Ali bey bende dün kornamı değiştirdim.20 tl ye seger ikili datdat korna aldım.Corollamda tekli dıt korna vardı.Orjinalliğin dışına çıktım.Ama ne yapayım dıt kornayı sevmiyorum.Seger markasının ucuz olmasına aldanmayın sitesine bakarsanız bırakın wolkvageni mercedese bile korna yapııyor.
banada Opel'in kornalarından lazım dat dat ettiricem 
sevmiyorum toyotanın kornalarını dit dit ıslık çalar gibi 
Arkadaşlar bende kornamdan şikayetciyim. . Bende opel kornası arıyorum nerden bulabilirim. veya başka tavsiye edebileceğiniz korna varmı.
Ben de gezi zamanı bitirmiştim kornayı

Serviste 60 tl gibi bir fiyatı vardı işçilik dahil yanlış olmasın.
Ben de gezi zamanı bitirmiştim kornayı
Serviste 60 tl gibi bir fiyatı vardı işçilik dahil yanlış olmasın.
Korna sağlamda çok gıcık bir sesi var. dit dit dit. motorsiklet cornası gibi ..
Korna sağlamda çok gıcık bir sesi var. dit dit dit. motorsiklet cornası gibi ..
Açıkçası korna kullanmıyorum

Konvoy sırasında da ince olması avantaj
Ben de hiç korna kullanmayanlar danım. Sesini bile bilmiyorum.
Aytaç yağışlı havalarda camı açıp bağırmak zor oluyor. Şaka bir yana, corollanın kornasının aracın heybetine yakışmadığını düşünüyorum.
Efsane kasa toyotaların kornası hala kulaklarımda
Bu nedir yahu korna hakkinda ne cok sikayet var konuyu sabitlesek mi ?
korna kullanmak yerine arabanın içinde çığlık atınca kamyonetin gelip size vurması kaçınılmaz oluyormuş, tecrübelerime dayanarak söylüyorum

o gün kornanın yerini öğrendim ama bişey değişmedi
korna arabanın neresinde
Giderken sağda gelirken solda hemşehrim
Giderken sağda gelirken solda hemşehrim 
Yani degistirmek icin nerede demek istedim.goremedim de
Ben efsane nin kornasını çok seviyorum hem bastın mı uyarıyor hem de aşırı rahatsız edici bir sesi yok
Konu eski ama ben de yazmak istedim. Aracımdaki korna bozulunca ben de yeni bir korna arayışına girdim.
Araçtaki orijinal korna önceki sahibi tarafından Seger 50F didit korna (ikili takım) ile değiştirilmişti. Sesi ince olduğu için zaten sevmiyordum. Kalın ve tok sesli bir korna taktırmak istedim.
Bu siteden Seger'in bütün kornalarının seslerini dinledim.
http://tr.seger.com/ekatalog/elektromanyetik.htmlEn çok 65G ve 60B'yi beğendim. İkisi de dadat korna ve sesleri birbirine yakın.
Piyasada 65G bulamadım. Sanayiden 30 liraya 60B takımı (biri kalın biri ince ton olmak üzere ikili takım) aldım ve 20 liraya da taktırdım. Sesi hem gür hem de tok. Benim çok hoşuma gitti.
Ayrıca oto elektrikçide denk geldiğim Mercedes'in üzerindeki orijinal kornaya baktım. 65G vardı. Orada canlı canlı sesini dinledim. O da çok güzel.
Kalın sesli korna seviyorsanız bu ikisinden birini tavsiye ederim.
Benim efsanede çift orjinal kornası duruyor. Titrek çalıyor