında da supap probleminiz olur en çok.

Yakıt konusunda henüz motor çok yeni olduğu için benim değerlerim yanıltıcı olabilir. Ama şehir dışı otobanda 7lt. ler civarında, ş.içi dur kalk trafikte 10 lt.civarında yaktım. Ama dediğim gibi şu an daha 500km. bile olmadı. Bu değerler birkaç bin km.sonra düşer. Toyotalar genellikle katolog değerlerine yakın sonuçlar üretiyor. Onları referans alabilirsiniz. Ben ş.dışı 6 , ş.içi 7–8 lt.aralığını çok rahat yakalayacağını tahmin ediyorum.

Sunroof opsiyonu yok bildiğim kadarıyla. Servislerin de becerebileceğini sanmam. Çünkü yetkili servisler genellikle parça değişiminin dışında bir know–how sahibi değiller. Çoğunun yağ–hava filtresi değişiminin ötesinde bir uzmanlığı olmadığını yakınen biliyorum. O eski "ustalar" falan da yok. Ama iyi bir sunroofçu çok rahatlıkla takabilir tabi. Sonuçta tavanı kesip sunroof oturtacaklar. Uzay mekiği değil yani...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 25, 2013, 19:33:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 25, 2013, 20:32:21 »
Teşekkürler. Ben sıfır aldım, lpg takmadım, düşünmüyorum da. Ama Avensisin motorları lpg ile uyumlu, sorunsuz taktırıp kullanabilirsiniz. Prins, brc, lovato falan taktırıp sorunsuz kullananlar çok. Biraz performans düşüklüğü yaşarsınız, birkaç yüzbin km. sonrasında da supap probleminiz olur en çok.

Yakıt konusunda henüz motor çok yeni olduğu için benim değerlerim yanıltıcı olabilir. Ama şehir dışı otobanda 7lt. ler civarında, ş.içi dur kalk trafikte 10 lt.civarında yaktım. Ama dediğim gibi şu an daha 500km. bile olmadı. Bu değerler birkaç bin km.sonra düşer. Toyotalar genellikle katolog değerlerine yakın sonuçlar üretiyor. Onları referans alabilirsiniz. Ben ş.dışı 6 , ş.içi 7–8 lt.aralığını çok rahat yakalayacağını tahmin ediyorum.

Sunroof opsiyonu yok bildiğim kadarıyla. Servislerin de becerebileceğini sanmam. Çünkü yetkili servisler genellikle parça değişiminin dışında bir know–how sahibi değiller. Çoğunun yağ–hava filtresi değişiminin ötesinde bir uzmanlığı olmadığını yakınen biliyorum. O eski "ustalar" falan da yok. Ama iyi bir sunroofçu çok rahatlıkla takabilir tabi. Sonuçta tavanı kesip sunroof oturtacaklar. Uzay mekiği değil yani...
Yakıt olarak çözüm lpg gibi gözüküyor çünkü araç yılda 15.20 bin km kesin yapacaktır.
Benim test ettiğim avensis modeli 2013 dü elegant extra paketi geri görüş kamerası vardı ancak navigasyon olmadığını söyledi  aracı tanıtan bayan ekran olduğu halde navigasyonun olmaması ilgnç geldi. Test sırasında aracın sessizliğini dinlemek için teyp çalıştırmadım ve teyp açıldığında camera ekranında teyp ekranı çıkıyordur sanırım onu inceleme fırsatım olmadı.
Gösterge paneli benim test ettiğim araçda ışıklar beyaz ibreler kırmızı idi düzdü gösterge kabartılmış gibi durmuyordu yada dikkat etmedim ona fakat internetten ikinci ellere baktığımda göstergesi sarı ışıklı falan göstergeler görüyorum ben çözemedim bu modele göremi fark ediyor? Ön tampondada değişik model olanı var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 25, 2013, 21:35:28 »
Ben o segmentte İnsignia derim. Tasarımı hoşuma gidiyor.

Ancak 2.0 dizellerde bir motor ECU yazılım sorunu var, bunu araştırarak alın.

lman sanayiinin en önemli kurumlarından Opel, en özel aracının üretiminde oluşan bir hata ile karşı karşıya kaldı. Opel'in gözde otomobili Insignia'da motor kalibrasyon hatasına rastlandı.

2009 ila 2012 yıllarında üretilen toplam 61 bin 2.0 dizel motorlu Opel Insignia fabrikaya geri çağrıldı. Rüsselsheim merkezli firmanın basın sözcüsü toplam 41 araçta hata tespit edildiğini açıkladı. Hata yüzünden motorun güç kaybı yaşayabileceğini açıklayan basın sözcüsü, "En kötü ihtimal ise motorun bozulması olabilir." dedi. Aracın bilgisayarlarında ayar yapılması gerektiği, bu işlemin genelde yarım saat sürdüğü belirtildi.

Alper başkan olayı farketmişler..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 25, 2013, 21:49:33 »
Sn.Abdullah Aksöz,

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=53472.msg732633;topicseen#msg732633

Bu konuya yazmışsınız bende oraya yazmıştım .
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ağustos 25, 2013, 21:56:54 »
Yakıt olarak çözüm lpg gibi gözüküyor çünkü araç yılda 15.20 bin km kesin yapacaktır.
Benim test ettiğim avensis modeli 2013 dü elegant extra paketi geri görüş kamerası vardı ancak navigasyon olmadığını söyledi  aracı tanıtan bayan ekran olduğu halde navigasyonun olmaması ilgnç geldi. Test sırasında aracın sessizliğini dinlemek için teyp çalıştırmadım ve teyp açıldığında camera ekranında teyp ekranı çıkıyordur sanırım onu inceleme fırsatım olmadı.
Gösterge paneli benim test ettiğim araçda ışıklar beyaz ibreler kırmızı idi düzdü gösterge kabartılmış gibi durmuyordu yada dikkat etmedim ona fakat internetten ikinci ellere baktığımda göstergesi sarı ışıklı falan göstergeler görüyorum ben çözemedim bu modele göremi fark ediyor? Ön tampondada değişik model olanı var.

Çok km. yapılacaksa lpg makul olur tabi. Ortalama yıllık benzin ve lpg maliyetlerini hesaplayın, aradaki fark lpg taktırmaya değip değmeyeceğini söyler size.

Benim araç sizin test ettiğiniz araç. Toyota touch var elg.extrada . Premiumlarda ise yanlış hatırlamıyorsam touch&go var. bunda navigasyon mevcut. Ya da kendiniz alıp taktıracaksınız navili modelini. Ama bence bu tip araçlarla verilen naviler bir işe yaramaz. Yarın öbürgün harita güncellemesi falan olacak, bir çuval para istenecek vb.vb. Ben telefonumdaki navigasyonu kullanıyorum o işi çözüyorum. Hangi programı istiyorsam onu yükleyip kullanabiliyorum. harita güncellemesini falan kendim hallediyorum. (Opsiyon olarak verilseydi de istemezdim naviyi)

Teyp, cd, mp3 falan tüm müzik sistemini bu ekrandan kontrol edebiliyorsunuz, ayrıca araçla ilgili tüketim bilgileri ni falan da.görebiliyorsunuz. Bir de bluetooh telefon vb. için de kullanıyorsunuz. Cep telefon rehberinizi falan senkronize.edip araca aktarıyor. youtube da videoları var, ya da internetten kullanma kılavuzunu bulup göz atabilirsiniz.

Gösterge paneli gördüğünüz gibi. Ortadaki yol bilgisayarı, yakıt ve hararet göstergeleri sarı, göstergeler siyah zemin üzeri beyaz yazılar ve kırmızı ibreler. Tamamı sarı olan internette gördükleriniz ise makyajsız kasanın olabilir, bilmiyorum. Şu anki kasa 2009 da çıktı ve 2012de makyajlandı. Sıfır alırsanız yukarıda.bahsettiğim gibi olacak, ama ikinci el alırsanız model yılına gmre farklı olabilir.

Ses konusunu dert etmeyin, araçta rahatsızlık verecek düzeyde bir ses yok, oradan buradan abuk subuk gıcırtı tıkırtılar da gelmiyor. yalıtım iyi. Yani bu sınıftaki bir araca.yakışmıyor diyebileceğiniz bir durum yok.

Başka bir konuda detaylı olarak ilk izlenimlerimi de yazmıştım. isterseniz o konuyu da bulup bir gözatın, faydası olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ağustos 25, 2013, 23:52:24 »
Çok km. yapılacaksa lpg makul olur tabi. Ortalama yıllık benzin ve lpg maliyetlerini hesaplayın, aradaki fark lpg taktırmaya değip değmeyeceğini söyler size.

Benim araç sizin test ettiğiniz araç. Toyota touch var elg.extrada . Premiumlarda ise yanlış hatırlamıyorsam touch&go var. bunda navigasyon mevcut. Ya da kendiniz alıp taktıracaksınız navili modelini. Ama bence bu tip araçlarla verilen naviler bir işe yaramaz. Yarın öbürgün harita güncellemesi falan olacak, bir çuval para istenecek vb.vb. Ben telefonumdaki navigasyonu kullanıyorum o işi çözüyorum. Hangi programı istiyorsam onu yükleyip kullanabiliyorum. harita güncellemesini falan kendim hallediyorum. (Opsiyon olarak verilseydi de istemezdim naviyi)

Teyp, cd, mp3 falan tüm müzik sistemini bu ekrandan kontrol edebiliyorsunuz, ayrıca araçla ilgili tüketim bilgileri ni falan da.görebiliyorsunuz. Bir de bluetooh telefon vb. için de kullanıyorsunuz. Cep telefon rehberinizi falan senkronize.edip araca aktarıyor. youtube da videoları var, ya da internetten kullanma kılavuzunu bulup göz atabilirsiniz.

Gösterge paneli gördüğünüz gibi. Ortadaki yol bilgisayarı, yakıt ve hararet göstergeleri sarı, göstergeler siyah zemin üzeri beyaz yazılar ve kırmızı ibreler. Tamamı sarı olan internette gördükleriniz ise makyajsız kasanın olabilir, bilmiyorum. Şu anki kasa 2009 da çıktı ve 2012de makyajlandı. Sıfır alırsanız yukarıda.bahsettiğim gibi olacak, ama ikinci el alırsanız model yılına gmre farklı olabilir.

Ses konusunu dert etmeyin, araçta rahatsızlık verecek düzeyde bir ses yok, oradan buradan abuk subuk gıcırtı tıkırtılar da gelmiyor. yalıtım iyi. Yani bu sınıftaki bir araca.yakışmıyor diyebileceğiniz bir durum yok.

Başka bir konuda detaylı olarak ilk izlenimlerimi de yazmıştım. isterseniz o konuyu da bulup bir gözatın, faydası olabilir.

Teşekkür ederim ben sizin yazılarınızı okudum benim için faydalı oldu.
 Navigasyon olsun diye istemiyorum toyota satıcısı yok dedi  internette ikinci ellere baktığımda navigasyon diyor aynı ekran var ve navigasyonda deyince bi yanlışlıkmı var diyorum acaba?
0 alacaktım netten araştırınca para farkı fazla olunca 10-15 binlik bir araç alıp binmek mantıklı geldi diye o araçlardan bulup alıcam inş. Birde bu ön tamponda beyaz olanlarda plakanın altında siyah plastik kısım var bazılarında ise komple beyaz o siyah olan kısım daha farklı şekil olarak ve aracın renginde bu yeni modellerdemi oluyor onu çözemedim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 26, 2013, 23:33:23 »
0 veya ikinci el az km li avensis benzinli almak istiyorum iyi kötü yorum bekliyorum. Lpg taktırıp kullanmak istiyorum.
Avensis iyidir, sizi üzmez, üstelik memnun eder, aksiyon ve performans seviyorsanız 1,6 bakmayın
Sanirim farkli Cruzelardan bahsediyoruz. Corollayi almadan once Cruze 2.0 dizel test ettim. Aracta yok yok ayrica tipi cok hosuma gitti. Taylandta yasadigim icin Toyota dururken Chevrolet almaktan korktum ve Corolla 2.0 benzinli aldim.

http://en.chevrolet.co.th/cars/cruze/model-overview.html
Cruze'u kullanıp da satanlara ya da satamayanlara bir sorun derim. Servislerin önü Cuze'dan geçilmiyordu. (son durumu bilemem). 2-3 yıllık araçlar full araçların 30.000 Tl'ye satılması manidar değil mi ayrıca ?
Cruze'a "pürüz" diye lakap bile takılmış durumda  :D
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ağustos 28, 2013, 00:54:14 »
2012 elegant extra 17.000 52.000 ne aldım hata kusur yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ağustos 28, 2013, 10:35:04 »
Güle güle kullanın:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ağustos 29, 2013, 19:37:20 »
Avensis iyidir, sizi üzmez, üstelik memnun eder, aksiyon ve performans seviyorsanız 1,6 bakmayınCruze'u kullanıp da satanlara ya da satamayanlara bir sorun derim. Servislerin önü Cuze'dan geçilmiyordu. (son durumu bilemem). 2-3 yıllık araçlar full araçların 30.000 Tl'ye satılması manidar değil mi ayrıca ?
Cruze'a "pürüz" diye lakap bile takılmış durumda  :D
O kadar teferuatli bilmiyorum ama ben sadece test surusu yaptim ve tipi hosuma gitti ama gaz tepkisini begenmedim ( dizel oldugundan sanirim) sonra gittim Corolla 2.0 aldim. :)
Bence de Avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 31, 2013, 13:30:09 »
2012 elegant extra 17.000 52.000 ne aldım hata kusur yok.
Hayırlı uğurlu olsun, kazasız ce cezasız sürüşler dilerim.
O kadar teferuatli bilmiyorum ama ben sadece test surusu yaptim ve tipi hosuma gitti ama gaz tepkisini begenmedim ( dizel oldugundan sanirim) sonra gittim Corolla 2.0 aldim. :)
Bence de Avensis
Kimse malına kötü demez, böyle bir gerçek var. Ama alıp da zorla satan yakından tanıdığım kişilerin samimi itiraflarına çok şahit oldum.
Görüntü var gerisi yok özetle.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"