Gönderen Konu: Nokian i3  (Okunma sayısı 5007 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Svenska Aeroplan Aktie Bolaget
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: Nokian i3
« Yanıtla #20 : Temmuz 16, 2013, 21:07:36 »
Goodyear lastikleri bugün taktırdım. 100 km kadar gezdim.  Yeni takılan lastiklerin ilk 500 km zorlanmaması, ani ve keskin hareketlerden kaçınılması gerektiğini lastik kataloglarından okumuştum. Yine de ufak tefek sert frenler ve ani dönüşler yaptım.
Nokian İ3 lastiklere göre tutunma daha iyi olabilir. Sessizlik konusunda nokian i3 çok daha iyiydi. