Gönderen Konu: APP plaka yaptırdım Mühür olayı canımı sıktı yardım...  (Okunma sayısı 15320 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Anlık
    • FaceBooK..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 103000
  • 15 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: APP plaka yaptırdım Mühür olayı canımı sıktı yardım...
« Yanıtla #20 : Temmuz 22, 2013, 00:58:01 »
Cidden 07 den bu yana bende dolaşıyorum hiç sıkıntı yaşamadım..Mühürlü olayı alakasız bir durum istediğiniz kadar mühür yaptırın bir kere app harf karekterini mobeseler fazla okuyamıyor diye yasak mühürden dolayı değil..

başlatmasın mobese'sine benim plakam ruhsatla aynımı aynı daha neyin davası yaptırdığım plakalar nasıl sizce..??
01 AF 827 Ellerinizden ÖpeR :))

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 22, 2013, 00:58:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 23, 2013, 00:57:55 »
Kardeşim mobese okuyamadığı zaman şayet geçtiğin yerde sadece önden alan kamera varsa eds vs.gibi kare plaka okuyamıyor ama arka dikdörtgenleri genelde okuyor..Bu ne demek oluyor devlet ceza kitleyemıyor olay bundan ibaret..Bazılarına görede çalıntı araç sahte plaka derler..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Anlık
    • FaceBooK..
  • 15 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 23, 2013, 03:06:27 »
Kardeşim mobese okuyamadığı zaman şayet geçtiğin yerde sadece önden alan kamera varsa eds vs.gibi kare plaka okuyamıyor ama arka dikdörtgenleri genelde okuyor..Bu ne demek oluyor devlet ceza kitleyemıyor olay bundan ibaret..Bazılarına görede çalıntı araç sahte plaka derler..

abi adanada eds yok :) izmit te araba zaten bi pazardan pazara anca çalışıyor yani 2 haftada en fazla 20 km yapıyor sürekli yatıyor araba :) megan2 vardı laciivert dizel 160bn km de idi babam gil işe onla gidip geliyordu servis aracına dönmüştü ama bunda yok bırakmıyorm ben yatıyor bu :) bi bayramdan sonra istanbul a gideceğiz hafta sonları gelecek babam yanımıza görmeye başkada yok. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 25, 2013, 19:21:31 »
Piyasada basılan 150-200 TL rakamlara mühürlü diye satılan plakalarla kıl bir trafik polisine denk gelirseniz bırakın aracınızın bağlanmasını sahtecilik suçundan hapse bile girebilirsiniz. Atıyorum sizin bulunduğunuz il-ilçe Adana-Kozan. Bunun cemiyetlerce belirlenen bir kodu var.Atıyorum cemiyet mühürü üzerinde 01/B gibi birşey yazar. Siz Ankara yada İstanbuldan sözde mühürlü APP siparişi vereceksinz sizin cemiyet mühürünüzde muhtemelen 06 yada 34 ibaresi bulunacak yada mühür tam basılmamış yada il plaka numarası yazan yeri silinmiş gibi yapacaklar.Takıntılı bir polis bunu gördüğü zaman evrakta sahtecilik suçundan cezaevi yolu bile görünebilir. Benim şahsi fikrim takın mühürsüzleri gezin zaten bende dahil bir çok araçta var. Taşkınlık yapmadığınız sürece karışan olmaz.
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Anlık
    • FaceBooK..
  • 15 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 25, 2013, 23:26:15 »
Piyasada basılan 150-200 TL rakamlara mühürlü diye satılan plakalarla kıl bir trafik polisine denk gelirseniz bırakın aracınızın bağlanmasını sahtecilik suçundan hapse bile girebilirsiniz. Atıyorum sizin bulunduğunuz il-ilçe Adana-Kozan. Bunun cemiyetlerce belirlenen bir kodu var.Atıyorum cemiyet mühürü üzerinde 01/B gibi birşey yazar. Siz Ankara yada İstanbuldan sözde mühürlü APP siparişi vereceksinz sizin cemiyet mühürünüzde muhtemelen 06 yada 34 ibaresi bulunacak yada mühür tam basılmamış yada il plaka numarası yazan yeri silinmiş gibi yapacaklar.Takıntılı bir polis bunu gördüğü zaman evrakta sahtecilik suçundan cezaevi yolu bile görünebilir. Benim şahsi fikrim takın mühürsüzleri gezin zaten bende dahil bir çok araçta var. Taşkınlık yapmadığınız sürece karışan olmaz.

zaten taşkınlık yapınca elime ne geçecek  polisin lafını dinlerim sök derse söker atarm yada kaldırırım yeterki ceza yazmasın..

peki sizde hiç farkına vardılarmı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 41 R 9776
  • Kilometre: 24500
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 26, 2013, 17:47:40 »

Ne erkekler var be.

Napıcaksınız bizde böyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 26, 2013, 18:21:27 »
eskiden app leri götürüyorduk mühürü bastırıyorduk ama artık applere mühür basmıyorlar bende mühürsüz kullanıyorum sıkıntı falan yaşamadım ki arabam bir istanbulda bir izmirde
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Anlık
    • FaceBooK..
  • 15 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 26, 2013, 20:51:22 »
eskiden app leri götürüyorduk mühürü bastırıyorduk ama artık applere mühür basmıyorlar bende mühürsüz kullanıyorum sıkıntı falan yaşamadım ki arabam bir istanbulda bir izmirde

ön plakanın üstüne muayene damgasını ve nazar boncuğu yapıştıracağım o zaman bakalım nasıl görünecek :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 27, 2013, 22:33:33 »
Ben o kadar yer gezdim sıkıntı olmadı. Benimkinde emniyet mühürü var.
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 28, 2013, 14:55:30 »
Hiç sıkıntı yapmaniza gerek yok ben birçok kez çevirmeye girdim. Polis sorduğunda orijinali bagajda diyordum , gösterince en yakin zamanda tak yoksa aracı bağlarim diyorlar. Etrafta bir sürü mühürsüz dolaşan araba var hangi birini bağlayacaklar? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RoadChaser
  • Kilometre: 17000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Temmuz 28, 2013, 17:29:24 »
zaten taşkınlık yapınca elime ne geçecek  polisin lafını dinlerim sök derse söker atarm yada kaldırırım yeterki ceza yazmasın..

peki sizde hiç farkına vardılarmı ?

Taşkınlıkla alakası yok polisin kişisel sorunu bu.

Eski aracımda App plaka vardı. Okula giderken Ana yolda sıkışık trafkte durdurdu beni cam filmine dokunmuycam ama plakana ceza var dedi 77 kitledi.

Ulusta gençlik parkının önünde çok acele bir zamanda polis yine durdu belgler fln derken tamm devam et dedi sonra dur dur dedi plakanda güzelmiş ama sök onları ceza yersin dedi. eyvallah dedim

Dikmenden bahçeliye inen ara bir yol var. Allahın unutttuğu bir yoldur. Aksi gibi nadir kullandığım bir zamanda çevirmeye denk geldim eminyet kemeirnden yazdı. Plakayı sök yoksa bağlıycam dedi . Hiç birisinde de gıkım çıkmadı tabi memur bey tmm membur bey şekilnde diyalog kurdum. Arka plakayı söktüm yine 77 yedim çıktım.

Tamamen polisin kişisel insiyatifinde bişi aksesuar. Ha çok rahatsız eden bir durum varda plakanıza şikayet varsa ona bişi diyemem ama ilk cezada yanımdan benden beter bir yeni bmw geçti arabanın plaka okunmuyor bile bitiştirmiş karakterleri ona dönüp bakmadı bile ona çok sinirlendim. Parası olup yeni bmw ye binene hak mı bu ?

Müühür olayı arkadaşın dediği gibi yasal bir olay değil. Anlaşıldığı an büyük dert açabilir. Ama şöyle bişi yapılabilir. Bir arkadaşımın annesi araba aldı arkadaşıma annesinin nufüs kaydı adana da kendisi ankarada öğrenci Arabayı burdan aldılar plaka 01 oldu ankarada basıldı. Bu durumda mühürdeki ibareler ankara göründü.
'13 Auris 1.4 D-4D M/M Advanced SkyPack-Beyaz
LG G2 Black 32GB with 4.4 KitKat
Junior Detailer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Anlık
    • FaceBooK..
  • 15 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 28, 2013, 17:33:08 »
Ben o kadar yer gezdim sıkıntı olmadı. Benimkinde emniyet mühürü var.

sende mühür var abi sıkıntı o ya işte bende yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Anlık
    • FaceBooK..
  • 15 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 28, 2013, 17:34:30 »
Hiç sıkıntı yapmaniza gerek yok ben birçok kez çevirmeye girdim. Polis sorduğunda orijinali bagajda diyordum , gösterince en yakin zamanda tak yoksa aracı bağlarim diyorlar. Etrafta bir sürü mühürsüz dolaşan araba var hangi birini bağlayacaklar? :)

abi hiç belli olmaz adanada da görüyorum ben çok var ama adana sorun değil araba adana izmit istanbul yapıyor bazen ben istanbul'a gideceğim babam izmitte çalışıyor yanımıza gelecek ve adana - izmit yaparken çevirmede sıkıntı çıkartırmı o :) ne olursa olsun takarım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Anlık
    • FaceBooK..
  • 15 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Temmuz 28, 2013, 17:37:32 »
Taşkınlıkla alakası yok polisin kişisel sorunu bu.

Eski aracımda App plaka vardı. Okula giderken Ana yolda sıkışık trafkte durdurdu beni cam filmine dokunmuycam ama plakana ceza var dedi 77 kitledi.

Ulusta gençlik parkının önünde çok acele bir zamanda polis yine durdu belgler fln derken tamm devam et dedi sonra dur dur dedi plakanda güzelmiş ama sök onları ceza yersin dedi. eyvallah dedim

Dikmenden bahçeliye inen ara bir yol var. Allahın unutttuğu bir yoldur. Aksi gibi nadir kullandığım bir zamanda çevirmeye denk geldim eminyet kemeirnden yazdı. Plakayı sök yoksa bağlıycam dedi . Hiç birisinde de gıkım çıkmadı tabi memur bey tmm membur bey şekilnde diyalog kurdum. Arka plakayı söktüm yine 77 yedim çıktım.

Tamamen polisin kişisel insiyatifinde bişi aksesuar. Ha çok rahatsız eden bir durum varda plakanıza şikayet varsa ona bişi diyemem ama ilk cezada yanımdan benden beter bir yeni bmw geçti arabanın plaka okunmuyor bile bitiştirmiş karakterleri ona dönüp bakmadı bile ona çok sinirlendim. Parası olup yeni bmw ye binene hak mı bu ?

bilmiyorum artık ya önü sadece takarım yada 2 sinide takarım ne olursa olsun.. + arabayı genellikle babam kullanacak  babama söylettirirm arabayı alırken böyle geldi dedittririm olmazsa..

Müühür olayı arkadaşın dediği gibi yasal bir olay değil. Anlaşıldığı an büyük dert açabilir. Ama şöyle bişi yapılabilir. Bir arkadaşımın annesi araba aldı arkadaşıma annesinin nufüs kaydı adana da kendisi ankarada öğrenci Arabayı burdan aldılar plaka 01 oldu ankarada basıldı. Bu durumda mühürdeki ibareler ankara göründü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RoadChaser
  • Kilometre: 17000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Temmuz 28, 2013, 17:40:37 »

bizim aldığımzda böyleydi olayını yemezler . Yazacaksa yazar zaten ama mühür olayı dediğim gibi sıkıntı. Ben tekrra yaptıracak ve kullanacak olsam kesilikle mühürsüz kullanırım.
'13 Auris 1.4 D-4D M/M Advanced SkyPack-Beyaz
LG G2 Black 32GB with 4.4 KitKat
Junior Detailer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Anlık
    • FaceBooK..
  • 15 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Temmuz 29, 2013, 02:15:42 »
bizim aldığımzda böyleydi olayını yemezler . Yazacaksa yazar zaten ama mühür olayı dediğim gibi sıkıntı. Ben tekrra yaptıracak ve kullanacak olsam kesilikle mühürsüz kullanırım.

Şimdilik mühürsüz kullanacam şu var ne zaman uyarırsa bi gün sonra mühürlü yaptırırım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • Model Yılı: '08
  • 116 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Temmuz 29, 2013, 02:31:57 »
Çok sıkıntı olmaz kardeşim hele babanda hiç sıkıntı olmaz cocuk yapmış birşeyler cıkaralım hemen der gecer bizimki öyle yapıyor :D

Kaldı ki ben bugüne kadar hiç  duymadım APP'den araba bağlandıgını görmedim duymadım... Gaörevli memura artislik yapmadan efendi gibi suçunu kabul edersen sıkıntı olmaz...

He tabiki app yasal değil ve buradan yola çıkıp arac baglanabilir ;)

abi aynı oyun benim babamdada geçermi ben arabadayken :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Anlık
    • FaceBooK..
  • 15 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Temmuz 29, 2013, 22:48:20 »
abi aynı oyun benim babamdada geçermi ben arabadayken :)

onun orası belli olmaz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Temmuz 29, 2013, 23:07:48 »
abi hiç belli olmaz adanada da görüyorum ben çok var ama adana sorun değil araba adana izmit istanbul yapıyor bazen ben istanbul'a gideceğim babam izmitte çalışıyor yanımıza gelecek ve adana - izmit yaparken çevirmede sıkıntı çıkartırmı o :) ne olursa olsun takarım...

Kardesim ben de Izmir-Manisa-Balikesir-Bursa gidip geliyorum hiç de sıkıntı olmadi.  Çok takarsan başına gelir :) Babanin arabasi olduğu için bir şey diyemeyeceğim ama illa app plaka takcam diyorsan şu an mühürlü çift plaka 65TL idi sanirsam kampanya vardi. Polis mühürü görünce o kadar incelemez ama çok kafaya takma yapıştır app yi takil kafana göre :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Anlık
    • FaceBooK..
  • 15 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Temmuz 31, 2013, 01:28:35 »
Kardesim ben de Izmir-Manisa-Balikesir-Bursa gidip geliyorum hiç de sıkıntı olmadi.  Çok takarsan başına gelir :) Babanin arabasi olduğu için bir şey diyemeyeceğim ama illa app plaka takcam diyorsan şu an mühürlü çift plaka 65TL idi sanirsam kampanya vardi. Polis mühürü görünce o kadar incelemez ama çok kafaya takma yapıştır app yi takil kafana göre :)

tamam en iyisi fazla takmamak ama başka bi konu daha var o da cam flimi :) konuyu açtm ama bi karar alamadım fazla ..