Gönderen Konu: Yaris 1.33 Multidrive S Yakıt tüketimi  (Okunma sayısı 13028 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris 1.33 Multidrive S Yakıt tüketimi
« Yanıtla #20 : Kasım 13, 2013, 21:08:09 »
kurban bayramında ankara-marmaris uzun yol yaptık 2013 cool confor multidrives 1,33 yarisimle. 1700 kmdeki yarisimin ilk uzun yol deneyimiydi :) toplamda 1600 km civarı yol yaptık ve yaklaşık 430 TL'lik benzin masrafım oldu..

yolun bitimine doğru Toyota touch ekranımın fotoğrafını çektim, çünkü yorumlayamadım. ortalama yakıt tüketimini anlık olarak görüntüleyebiliyoruz sanırım, anlamadım..

fotoğrafları yorumlamanızı rica ediyorum.

ankara Marmaris, 700 km. 4 kişi+bayaa bi eşya. hız 100-120 civarı, afyon civarı genellikle 140..

yaris ibilmiyorum ama zannımca aurisle aynısıdır diye tahmin ediyorum bunlarda anlık tüketim yok ortlama tüketim var...onuda direksiyonda tuşla basarak sırayla gösterge ekranında görünüyor..ama kaba hesapla 430/1600=268 kuurş yakmış diyebiliriz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 13, 2013, 21:08:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Kasım 13, 2013, 21:30:53 »
yaris ibilmiyorum ama zannımca aurisle aynısıdır diye tahmin ediyorum bunlarda anlık tüketim yok ortlama tüketim var...onuda direksiyonda tuşla basarak sırayla gösterge ekranında görünüyor..ama kaba hesapla 430/1600=268 kuurş yakmış diyebiliriz

ortalama tuketımı bu ekranda nerde goruyorum? mesela en altta best 3.6/100 km  var, bu değil dimi? bırde.. 268 kuruş ıyı bı rakammı sizce?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 13, 2013, 21:56:40 »
Best dediği en iyi 1 dakikalık ortalama.

İkinci ekranda motor çalıştığından stop ettiği zamana kadarki ortalama. Yaklaşık 7 litre/100km gözüküyor, bu da normal.

Birinci ekrandaki 1 dakikalık ortalamalar.

Anlık tüketim o ekranda yok, diğer ekranda var.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Kasım 13, 2013, 22:24:25 »
Best dediği en iyi 1 dakikalık ortalama.

İkinci ekranda motor çalıştığından stop ettiği zamana kadarki ortalama. Yaklaşık 7 litre/100km gözüküyor, bu da normal.

Birinci ekrandaki 1 dakikalık ortalamalar.

Anlık tüketim o ekranda yok, diğer ekranda var.

anladım sanırım. her iki ekranda da current sütunu var. ilk fotograftakı anlık yakıt tuketımı, ıkıncı fotograftakı aracın o sürüşte elde ettiiğı ortalama yakıt tuketımı oluyo değil mi? orda da grafikten tahmını bır rakam soyluyoruz. benım fotoğrafta dedıgınız gıbı 7-8 gıbı bı rakam..

e pekı buradaki arkadaşlar küsüratlı verdıgı rakamlara(4,6  5,3 gibi) nerden ulaşıyorlar. kendılerı kılometre ve harcanan benzınden hesaplıyorlar değil mi? yol bılgısayarının böyle bır gostergesı yok.

fazla soru sordum kusura bakmayın ama son sorum. ben evden-işyerime olan mesafe ve harcadığım yakıtı nasıl hesaplayabılırım?  ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 13, 2013, 23:09:45 »
ortalama tuketımı bu ekranda nerde goruyorum? mesela en altta best 3.6/100 km  var, bu değil dimi? bırde.. 268 kuruş ıyı bı rakammı sizce?

bende 268 iyi rakam...kullanım şartlarına göre daha az rakamlarını gören muhakkak vardır...kullanma tarzına göre değişir 1,6 auris var ben şehir içi sert kullanımda 40 kuruş yakıyor otobanda falan 2000-2500 devirlerd kullanıldığında 28-30 kuruş falan yakıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 380
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 17, 2013, 14:47:12 »
Merhaba.

Yaris 1.33 Style Multidrive S kullanıcısıyım. İlk aracım ve şu an 380 km'de. Araçtan oldukça memnunum. Tedavi için sürekli olarak hastaneye gitmem gerektiği için aldım ve şu ana kadar Ankara'da şehir içinde kullandım. İlk günden bugüne kadar, aracın motorunu çalıştırdığım vakit, gösterge panelinin motor devrini içeren en soldaki bölmesinde yeşil renkli Eco ışığı yanıyor ve sürekli biçimde devrede kalıyordu. Bugün sabah yakıt tüketim değerlerini merak ettim ve değiştirme düğmesi yardımıyla inceledim. Ortalama 7.1 Lt / 100 Km değerini gördüm. Arkasından değerleri sıfırladım ve hastaneye doğru yola çıktım. Tedavimi olduktan sonra araca binip kontak anahtarını çevirdiğimde Eco ışığı yandı, motorun çalışmasını takiben hemen söndü. Ekran değiştirme düğmesinden her türlü işlemi yaptım ama Eco ışığı tekrar devreye girmedi. Bu şekilde eve döndüm ve yakıt tüketiminin yaklaşık 5 kilometrelik mesafe için 13.6 Lt / 100 Km ortalamayı gösterdiğini tespit ettim. Kullanım kılavuzundan gerekli bölümü bulup, sayaç düğmesi aracılığıyla Eco ışığını tekrar yakmaya çalıştım ama sürekli basılı tuttuğumda ekranda beliren Eco Onn uyarısına rağmen motor devir bölmesindeki yeşil renkli Eco ışığını devreye almayı başaramadım.

Acaba yanlış bir işlem mi yaptım, arkadaşlar? Yahut araçta bir arıza mı var? Konu hakkında bilgi ve deneyimi olanlar yol gösterebilir, Eco ışığını tekrar devreye almanın yolunu anlatabilirler mi? Yoksa servise mi başvurmam lazım? Araç şu an elim ayağım. Her gün tedaviye gitmem gerekiyor ve servisten telefonlarıma dönüş alamıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Sevgiler, saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yaris Multidrive S
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 17, 2013, 16:08:25 »
servise başvurun bence. birde acaba SPORT tuşu basılı kalmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 380
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 17, 2013, 16:33:03 »
servise başvurun bence. birde acaba SPORT tuşu basılı kalmasın.

İlginiz için teşekkürler. Sport tuşunda problem yok. Servisi aradım ama yanıt vermiyorlar; inyernette de konuya dair bilgi yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yaris Multidrive S
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 12, 2014, 01:43:06 »
Arkadaşlar aracım 5800 km de oldu 1350 km uzun yol yaptım. (istanbul-burdur arası) aracım ortalama 5.4 litre yaktı, buda km de 0.27 krş yapar.
Yakıt litre fiyatı 4.96
Hızım 100-120

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 12, 2014, 07:54:36 »
Arkadaşlar aracım 5800 km de oldu 1350 km uzun yol yaptım. (istanbul-burdur arası) aracım ortalama 5.4 litre yaktı, buda km de 0.27 krş yapar.
Yakıt litre fiyatı 4.96
Hızım 100-120

Gayet iyi değerler.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.