Gönderen Konu: otomatik şanjuman yağı servis dışı almak  (Okunma sayısı 3896 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: otomatik şanjuman yağı servis dışı almak
« Yanıtla #20 : Şubat 22, 2013, 22:15:52 »
corolla hb otomatik şanjuman yağı kitapta yazdığına göre ATF T4 diye geçiyor serviste 146 tl dediler işçilik 60 tl sonra ben dumankayayı aradım araba 3 lt alıyor neden 5 lt satıyorsunuz dedim onlarda dışar ıbu şekilde satılıyor burda yaparsan 3 lt koyuluyor dedi.danışmana bağlandım ordan evet dedi 3 lt koyuluyor ama aynı yağ yani 90 tl yağ 50 tl işçilik dedim beykozdaki servisiniz 145+60 tl istiyor dedim o zaman beykozdaki servisinizi şikayet edeceğim resmen kazıklama bu neyse yani en kötü serviste değiştireceğim.ama şuda bir gerçek kitaptada yazıyor ve ustalarda söylüyor gerekli olmadıkça değiştmeyin ne yapacağım bende bilmiyorum yani
mustafa sanzuman yagı kitapcıkta ömür biçi,lmişm,.Yada servise sor manuellerde 80 bin kmde bir değişiyorlar.mesela e12 leri 70 bin v kayısını değişiyorlar.bujilerini 40 bin km de bir değişiyorlar.
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 22, 2013, 22:15:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 22, 2013, 22:17:46 »
mustafa sanzuman yagı kitapcıkta ömür biçi,lmişm,.Yada servise sor manuellerde 80 bin kmde bir değişiyorlar.mesela e12 leri 70 bin v kayısını değişiyorlar.bujilerini 40 bin km de bir değişiyorlar.
zaten kitapçıkta 60000 km diyor ama altındada yazıyor zorunlu olmadıkça yağı değiştirmeyin diye bir kaç özel servisi aradım bakım fiyatı için şajuman yağı değişimi yapmayın ama isterseniz yaparız diyorlar anlamadım gitti
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 22, 2013, 22:18:04 »
Otomatiklerdede 60000 de yağ değişiyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 22, 2013, 22:19:34 »

Otm de 60 bin ve katları olması lazım..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Şubat 22, 2013, 22:20:27 »
Otm de 60 bin ve katları olması lazım..
kerem manuellerde 80 bin katları oto matik için az değilmi 60 bin.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Şubat 22, 2013, 22:21:44 »
evet 60000 ve katları servis 480 tl fiyat çıkarıyor  bakım ücreti 100 tl ayrıca yağ yağ filtresi şanjuman yağı bende diyeceğim 60000 bakım istemiyorum yağ yağ filtresi ve şanjuman yağını değiştirin bakalım ne dicekler o zaman

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 22, 2013, 22:24:39 »
evet 60000 ve katları servis 480 tl fiyat çıkarıyor  bakım ücreti 100 tl ayrıca yağ yağ filtresi şanjuman yağı bende diyeceğim 60000 bakım istemiyorum yağ yağ filtresi ve şanjuman yağını değiştirin bakalım ne dicekler o zaman
Bu durumda eğer garanti varsa gider bilginiz olsun.Ayrıca bakımda genel kontrol yapılıyor(kayış,hortum vs) sizin dediğiniz şekilde söylenenin dışlında bir şey yapmazlar.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 22, 2013, 22:25:42 »
tam otomatik şanzımanlarda en mühim olay yağı değiştirmektir. yağ değiştirilmezse komple şanzıman değiştirmek veya çok büyük masraflarla yenilemek gerekir. manualde ise mobilube1 shc 75w90 konursa 150 bin km rahat yaparsınız.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 22, 2013, 22:26:32 »
mustafa atf d4 dediğin hidrolik  yağı.Otomatik sanzumanlarda dextron II veya  III herhalde.Manuel sanzumanlarda ise normal yag gibi 75/90 75/80 gibi yag kullanıyorlar.Manuellerde 75/90 kullanıyorlar.:Ltresi 25 t lfelan.manuel sanzumanlar 2 lt alıyor.otomatikler kaç litre alıyor bir bilgim yok.Ben castrol 75/90 sanzuman yagı alıp  değiştirmiştim.

Valla Tuncay abi ben bilmiyorum yukarıda yazılana göre yazdım yağ türlerinden ben bir tek magnetech ve edge bilirem başka birşey bilmirem :P :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Şubat 22, 2013, 22:26:47 »
mustafa serv,se nıye gidiyorsun garantisi yok aracın.480 dedikleri nin içine sanzuman yagı dahil değildir.60 binde belki v kayısını kontrol ederle hava filtren değişir.polen çok kirliyse değişir.Aam servisten alma 50 tl üzeri.dışarda 15 tl.dısarda en fazla 200 tl verırsın.yarı yarıya cebinde kalır
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Şubat 22, 2013, 22:27:40 »
tam otomatik şanzımanlarda en mühim olay yağı değiştirmektir. yağ değiştirilmezse komple şanzıman değiştirmek veya çok büyük masraflarla yenilemek gerekir. manualde ise mobilube1 shc 75w90 konursa 150 bin km rahat yaparsınız.
Atilla abi otom.kaç binde sanzuman yagı değişiyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 22, 2013, 22:36:28 »
Atilla abi otom.kaç binde sanzuman yagı değişiyor.
60 binde ama 50 binde değiştir. tam otomatik şanzımanda fonksiyonları yağ yapıyor, yağ eskiyince hem vites geçişlerinde gecikme oluyor hemde balatalar aşınma yapıyor. otomatik şanzımanları ancak bu işin uzmanları tamir edebiliyor her baba yiğidin harcı olmuyor.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 22, 2013, 23:25:26 »

