0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Geçenlerde benide cep telefonumdan arayıp karakola davet ettiler yakınında oldugum için hemen giitim bazı şahıs isimleri sordular bunları tanıyormusunuz diye bende tanımadıgımı ilk defa duydugumu söyledim.hakkımda şuç duyurusu varmış yerel bir gazetede kişisel haklara hakaret ederek yorum yapılmış araştırdıklarındada benim ip numaram çıkıyormuş ifademi aldılar imzaladım daha sonra tekrar çagırabiliriz dediler.ben gazetelere yorum yapmam yapmadımda.eve gelir gelmez wireles şifremi hemen degiştirdim çünkü apartmanda bilmeyen yoktu.tahminim sizinkide buna benzer bir durumdur. en yakın zamanda mutlaka gidin geçmiş olsun.
Sevgili kardeşim bu olay rutin bir işlem. İfadenize başvurulacağını söylemişler ve gün vermemişler. Tavsiyem şu olacaktır, kendiniz için uygun olan en kısa zamanda gidip ifade vermeniz. Belli ki bir olay ile bir şekilde ilişkilendirilmişsiniz. Korkulacak veya stres yapacak bir durum yok. Tanık iseniz zaten hiç problem değil, yok eğer "şüpheli" sıfatıyla ifadeniz alınacaksa, yine korkmayın yaşınız 18 den küçük olduğu için bir avukat nezaretinde ifadenizi almak zorundalar. Barodan bir avukat çağırırlar size, ayrıca avukat ile görüştükten sonra sizin ifadenizi alırlar. Prosedür (Ceza Muhakemeleri Kanununa göre) böyledir. Ha olduda gitmediniz hakkınızda "zorla getirme kararı" çıkarılır ve polis nezaretinde onların istediği bir tarihte gitmek zorunda kalırsınız. Geçmiş olsun, çok fazla endişe etmeyin.
yahu biara polis alır götürür seni ifade vermeye, şimdi uğraşma sen...
takipteyim...telefonda sapıklık hikayesine de kızdım İlke ...
Sonunda hallettik olay soyle benim telefonumdan bir arkadasim bir kiza mesaj atiyor tabi bunu bugun ogrendim. Kiza kufurlu mesajlar yazmis. Kizda benim telefondan yazildigi icin benim telefon hakkinda suc duyurusunda bulunmus. Bende benim telefondan mesaj yazan herifi vererek savciliga kurtuldum. Olaya bak ya millet mesaj hakkini kullanabilirmiyim diye telefonu istiyor basima gelene bak yav ufff.
Ucuz kurtulmuşsun,buda güzel bir ders olmuştur sana Artık değil telefon şarj aletini bile vermezsin Geçmiş olsun bu arada
İlke geçmiş olsun. Aslına bakarsan telefonuna mesaj gelmesinden olayın direk seninle değil telefon numaran ile ilgili olduğu belliydi. Direk seninle ilgili olsaydı ismine ve adresine yazılı tebliğ gelirdi. Bunları yazacaktım ki zaten sen halletmişsin. Bu arada bir atasözü aklıma geldi. "Cehenneme giden yollar iyi niyet taşları ile örülmüştür" Hiç kimseye güvenip iyilik yapmayacaksın. Özellikle de kontrolün dışında telefon, bilgisayar, wifi şifresi, mail şifresi gibi konularda.
Rahmetli annanem de farklı bir şekilde yorum getirirdi, "vereyimde mi kötü olayım, vermeyeyimde mi kötü olayım." İyilik yapmak güzel bir şey ama bunun değerini bilen iyilere yapılırsa.
İlke telefon denilen alet hayatımıza öyle bir girdiki anlatama sen debilirsin. neler yapılıyor ..dinlemesinden tutu sapıklığa kadar.. bilişim çağındayız eskisi gibi değil hiç bişey ..Yurt dışında bir ailenin çocuğu app store den kaç bin dolarlık uygulama indirmiş.. falan filan ilginç şeyer oluyor.
Kesinlikle,zaten gerçek dost olsa insanı zora sokacağını bildiği bir şeyi yapmaz.