Gönderen Konu: 2011 comfort dizel şehir içi 330 kuruş  (Okunma sayısı 3757 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: 2011 comfort dizel şehir içi 330 kuruş
« Yanıtla #20 : Mart 23, 2013, 22:07:55 »
2500e gelmeden atıyorsunuz ama hızlanması için gaza biraz fazla abanıyorsanız yine tüketim etkilenir çünkü hava akışmetre ne kadar hava geçiyorsa enjektörlere o şekilde emir verip o oranda yakıt püskürtülmesini söylüyor burdan da kaynaklanıyor olabilir yani aracın gaz pedalına biraz okşarcasına basılırsa yakıt tüketimi azalır gibime geliyor çünkü başka bir seçenek kalmadı...

peki uzun yolda 90 ı geçmeden 5,1 yakması normal mi..dediğiniz gibi gaza hiç yüklemeden sakin bir şekilde kullandım mahmutbey silivri arası otobanda ..

bu arada anlık değerlerde bir tuhaf gaz pedalına biraz dokunsam ani yükselmeler oluyor..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 23, 2013, 22:07:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '09
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 23, 2013, 22:09:33 »
2009 model D-4D kullanıcısıyım. Depoyu doldurduğumda 500 km uzun yolda kullanıyorsam 150, 200 km sini de şehir içinde kullanıyorum. Şehir içinde çok gezmezsem ortalamam 6.3 ila 6.5 arasında. Şehir içinde sürekli gezersem 7 leri görüyorum. Eğer şehir dışına çıkmazsam sizin bahsettiğiniz değerleri görüyorum. Diyeceğim şu ki aracın yakıtından aslında ben de memnun değilim. Ancak arkadaşların dedikleri doğru. Örneğin ben aracımı pek nazik kullanmam, kısa mesafelerde gaza yüklendiğim, aracı çok seri bir şekilde hızlandırmalarım vardır. Bunun yanında gezdiğiniz şehir de önemlidir. Örneğin bizim şehirde trafi ışığı çok, hendekler çok, çevre yolu yok, hızınızı 60/70 km ye sabitleyip kilometrelerce yol gidemezsiniz.   Çok sık durmak ve yavaşlamak zorunda kalıyorum. Ancak daha uzun mesafelerde 5.2 / 5.0 ları da görmüştüm. Forumlarda okuduğum kadarıyla 5 in altında ortalaması olan bir çok arkadaşımız varmış. Yani kesinlikle sürüş biçimi ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Tabi bunun yanında lastikler de önemli. Kış lastikleri takılı iken yakıt sarfiyatı artmıştı. Lastik basınçları ile sürekli uğraşmak yerine nitrojen bastırmanızı da tavsiye ederim.   
2009 Corolla D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 23, 2013, 22:10:07 »
peki uzun yolda 90 ı geçmeden 5,1 yakması normal mi..dediğiniz gibi gaza hiç yüklemeden sakin bir şekilde kullandım mahmutbey silivri arası otobanda ..

bu arada anlık değerlerde bir tuhaf gaz pedalına biraz dokunsam ani yükselmeler oluyor..
Araçların uzun yol tüketim değerleri genelde 90 km hızda tükettiği değerlerdir zaten.dolayısıyla normal.Gaza ani yüklenirseniz anlık tüketimde 50 litreleri bile görebilirsiniz.Tabi ortalamada o kadar olmasada baya artış olur o şekilde kullanımda.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 23, 2013, 22:12:05 »

Anlık olayına pek takılmayın derim ben parkederken 99.9u gördüm o biraz çatlak takmayın siz onu.

O zaman tek suçlu hava filtresi biliyorsunuz ki 40.000 kmde 1 değişiyor ve acaip saçma bir olay bu 10.000 kmde filtre nefes almaz hale geliyor zaten onu ya değiştirin yada temizletin birde o şekilde deneyin derim...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Mart 23, 2013, 22:15:15 »
2009 model D-4D kullanıcısıyım. Depoyu doldurduğumda 500 km uzun yolda kullanıyorsam 150, 200 km sini de şehir içinde kullanıyorum. Şehir içinde çok gezmezsem ortalamam 6.3 ila 6.5 arasında. Şehir içinde sürekli gezersem 7 leri görüyorum. Eğer şehir dışına çıkmazsam sizin bahsettiğiniz değerleri görüyorum. Diyeceğim şu ki aracın yakıtından aslında ben de memnun değilim. Ancak arkadaşların dedikleri doğru. Örneğin ben aracımı pek nazik kullanmam, kısa mesafelerde gaza yüklendiğim, aracı çok seri bir şekilde hızlandırmalarım vardır. Bunun yanında gezdiğiniz şehir de önemlidir. Örneğin bizim şehirde trafi ışığı çok, hendekler çok, çevre yolu yok, hızınızı 60/70 km ye sabitleyip kilometrelerce yol gidemezsiniz.   Çok sık durmak ve yavaşlamak zorunda kalıyorum. Ancak daha uzun mesafelerde 5.2 / 5.0 ları da görmüştüm. Forumlarda okuduğum kadarıyla 5 in altında ortalaması olan bir çok arkadaşımız varmış. Yani kesinlikle sürüş biçimi ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Tabi bunun yanında lastikler de önemli. Kış lastikleri takılı iken yakıt sarfiyatı artmıştı. Lastik basınçları ile sürekli uğraşmak yerine nitrojen bastırmanızı da tavsiye ederim.

siz şehir içinde 7 görüyorsunuz yeni toyato kullanan birisinin 7,5 görmesi normal ama kime sorsam 6,5 civarı söylüyor.. bende sürüşten bu kadar edeceğini düşünmüyorum çünkü bu araba dördüncü dizel arabam.. hiç bu kadar fark etmemişti..

hatta bazıları şehir içinde 5,5 civarı yakıyorki istanbulda ona hayret ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mart 23, 2013, 22:16:06 »
siz şehir içinde 7 görüyorsunuz yeni toyato kullanan birisinin 7,5 görmesi normal ama kime sorsam 6,5 civarı söylüyor.. bende sürüşten bu kadar edeceğini düşünmüyorum çünkü bu araba dördüncü dizel arabam.. hiç bu kadar fark etmemişti..

hatta bazıları şehir içinde 5,5 civarı yakıyorki istanbulda ona hayret ediyorum

trafiğin az olduğu saatlerde sürekli e5te 6. vites 90-100 giderseniz sizinde öyle olabilir o tamamen sürücüye ve yola bağlı bir durum...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 23, 2013, 22:16:26 »
bu arada araba dizel dedim

Şehir İçi Tüketim    5.6 lt
Şehir Dışı Tüketim    4.0 lt
Ortalama Tüketim    4.6 lt

değerler bu olması lazım.

Ergün bey yakıt tüketimini etkileyen onlarca sebep var . Hava sıcaklı , aracın lastik basıncı ebadı hatta hamur çeşidi , Aracın yük durumu , Atmosfer basıncı , kullanıcı faktörleri , trafik yoğunluğu ve yol durumu , araçta kullanılan yağ ve bakım durumu gibi onlarca sebep var .

Bir araç bu dediğim koşulların değişimine göre 100 km de 4 lt de yakar 12 lt de yakar . Sizin kullanım koşullarınızı bilmediğim için yakıt tüketiminiz hakkında yorum yapamam . Benim araç şehir içi akan trafikte 5.5 - 6.0 arasında yakıyor . Eğer siz aracınızı sıkışık trafikte veya agresif kullanıyorsanız değerleriniz normal karşılanabilir .

Eğer bu durum varsa aracınızda mutlaka bir sorun var . Aracınızın modeli 2011 bu yılda toyota 1.4 dizellerin bir kısmında yağ eksiltme ve buna bağlı fazla tüketim sorunu var . Konuyla ilgili gerekli bilgileri forumda 1.4 d-4d yağ eksiltme diye aratırsanız bulursunuz . Bu konuda sorunla ilgili soru sormamanızı rica ediyorum sadece bilin diye yazıyorum .Umarım aracınız sorunlu değildir ama fazla tüketim için şimdilik söyleyebileceğim bu . Öncelikle aracınızın yağ eksiltip eksiltmediğini kontrol edin eğer eksiltme yoksa enjektör temizleyici kullanmanızı tavsiye ederim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #27 : Mart 23, 2013, 22:21:10 »
Anlık olayına pek takılmayın derim ben parkederken 99.9u gördüm o biraz çatlak takmayın siz onu.

