Gönderen Konu: Eskişehir'de günü birlik neler yapılabilir?  (Okunma sayısı 5153 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: Eskişehir'de günü birlik neler yapılabilir?
« Yanıtla #20 : Temmuz 18, 2013, 12:34:24 »
Kardeş yardımseverliğine eyvallah ama Eskişehirliliğin sınıfta kaldı kusura bakma sen eskişehiri yaşayamamışsın...

Sazova parkı bozüyük istikametinden gelirken şehrin girişindedir yaklaşık 1km kütahya yoluna dogru gireceksiniz sadece. 

Ayrıca eskişehire kadar gelip avm sevmiyorum diyen insanınEsparkta kahvaltıya yönlendirmek yanlış.

2saat sonra pc ye geçip ayrıntılı güzel bir plan ile tam rota verecegim size...

Hahahaha :) Bozüyük tarafından gelirken mi birde şehrin içinde ben neden bilememişim acaba:) Yapma hocam Küt yolu tarafında kalıyor orası. Avm gezdirmiyorum hocam etrafında dolu sere serpe kahvaltı salonları var. Espark'tan çoğu yere yürüme mesafeli diye yazmıştım zaten neyse. Aracını oraya koy manasında demiştim ben ayrıca. Belki pek düzgün tarif edemedim şuan ama trafiğe girmesin diye söylemiştim. Malum yakalanırsanız ve plaka da farklı ise sıkıntı doğuyor.

Emre bey parası olana her şehir uygundur :)  Özel Otoparklar çok ucuz sayılmaz ve genelde anahtar alıyorlar aman dikkat. Papağan çiğ börek ise adaların bitimi köprübaşına geldiğiniz vakit sağa dönün esnaf sarayı karşı sokağından girin orada kime sorsanız gösterir.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 18, 2013, 12:34:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 18, 2013, 12:54:31 »
Est kardeşim forumların amacı bu... Yaşatabildiysek ne mutlu :kanka:

Söz konusu gezmek ise gerisi teferruat benim için ::)

Zaten eskişehir öyle limitli gezilecek bir yer değil limitsiz şehir orası imkanınız olsa gecesinide görebilseydiniz fena olmazdı ;)

Gelelim çiğ börek olayına, papağan Turkuaza uzak değik 3-4 dakika yürüme mesafesinde ancak çiğbörek aslı çi börek ya da çır börek olarak geçer, çi tatarlarda leziz enfes demekti heralde ::) Yarım yamalak genel kültürden sonra devam,  bu böreğimiz aşırı yağlı olduğundan günün geri kalanında sizi yorabilir, nacizane tavsiyem papağandan sadece bir porsiyon paket yapıp kahvaltınıza eklemeniz ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #22 : Temmuz 18, 2013, 13:55:14 »
Hahahaha :) Bozüyük tarafından gelirken mi birde şehrin içinde ben neden bilememişim acaba:) Yapma hocam Küt yolu tarafında kalıyor orası. Avm gezdirmiyorum hocam etrafında dolu sere serpe kahvaltı salonları var. Espark'tan çoğu yere yürüme mesafeli diye yazmıştım zaten neyse. Aracını oraya koy manasında demiştim ben ayrıca. Belki pek düzgün tarif edemedim şuan ama trafiğe girmesin diye söylemiştim. Malum yakalanırsanız ve plaka da farklı ise sıkıntı doğuyor.

Emre bey parası olana her şehir uygundur :)  Özel Otoparklar çok ucuz sayılmaz ve genelde anahtar alıyorlar aman dikkat. Papağan çiğ börek ise adaların bitimi köprübaşına geldiğiniz vakit sağa dönün esnaf sarayı karşı sokağından girin orada kime sorsanız gösterir.

Sağol Ayberk sana da çok teşekkür ederim, trafiğin bu kadar titiz olduğunu bilmiyordum , öğrendiğim iyi oldu,ceza yememek için daha dikkatli olacağım. Sağol..
2008 Corolla D-4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #23 : Temmuz 18, 2013, 14:00:44 »
Est kardeşim forumların amacı bu... Yaşatabildiysek ne mutlu :kanka:

Söz konusu gezmek ise gerisi teferruat benim için ::)

Zaten eskişehir öyle limitli gezilecek bir yer değil limitsiz şehir orası imkanınız olsa gecesinide görebilseydiniz fena olmazdı ;)

Gelelim çiğ börek olayına, papağan Turkuaza uzak değik 3-4 dakika yürüme mesafesinde ancak çiğbörek aslı çi börek ya da çır börek olarak geçer, çi tatarlarda leziz enfes demekti heralde ::) Yarım yamalak genel kültürden sonra devam,  bu böreğimiz aşırı yağlı olduğundan günün geri kalanında sizi yorabilir, nacizane tavsiyem papağandan sadece bir porsiyon paket yapıp kahvaltınıza eklemeniz ;)

Evet gecesini de merak ediyorum ama artık başka zamana kısmet(222 filan varmış duydum oraları).

Çi böreği direk turkuazda kahvaltı yaparken yeriz o zaman, herhalde turkuaz da da vardır.. Bu arada bu mekanlar öğleden sonra da kahvaltı hizmeti veriyor mu acaba, malum bizim oraya gitmemiz uzayabilir, Sazova,Odunpazarı,Şelale,Kızılcıklı,Adalar derken öğleni geçer yine..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Temmuz 18, 2013, 14:56:08 »
Ayberk güzel bi konuda tartışmak istemiyorum üslubuna dîkkat edersen sevinirSİN ;)

"Sazova parkı bozüyük istikametinden gelirken şehrin girişindedir yaklaşık 1km kütahya yoluna dogru gireceksiniz sadece."

Bu cümle gayet açık ve anlaşılır.  Kaldı ki Sazova parkı Eskişehirin Bozuyük istikametinden girişin yakın bunun lamı cimi yok ;)

Gecesi daha bi canlı Trakyalılar sever eglenceyi :lol:
Turkuazda kahvaltıyı bende öğleden sonra yapmıştım Emre ama çibörek konusunda garanti veremiyorum ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #25 : Temmuz 18, 2013, 15:08:38 »
Ayberk güzel bir konuda tartışmak istemiyorum üslubuna dîkkat edersen sevinirSİN ;)

"Sazova parkı bozüyük istikametinden gelirken şehrin girişindedir yaklaşık 1km kütahya yoluna dogru gireceksiniz sadece."

Bu cümle gayet açık ve anlaşılır.  Kaldı ki Sazova parkı Eskişehirin Bozuyük istikametinden girişin yakın bunun lamı cimi yok ;)

Gecesi daha bir canlı Trakyalılar sever eglenceyi :lol:
Turkuazda kahvaltıyı bende öğleden sonra yapmıştım Emre ama çibörek konusunda garanti veremiyorum ::)

Eyvallah kardeşim gidecez ve görecez bakalım, sağol herşey için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 18, 2013, 16:26:14 »
İlk baş adaları gezmelisiniz :) oralarda bol miktarda cafe var kahvaltı için birçok cafe bulunur. Yalnız araba giremiyor.

Sonra sazovayı ,kentparkı , öneririm.

( öneri amaçlı )buradan da bakabilirsiniz gezilecek yerlere.
http://www.firsathayati.com/firsat/305-eskisehiri-kesfe-cikiyoruz-1-gece-2-gun-yarim-pansiyon-otel-konaklamali-eskisehir-turu-ulasim-ve-cevre-gezileri-dahil-258-tl-yerine-sadece-129-31-mart-2013-tarihine-kadar-gecerlidir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Temmuz 18, 2013, 17:09:13 »
Artık nasıl anlıyorsan Alenen söylüyorum Ayberk karşındaki insan sendn büyükse üslubuna dikkat edeceksin, sonra sevineceksin ;)

Bozüyük tarafında mı diyorum yoksa bozüyük tarafından giriş tarafında mı zor değil bunu algılamak Sende bi problem yok algı problemi yaradan böyle vermiş irdelemeye gerek yok...

İstanbuldan istikametinden gelen bi insan gezmeye haliyle Sazovadan başlar Kentparktan değil ;)

Pc ye geçeyim harita koyucam görseller yardımcı olur belki ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 18, 2013, 17:57:02 »
Ayberk Ahmet can abi doğru söylüyor.İstanbul yolu üzerinde Carrefour Neoplus var.Yani batıkent,tepebaşı tarafından geliniyor. ;) Çevre yolunda sağa dönüş var oradan çamlıca,sazova tarafına girip sazova parkına gidilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 18, 2013, 18:03:41 »
Yazılanların da sizler gibi güzel kalması dileğimiz!.

İstanbul tarafından gelince, şehir merkezine, Tcdd garı tarafına(köprü ve ilginç bir virajla) dönüldüğünde, hemen 2 ya da 3 adet saklı! kasis oluyordu. Farkedilmeyince ve araç biraz çabuk hızlanıyorsa, yerden havalanmak gayet kolay. :) Dikkat etmek lazım.
Porsuk çevresi gerçekten güzel akşamları yürümek için, insanın yorgunluğunu alıyor. O köprüden önce de sağ tarafta, eski örme duvarla çevrili bir kompleks var. Restorandan, diskosuna her çeşit tesis var içinde, akşam gidilebilecek, elit bir yer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Temmuz 18, 2013, 18:21:31 »
Ayberk Ahmet can abi doğru söylüyor.İstanbul yolu üzerinde Carrefour Neoplus var.Yani batıkent,tepebaşı tarafından geliniyor. ;) Çevre yolunda sağa dönüş var oradan çamlıca,sazova tarafına girip sazova parkına gidilir.

Kardeşim ben aksini idda etmiyorum ki Bozüyük yolu üzerinde kalıyor dersen işin rengi değişir diyorum. Ve Sazova bili kültür parkı Kütahya yolu üzerindedir. Bozüyük yolu değil. Her 10 Eskişehirliden 9'u böyle der. Bozüyük yolu tarafında kalıyor demez. Ama Ahmet beyin inanılmaz bir ısrarı var Bozüyük yolundadır diye.

Yazılanların da sizler gibi güzel kalması dileğimiz!.

İstanbul tarafından gelince, şehir merkezine, Tcdd garı tarafına(köprü ve ilginç bir virajla) dönüldüğünde, hemen 2 ya da 3 adet saklı! kasis oluyordu. Farkedilmeyince ve araç biraz çabuk hızlanıyorsa, yerden havalanmak gayet kolay. :) Dikkat etmek lazım.
Porsuk çevresi gerçekten güzel akşamları yürümek için, insanın yorgunluğunu alıyor. O köprüden önce de sağ tarafta, eski örme duvarla çevrili bir kompleks var. Restorandan, diskosuna her çeşit tesis var içinde, akşam gidilebilecek, elit bir yer.

Hakan abi doğru biliyorsun. Heleki Tülomsaş tarafına dönüp biraz daha kaptırırsan Tülomsaş tarafındaki tatlı gibi gözüken halbuki çok sert olan bir virajı farketmezsen Allah korusun çok kazalar oluyor orada.

Sanırım 222 park ve çevresini diyorsunuz anladığım kadarıyla. Evet oralar eğlence mekanlarıdır.

Birde eskiden Meyve Sebzi Hal'i olan ve şimdi adı Haller Gençlik Merkezi olan bir mekan daha var. İçerisinde Esstoreden tutunda biblo,lületaşı,hediyelik eşya, sanatsal çalışmalar vs. yemek yemek ve çay içme yerleri, 1930'lardan beri meşhur olan tatlıcısısı. Kesinlikle öneriyorum Haller gençlik merkezini.

Daha fazla sorun daha fazla söyleyim =) Tarihleriyle birlikte bilgi vereyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Temmuz 18, 2013, 18:26:40 »
Dipnot: Tarihi İstasyon Köprüsü yıkılacaktır tez zamanda. Hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen kişilerin ellerini deklanşöre çabuk götürmesini öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 18, 2013, 21:23:20 »
Siz acaba direk esk uzerinden ankarayami gecseniz daha kolay olur gibi geldi   :nija:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Temmuz 19, 2013, 09:44:16 »
Siz acaba direk esk uzerinden ankarayami gecseniz daha kolay olur gibi geldi   :nija:

Kolaylığından ziyade o taraflara gitmişken ve de Eskişehir'i merak ettiğim için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Temmuz 19, 2013, 10:39:16 »

:olu: yeni çakozladım  :-[

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Temmuz 22, 2013, 10:57:56 »
Günaydın Emre sırf senin için yataktan kalktım :D

Şimdi şöyle bir durum var, haliyle yoldan geleceğiniz için kahvaltı öncelikli olacak,  benim görüşüm adalarda serin ve manzaralı yerde kahvaltı yapmanızdan yana ama böyle olunca şehir içine girip çıkmış olacaksınız, adalarda girdiğinizde ise en az 1,5 saat kalırsınız cünkü tam şehrin göbegi ve gondol ile doktorlar yürüme mesafesinde....  Poğaca vs kahvaltıya kadar idare ederiz derseni şöyle bir rota cıkarabilirim ortaya....

Bozhöyük yönünden Eskişehire girdinizde,
-İlk trafik ışıkları (Batıkent) i 1km geçtikten sonra ANEMON Otel ve NEO alışveriş merkezini göreceksiniz hemen ilerisinde KÜTAHYA çevre yolu istikametine dönüyoruz,

-Kütahya istikametinde ilk ışıkları geçtiğinizde 500 ileride sagda SAZOVA Bilim Kültür parkına giriyoruz. (Burayı hızlıca gezebiliriz)

-Sazova parkına girdiğiniz kapıdan çıktığınızda 200m ileride ışıklar ve köprü var ışıklardan saga girip köprünün üzerinden şehir merkezine girmiş bulunuyorsunuz.

-Girdiğiniz yolda yaklaşık 3 km, sanırım 6 trafik lambası geçtikten sonra Odunpazarı evlerine gelmiş olacaksınız. (bu yolda hız sınırı 50km dir ve giriş çıkışlarda kamera kontrol vardır aman dikkat)

-Odun Pazarı evleri içerisinde Külliyeyi gezdikten sonra Şelale Park tabelaları sizi zaten 800-900m yukarıda olan şelale parka ulaştıracaktır.

NOT: Hamam Yolu bu bölgeye yakındır ancak o cadde de arac trafigine kapalı ve etrafında alışveriş magazaları olan bir caddedir. Şahsi görüşüm diğer yerleri görmek daha önceliklidir.

(Üstte ki kısmı toplamda 2saat civarı sürer)

-Buradan inişte Atatürk Bulvarı tabelalarını takip edin ve caddeyi sonuna kadar (yaklaşık 4ışık sanırım) gidin ve KÖPRÜ üzerinde ki ışıklardan sağa KIZILCIKLI caddesine dönün aracınızı bu cadde üzerine ücretli parkedebilir ya da o sokaktaki otoparklardan birine bırakabilirsiniz.

-Aracınızı bıraktıgınız yerden caddenin akış istikametine göre sağında kalan tüm ara sokaklar Adalar'a çıkar.

-Adalara çıktıgınızda TURKUAZ cafeyi sorun (Çayın Karşısında) geçen hafta orada serpme kahvaltı yaptım gayet güzel nezih ve huzurlu bir ortam var. (2kişi serpme kahvaltı cay vs dahil 14TL) Bu da Eskişehirin güzel kısmı :lol:

-Kahvaltı esnasında önünüzden geçen gondol ve tekneleri göreceksiniz zaten :D  Turkuazdan sol tarafa dogru adalarda pek bir hareket olmaz cıktıgınızda sag tarafa ilerleyip iskelelerden gondol ya da tur teknesine binebilirsiniz 1.5 TL :D

-Tur dönüşü Doktorlar caddesi hemen karşınızda kalacak ufak bir yardımla köprüden geçip doktorlara ulaşabilirsiniz.

-Doktorlar Geziniz bittiğinde otoparka dönebiliriz. Ancak o sokaklar birbirine benzediği için aracı bıraktıgınızda otoparkın ADINI ve SOKAGINI not almayı unutmayın.

Eskişehirin Ankara çıkışından sadece 100m içeride olan Kent Parkı gezmez iseniz olmaz  yapay plajı görmelisiniz ;)

Aracınızın oldugu yerden aldıgınızda Cengiz TOPEL caddesine çıkın ve yoldan hiç ayrılmadan 4km kadar ilerlediğinizde Kentparka ulaşacaksınız.

Navigasyon cihazınız varsa zaten bu mesafeler sizin için daha kolay olur. (Gerçi akıllı telefonlarda var artık)

Buradan sonra zaten Ankara çıkışındasınız size hayırlı yolculuklar ::)

Hatalarım illaki var siz gidene kadar düzeltiriz :lol:

Eskişehire Giriş,

Ahmet kardeşim ,

Dediğin şekilde Eskişehir gezimi tamamladım. Ne kadar memnun kaldık anlatamam. O kadar güzel gezdik ki zamanımız bile kaldı yani. Emeğine yüreğine sağlık kardeşim.

Kal sağlıcakla..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Temmuz 22, 2013, 13:57:48 »
Ahmet kardeşim ,

Dediğin şekilde Eskişehir gezimi tamamladım. Ne kadar memnun kaldık anlatamam. O kadar güzel gezdik ki zamanımız bile kaldı yani. Emeğine yüreğine sağlık kardeşim.

Kal sağlıcakla..

Est. Emre kardeşim gerçekten bende çok sevindim memnun bi şekilde  tamamlamanıza, ne mutlu yardımcı olabildiysek.

Yediğin içtiğin senin olsun gördüğünü anlat derler ama yediklerinide anlat müsait bi zamanda dostum ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #37 : Temmuz 22, 2013, 14:21:30 »
Est. Emre kardeşim gerçekten bende çok sevindim memnun bir şekilde  tamamlamanıza, ne mutlu yardımcı olabildiysek.

Yediğin içtiğin senin olsun gördüğünü anlat derler ama yediklerinide anlat müsait bir zamanda dostum ::)

Valla SAZOVA PARKI ndan başladık. Oradan ODUN PAZARI EVLERİ ve KÜLLİYE gezisini tamamladık. Ordan bi tane pipo aldık. Derken kendimizi ŞELALE PARK ta bulduk. Oradaki huzurevi sakini amcalarla ESKİŞEHİR e kuş bakışı baktık. Sonra TURKUAZ CAFE de serpme kahvaltı yaptık. Ayıptır söylemesi ,yumurtalı ekmeğinden,balından,kaymağından tut karpuzuna kadar enfes bir sofraya oturduk. Dünyanın çayını içtik ve 5 kişilik bu nefis kahvaltıya 50 TL ödeyip çıktık. Ordan DEVRİM OTOMOBİLİNİ görmeye gittik. Sonra PORSUK ÇAYI yolunda turladık, alışveriş yaptık, MET HELVASI yedik. SSOnra kendimizi vurduk KENTPARK a.. Yapay plaj o kadar güzel olmuşki hayran kaldık, hazırlıklı gitseydik suya bile girecektik. Sonra yorulduğumuzu hissedip bir söğüt ağacı altına ,çimenlerin üzerine uzandık. Güzelce dinlendik, elektriğimizi attık. Oradaki Cafelerden birine çay içmeye gittik. Oturduğumuz masa suyun üstünde olduğundan kolum kadar balıkları izleyerek çayımızı içtik. Sonra vurduk kendimizi Ankara yoluna.. 3 saat sonra Ankaraya vardık.

Bu sürede daha iyisi de olamazdı herhalde, birgün sırf gecesi içinde geleceğim Eskişehir'e..

PS: Corolla 1.4 D4D 2008 Elegant aracım ile hepsi 80 kg üstü 5 kişi ile 1350 km yol yaptık. Gidişim sakindi ama dönüşüm hırçıncaydı. Ortalama 5.1 yaktım, teşekkürler TOYOTA..