0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
abi her konuda bir fikrin olunca şaşırdım
Abicim görünen köy kılavuz istemiyor.Emniyet kemeri takılı değil,hız çok fazla.Aracın o anki enerjisi bir anda eylemsizlik gereği sürücüye hareket kazandırıyor.Bu hareketi engelleyecek mekanizma emniyet kemeri,o da takılı olmadığına göre en iyi ihtimalle bacaklarının falan araca sıkışıp araçtan fırlamadığını düşünsek bile açılan havayastıkları zarar verir.Normalde hava yastıklarının açılma süresi ile emniyet kemerinin sizin ileri hareketinizi engellediği aradaki boşluktur.Hava yastığı açılır,baş kısmı öne gittiğinde açılmış halde yastık bekliyor olur.ama kemer takılı olmayınca direk yüze açılıyor ve boyun kırımasına dahi neden olabiliyor.
abi bu aktif gergili kemerler bazende gereği dışı geriyor insanı
Belirli bir ivmenin üzerinde kemerde hareket olursa kilitleme mekanizması devreye girer.Bunu kemerin bağlı olduğu direkten elinle yavaş yavaş çek,bir an biraz hızlı çek kilitlendiğini görürsün.Dediğim gibi hayat kurtarma özelliğini kazandıranda o dur.Umarım bu kemer tokası kullanan arkadaşlara biraz olsun ne kadar yanlış bir şey yaptıklarını anlamalarında yardımcı olur.
babam kullanıyordu onu ben kaldırttırdım +sağolsun araba benım tak dememe fırsat vermıyor
alper arkadaşına geçmiş olsun, uzun yol öncesi içim ürperdi, şimdi ben 60 la sağdan sağdan otobanda gitmeyeyimde ne yapayım...
120 km hızdan sonra aracın kontrolü bizde değildir. Allah'a emanettir o hızdan sonra araçlar biz. Kötü bir son olmuş.
Bence o hız 80 km .
büyük mü konuştum bilemiyorum, yinede yiyeceğimiz ekmek varmış,amasya taşova yolunda 90 la sağda giderken sağ ön tekerim birden gümledi, hız sabitleyici açıktı frene ayağımı koymaya zaman kalmadı, tretuvar kısmı mıcırlı ve düşük bansd olduğundan aracın sağ tarafını yola alamadım, en son büyük bir taşa sağ önden vurup savrularak yola fırladım... Allahıma hamdolsun ki kimseciklere birşey olmadı,anlatsam 1 saat ama olanlar 7 saniyelik bir film şeridi gibi,araçım 10 gündür samsun derinderede nasipse cuma çıkar...lastiklerim 2012 27 haftanında, olacağı varsa bir şekilde oluyor, Allah daha beterinden cümlemizi korusun...