O zaman tek suçlu hava filtresi biliyorsunuz ki 40.000 kmde 1 değişiyor ve acaip saçma bir olay bu 10.000 kmde filtre nefes almaz hale geliyor zaten onu ya değiştirin yada temizletin birde o şekilde deneyin derim...

hava filitresi mantıklı.. peki servis her şeye baktığında hava filitresini fark edemezmi adamlar kaç saat kontrol ettiler neye baktı bunlar..

birde bunla alakalı bilmiyorum..

forumdada görmediğim bir sıkıntı daha var

ilk çalıştırmadan sonra gaz pedalına ilk basmalarda yay sesi gibi bir ses geliyor...

bu normal mi toyotalarda...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Mart 23, 2013, 22:23:21 »
trafiğin az olduğu saatlerde sürekli e5te 6. vites 90-100 giderseniz sizinde öyle olabilir o tamamen sürücüye ve yola bağlı bir durum...

bu şehir içi mi olur peki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Mart 23, 2013, 22:25:01 »
Ergün bey yakıt tüketimini etkileyen onlarca sebep var . Hava sıcaklı , aracın lastik basıncı ebadı hatta hamur çeşidi , Aracın yük durumu , Atmosfer basıncı , kullanıcı faktörleri , trafik yoğunluğu ve yol durumu , araçta kullanılan yağ ve bakım durumu gibi onlarca sebep var .

Bir araç bu dediğim koşulların değişimine göre 100 km de 4 lt de yakar 12 lt de yakar . Sizin kullanım koşullarınızı bilmediğim için yakıt tüketiminiz hakkında yorum yapamam . Benim araç şehir içi akan trafikte 5.5 - 6.0 arasında yakıyor . Eğer siz aracınızı sıkışık trafikte veya agresif kullanıyorsanız değerleriniz normal karşılanabilir .
Eğer bu durum varsa aracınızda mutlaka bir sorun var . Aracınızın modeli 2011 bu yılda toyota 1.4 dizellerin bir kısmında yağ eksiltme ve buna bağlı fazla tüketim sorunu var . Konuyla ilgili gerekli bilgileri forumda 1.4 d-4d yağ eksiltme diye aratırsanız bulursunuz . Bu konuda sorunla ilgili soru sormamanızı rica ediyorum sadece bilin diye yazıyorum .Umarım aracınız sorunlu değildir ama fazla tüketim için şimdilik söyleyebileceğim bu . Öncelikle aracınızın yağ eksiltip eksiltmediğini kontrol edin eğer eksiltme yoksa enjektör temizleyici kullanmanızı tavsiye ederim .

yağ eksiltme genel problem olduğu için ilk onu kontrol ettim sorun yok..

2 hafta içinde sevise götüreceğim zaten ama adamlar ir şey yok diyip gönderirler korkum o.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mart 23, 2013, 22:27:17 »
bu şehir içi mi olur peki

Zaten güzegahları orası olduğu için şehirdışı olarak nitelendiriyorlar... Mesela benzinli 1.6 vvt-i ile eskişehirden izmite kadar yol bilgisayarı ortalama olarak 4.2 gittik 200km boyunca istanbulda trafik falan derken 5.3le park ettik bu trafik ve kullanışa göre değişir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #31 : Mart 23, 2013, 22:32:00 »
yağ eksiltme genel problem olduğu için ilk onu kontrol ettim sorun yok..

2 hafta içinde sevise götüreceğim zaten ama adamlar ir şey yok diyip gönderirler korkum o.

Ergün bey madem öyle sırasıyla şunları yapın .

1. hava filtresini kontrol edin .
2. İlk fırsatta depoyu doldurarak enjektör temizleyici kullanın .
3. Aracın bakımı geldiyse yağ olarak 5w30 eğer km niz yüksek ise 0w40 veya 5w40 tam sentetik yağ kullanın .

Bunlara rağmen tüketim düşmez ise.

Aracınızda muhtemelen enjektör işemesi denilen sorun mevcuttur . Bu sorunda araç siyah duman atar bunu kontrol etmek için bir arkadaşınıza sizi takip etmesini rica edin ve gaza yüklenin arkadaşınız arkanızdan gelirken aracınızın siyah duman atıp atmadığına baksın . Bu arada bir miktar siyah duman normaldir ama aşırı duman eğer mavi ise ya yağ yakmaya siyah ise enjektör işemesine işarettir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 23, 2013, 23:54:30 »
yakıt tüketimi kullanıcıya göre çok çok değişkendir. Şu örneği vereyim : ben 1.33 cc benzinli corolla ile şehirlerarası hiç 90ı geçmeden 4.8 - 4.9 ortalama ile çok rahat gidebiliyorum ve başka bir kullanan kişi de aynı yolu aynı yük şartlarında 90ı geçmeden gidiyor ama 5.6 ortalama ile. Neden ?  2 ana sebebi var :  ara hızlanmalarda çook çok sakin olmak ve daima vitesleri uyarılara göre değiştirmek.
1992 Corolla 1.3 XL / 2005 Lexus GS300

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 23, 2013, 23:57:13 »
bir de şehiriçi kullanımlarda FREN pedalını ne kadar çok kullanıyorsak o kadar çok yakıt yakıyoruz demektir.
1992 Corolla 1.3 XL / 2005 Lexus GS300

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Mart 24, 2013, 00:00:01 »
Ergün bey madem öyle sırasıyla şunları yapın .

1. hava filtresini kontrol edin .
2. İlk fırsatta depoyu doldurarak enjektör temizleyici kullanın .
3. Aracın bakımı geldiyse yağ olarak 5w30 eğer km niz yüksek ise 0w40 veya 5w40 tam sentetik yağ kullanın .

Bunlara rağmen tüketim düşmez ise.

Aracınızda muhtemelen enjektör işemesi denilen sorun mevcuttur . Bu sorunda araç siyah duman atar bunu kontrol etmek için bir arkadaşınıza sizi takip etmesini rica edin ve gaza yüklenin arkadaşınız arkanızdan gelirken aracınızın siyah duman atıp atmadığına baksın . Bu arada bir miktar siyah duman normaldir ama aşırı duman eğer mavi ise ya yağ yakmaya siyah ise enjektör işemesine işarettir .

verdiğiniz işe yarar cevap için teşekkür ederim.

fakat km yüksek olması ile ne demek istediğinizi anlayamadım araç suan 32 000 de..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Mart 24, 2013, 00:04:55 »
arkadaşlar son bir kere daha söyleceğim  .genel olarak sürüşümle ilgili hiç bir problem yok.

10 yıldır dizel araç kullanıyorum. kullandığım dizel araçların hepsinde farklı motorlar olmasına karşın hep fabrika ortalamalarına yaklaştım.

Lütfen artık acemi dizelciye eğitim veriyor gibi .yok frene basma, yok hızlı süratlenme şeklinde mesaj yazmayın...

büyük ihtimalle arabada teknik bir arıza var ve işi bilenlerden cevabımı aldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #36 : Mart 24, 2013, 00:28:25 »
verdiğiniz işe yarar cevap için teşekkür ederim.

fakat km yüksek olması ile ne demek istediğinizi anlayamadım araç suan 32 000 de..

Rica ederim .

32000 km de ise 5w30 tam sentetik mobil1 ESP yağı güvenle kullanabilirsiniz. Bu yağ ile maksimum yakıt tasarrufu sağlarken motorunuzu da iyi korumuş olursunuz . 100000 den sonra ise 0w40 veya 5w40 tam sentetik yağa geçmenizi tavsiye ederim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mart 24, 2013, 01:09:00 »
arkadaşlar son bir kere daha söyleceğim  .genel olarak sürüşümle ilgili hiç bir problem yok.

10 yıldır dizel araç kullanıyorum. kullandığım dizel araçların hepsinde farklı motorlar olmasına karşın hep fabrika ortalamalarına yaklaştım.

Lütfen artık acemi dizelciye eğitim veriyor gibi .yok frene basma, yok hızlı süratlenme şeklinde mesaj yazmayın...

büyük ihtimalle arabada teknik bir arıza var ve işi bilenlerden cevabımı aldım.

Hiç kimse hiçbir zaman mükemmel olamaz isterseniz 500 sene araba kullanın ve bunların hepsi dizel olsun birşey değiştirmez ya arabanızda yada sizde sorun vardır. Kendi sürüşünüze güvenip böbürlenmek yerine bir düşünün nerde hata yapıyorum diye kusura bakmayında birşeylere çözüm aranırken eleştiri kabul etmeyecekseniz konuyu açmayın milletide mesajlarınızla germeyin herkes aklına gelenleri yazıp size yardımcı olmaya uğraşırken ortamı germeniz gereksizce. Umarım aracınızda sorun çıkar ve sizin şöförlüğünüze laf gelmemiş olur. Saygılar !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mart 24, 2013, 02:25:42 »
Artık bu konunun bir faydası ve gerekliliği kalmamıştır.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...