0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
corolla hb otomatik şanjuman yağı kitapta yazdığına göre ATF T4 diye geçiyor serviste 146 tl dediler işçilik 60 tl sonra ben dumankayayı aradım araba 3 lt alıyor neden 5 lt satıyorsunuz dedim onlarda dışar ıbu şekilde satılıyor burda yaparsan 3 lt koyuluyor dedi.danışmana bağlandım ordan evet dedi 3 lt koyuluyor ama aynı yağ yani 90 tl yağ 50 tl işçilik dedim beykozdaki servisiniz 145+60 tl istiyor dedim o zaman beykozdaki servisinizi şikayet edeceğim resmen kazıklama bu neyse yani en kötü serviste değiştireceğim.ama şuda bir gerçek kitaptada yazıyor ve ustalarda söylüyor gerekli olmadıkça değiştmeyin ne yapacağım bende bilmiyorum yani
mustafa sanzuman yagı kitapcıkta ömür biçi,lmişm,.Yada servise sor manuellerde 80 bin kmde bir değişiyorlar.mesela e12 leri 70 bin v kayısını değişiyorlar.bujilerini 40 bin km de bir değişiyorlar.
Otm de 60 bin ve katları olması lazım..
evet 60000 ve katları servis 480 tl fiyat çıkarıyor bakım ücreti 100 tl ayrıca yağ yağ filtresi şanjuman yağı bende diyeceğim 60000 bakım istemiyorum yağ yağ filtresi ve şanjuman yağını değiştirin bakalım ne dicekler o zaman
kerem manuellerde 80 bin katları oto matik için az değilmi 60 bin.
mustafa atf d4 dediğin hidrolik yağı.Otomatik sanzumanlarda dextron II veya III herhalde.Manuel sanzumanlarda ise normal yag gibi 75/90 75/80 gibi yag kullanıyorlar.Manuellerde 75/90 kullanıyorlar.:Ltresi 25 t lfelan.manuel sanzumanlar 2 lt alıyor.otomatikler kaç litre alıyor bir bilgim yok.Ben castrol 75/90 sanzuman yagı alıp değiştirmiştim.
tam otomatik şanzımanlarda en mühim olay yağı değiştirmektir. yağ değiştirilmezse komple şanzıman değiştirmek veya çok büyük masraflarla yenilemek gerekir. manualde ise mobilube1 shc 75w90 konursa 150 bin km rahat yaparsınız.
Atilla abi otom.kaç binde sanzuman yagı değişiyor.
mustafa serv,se nıye gidiyorsun garantisi yok aracın.480 dedikleri nin içine sanzuman yagı dahil değildir.60 binde belki v kayısını kontrol ederle hava filtren değişir.polen çok kirliyse değişir.Aam servisten alma 50 tl üzeri.dışarda 15 tl.dısarda en fazla 200 tl verırsın.yarı yarıya cebinde kalır
olay şu benim 60000 bakım içeriği yağ yağ filtresi polen filtresi ve şanjuman yağı toplam 480 tl diyorlar bakım olarak değilde sadece bunları değiştirirsem belki fiyat biraz iner zaten dışarda bir ustayada yaptırsam genel kontrol yapılmayacak ki serviste bakmıyordur eminim.şanjuman şakaya gelmez onun için en kötü şanjuman yağını serviste değiştirip geri kalan yağ yağ filtresi gibi parçaları dışarda kendi ustama halletireceğim.bu arada 5w30 yada 40 mı koyayım yağ yoksa servisinde koyduğu 10w40 mı
5w40 castrol edge tam sentetiktir 10w40 yarı sentetiktir 5w40 koymanız lehiniz olur.
Ben olsam bunu alacağıma mobilin yağlarından uygun olanı alırım.Bu yağ muhtemelen sahte falan yada elde kalmış bir yağdır.