Tuncay otm araçta sistem tamamen yağ basıncı ile çalıştığı için çok bile.. Yağların kalitesi arttıda 60 bine çıktı rakam.. Manuelde sadece soğutma ve yağlama işi yapıyor. Otomatikte soğutma/yağlama/ en büyük özellikde vites geçişlerini bu yağ sayesinde yapıyor.

Arkadaşımın arabası (307 otm ) şanzıman sorunluydu yağ kaçağı vardı. Fabrikanın toptan yağ satıcını aradık , ATF 220 nolu yağ istedik. Bu arada araba yürümüyor vites geçmiyor durumdaydı. Neyse toptancı 80/90 mı ne difrensiyel yağı göndermiş.. yağı koyduk araba 1. vites de yürüdü ama dank dedi bende..  ATF yağı kırmızı olur bu yeşildi. Toptancıyı aradık felam yeni yağ geldi neyse kısaca arabayı tamire gönderirken şanzıman o kadar ısındı ki şanzımanı kilitleyip  motoru stop ettirecek kıvama geldi. Bi yerden sonra İzmir bornova metro civarı çekerek rezil olduğumuzla beraber sanayiye kadar gittik..

uzun lafın kısası şanzıman şakaya gelecek iş değil. Arkadaş iki tamir için 4,500 tl civarı masraf yaptı..

Sakınha sakın pejo otomatik vites almayın..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Şubat 22, 2013, 23:41:11 »
mustafa serv,se nıye gidiyorsun garantisi yok aracın.480 dedikleri nin içine sanzuman yagı dahil değildir.60 binde belki v kayısını kontrol ederle hava filtren değişir.polen çok kirliyse değişir.Aam servisten alma 50 tl üzeri.dışarda 15 tl.dısarda en fazla 200 tl verırsın.yarı yarıya cebinde kalır

olay şu benim 60000 bakım içeriği yağ yağ filtresi polen filtresi ve şanjuman yağı toplam 480 tl diyorlar bakım olarak değilde sadece bunları değiştirirsem belki fiyat biraz iner zaten dışarda bir ustayada yaptırsam genel kontrol yapılmayacak ki serviste bakmıyordur eminim.şanjuman şakaya gelmez onun için en kötü şanjuman yağını serviste değiştirip geri kalan yağ yağ filtresi gibi parçaları dışarda kendi ustama halletireceğim.bu arada 5w30 yada 40 mı koyayım yağ yoksa servisinde koyduğu 10w40 mı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 22, 2013, 23:48:23 »
olay şu benim 60000 bakım içeriği yağ yağ filtresi polen filtresi ve şanjuman yağı toplam 480 tl diyorlar bakım olarak değilde sadece bunları değiştirirsem belki fiyat biraz iner zaten dışarda bir ustayada yaptırsam genel kontrol yapılmayacak ki serviste bakmıyordur eminim.şanjuman şakaya gelmez onun için en kötü şanjuman yağını serviste değiştirip geri kalan yağ yağ filtresi gibi parçaları dışarda kendi ustama halletireceğim.bu arada 5w30 yada 40 mı koyayım yağ yoksa servisinde koyduğu 10w40 mı

5w40 castrol edge tam sentetiktir 10w40 yarı sentetiktir 5w40 koymanız lehiniz olur.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Şubat 23, 2013, 19:51:56 »
5w40 castrol edge tam sentetiktir 10w40 yarı sentetiktir 5w40 koymanız lehiniz olur.
tem servis ufuk bey de 5w40 shell dedi bana onu alacağım sanırım motor yağı için şanjuman yağınıda serviste değiştireceğim artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Şubat 24, 2013, 12:01:25 »

Ambalaj orijinal gorunuyor, degismediyse Mobil uretimi yag, Toyota yag uretmiyor.
T4 tipi yag ise aradiginiz, bu, o.

Ben olsam bunu alacağıma mobilin yağlarından uygun olanı alırım.Bu yağ muhtemelen sahte falan yada elde kalmış bir yağdır.

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Corolla 1.6 elegant A/T
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '12
  • 33 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Şubat 25, 2013, 15:31:48 »
merhaba bende de hb corollla otomatik var düzce hizelde değiştirdim otomatik şanzıman yağını 110 tl ödemiştim ama ben 3 litre fiatı ödedim 5 lt kaplardan böldüler sorun olmadı. Birde kitapçığı dikkatli ukuduysanız zorunlu haller dışında değiştirmeyiniz yazmakta ama ben buna bir anlam veremedim t4 dedikleri yağı mobil üretiyor sanayide yağçılarda mobil atf premium yazan kutulu olanlardan alabilirsiniz bire bir aynı yağ.
Today Tomorrow  E15 :)
0w20 Petronas

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Corolla 1.6 elegant A/T
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '12
  • 33 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
Today Tomorrow  E15 :)