0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sanırım Canon Eos 60D Edit: Canon 650D yada D5200 de olabilir.Ama en çok kullanılan 60D duydum ben.
Nikon D3100 ile benim bir senedir duran Morel komponent setini takasa girmeyi düşünüyorum.Komponentlerin değeri şu anda 800TL (ikinci el). Ama şöyle de birşey var, Türkiyede bulunamayacak bir set. Sıfırı $800-900'a getirtiliyor.Nikon'lu eleman da bunu diyor:İkinci el makina alırken dikkat etmem gerekenler nedir? Bu makina ne eder? Bilen var mıdır? edit:bir de bunu demiş:Şimdi bizden biri çıkacak gerçi arabası Polo...
AF sisteminin düzgün calisip calismadigina bak. Bir fotograf cekip onu sitelere yükleyerek kac shutter'da oldugunu bulabilirsin. Darbe olmamasi lazim. Genel olarak calisip calismadigina bak. Modlari kullan. Farkli ayarlarla biraz cekim yapip karsilastir.
8504 kere çekim yapmış, genel olarak fena değildi durumu. Ben de aldım
aha bunu da geçen hafta sapancada çekmiştim öylesine:
Bir hortlatayım bu konuyu.Macro çekim için tavsiye gerekiyor, çünkü ıvır zıvırları detaylı çekmeyi seviyorum.Kit lensin minimum focus uzaklığı baya yüksek. Bana deli gibi yaklaşabileceğim bir lens lazım. Mesela şu fotoda işaretli yerlerde lehim çatlağı var ama pek gözükmüyor. Geçi gözle de görülmüyor, ama ben görmek istiyorum http://imageshack.us/photo/my-images/824/fow0.jpg/youtube'da bir video izledim, eleman 50mm prime lense uzatma eki gibi birşey takarak 1-2cm'e kadar yaklaşıyor objelere. Böyle birşeyim olsa iş görür mü? yoksa macro lens mi alayım?
Nikon 3100, tripod da var aslında.Close up filtre seti aldım denemek için, kit lens ile denedim, fena değil.Bu arada geçen gün ucuz kamera ve eski zenit lensi ters sabitleyerek kar tanesi fotoğraflayan bir rus eleman gördüydüm nette, hayran kaldım
Yakın bir zamanda kendi çapımda dersler ekleyerek katkıda bulunmak istiyorum. Uzatma tüpü ve ters bağlama yöntemlerini de aktaracağım. Umarım faydası olur