Gönderen Konu: 80'li Yıllar  (Okunma sayısı 3902 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: 80'li Yıllar
« Yanıtla #20 : Ekim 10, 2008, 14:45:43 »
Arka far camlarını siyah yapma modası da vardı o zamanlar, renkli ön park lambaları, ışıklı silecek fiskiyesi ve antenler de bulunuyordu......

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 10, 2008, 14:45:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 10, 2008, 19:40:23 »
Eskiden kamyonlarin ust kisminda (tavan ustu ve ayna yanlarinda) insan gorunumlu oyuncak bebek gibi plastik seyler vardi.Artik lamba miydi neydi bilemiyorum.Hatirlayanimiz var mi acaba? 3-5 yaslarindayken hatirliyorum dikkatimi cok cekmisti... :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 10, 2008, 21:20:58 »
Ben hatırlıyorum Ahmet Bey  :)  Hatta Michelin'in maskot karakterini koyuyorlar, içinden de aydınlatmalı onlar dediğiniz gibi, bazı kamyoncular özellikle Ford D-1210, Cargo'cular, Scania'cılar halen aksesuar olarak kullanıyorlar :) Bir de tepe ve sis lambaları modası var şimdi bunlar da.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 10, 2008, 22:38:04 »
 :) Evet aynen öyle bende hatırlıyorum Ahmet. Fatih'in söylediği gibi o Michelin adamıydı, boğum boğum ve beyaz.
 Peki taksilerin taksimetresinin aracın dış çamurluğunda olduğu dönemleri hatırlıyormusunuz, Traleybüsleri, damalı taksileri...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #24 : Ekim 11, 2008, 00:26:07 »
o otobüslerden hala var :) hatta teknolojik kamyoncular artık her yere mevi neon koyuyolar geceleri yolda ilerleyen mavi bi ışık demeti gibi gezioyolar :)
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 11, 2008, 00:43:11 »
Hayatimin bilmecesini cozmus gibi oldum simdi, sagolun arkadaslar :) Simdi Michelin adami diye google'da arayinca bakin neyle karsilastim: http://nostalji.anilarim.net/forum//index.php?showtopic=1958

Hakan, arabanin disindaki taksimetreleri pek hatirlayamadim da damali taksileri hatirliyorum.Ne oldu da tekduzelesti taksiler bile? :)

:D @ mavi isik demeti kamyonculardan umit kesilmez demek ki
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #26 : Ekim 11, 2008, 01:05:38 »
:D :D :D :D laflar süper ya :) işte kamyoncular şair adamlar cidden....şuda vardır arka tekerleklerin oraya genelde yere sürten bişi konur ve bi kadın göz kırparken çekilen bi resim olur :D
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ekim 11, 2008, 14:10:26 »
ufuk kardeşimin dediği hani o yere sürten şey var ya o uzun paspas yada sallama diye geçer kamyoncu terimiyle, ama o dediğiniz resimli yada yazılı paspas esasen tüm arabacıların baş belasıdır. O paspas tekerleklerin arkasında olsa tekerleklerin genişliğince belki tekerlerin attığı taşları tutar yada kaldırdığı suyu tutar ama o uzun paspas hem yere yakın olduğundan hemde uzun olduğundan o kamyon yada tır hareket halindeyken yaptığı çekimlen yerdeki minik taşları kum tanelerini havaya kaldırıp zıplatır ve poeşinden gelen araçlarda o tanelere çarptıklarında araçların ön taraflarındaki boyalar zarar görür bilhassa boyalı tamponlar o paspaslar sayesinde benek benek olurlar.Ayrıca yere yakın olan o paspaslar yerden öyle su kaldırıp arkadan gelene boşaltırlarki silgileriniz bile yetiştiremez olur bazen. Benim tüm arkadaşlar önerim öyle uzun ve alçak paspası olan bir kamyon yada tır gördüklerinde ya geçsinler yada geride kalsınlar eğer dalgınlıkla uzun süre arkasında yakın takiple giderseniz vay tamponlarınızın haline..
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 11, 2008, 14:39:39 »
-Bir de mıcırları fena bir şekilde fırlatışları var ki onların. Tamponlardan tutun, ön cama bile çarpıyorlar sanki kıracak gibi bir sesle. Yalnız o uzun paspaslara şimdi şiir gibi yazılar yazıyorlar, sollamadan önce şöyle bi hızlı hızlı bakıyorum ilginç yazılar var :) Nedense neonları daha çok arka yatağın olduğu kabinin oraya koyuyorlar :)
-Troleybüsler'i de hatırlıyorum, o zamanlar M.A.N markaları bayağı tutuluyordu, yalnız İstanbul da trafiği aksattıkları için tedavülden kalktıklarını söylüyorlar. Bugünkü Metrobüsler, onların mazotlu versiyonu diyebiliriz.. Keşke troleybüs yapsalardı hiç olmazsa mazot yerine elektrik sarfiyatı daha ucuza gelirdi...

:) Aynen bu şekilde kamyonların tepe lambalarının yanında bulunuyordu  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #29 : Ekim 12, 2008, 12:35:07 »
evet onlar yerde ne varsa her şeyi arabanın cam kaput far tampon gibi yerlerine hızlı bi şekilde naklediyolar....ama olsun klasikleşmişler bi kere :) troylebüs zamanına yetişemedim ben malesef :( ahaha işte bu ya mişlen adam :D ifadesine hastayım bu adamın :) kamyoncunun dostu
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın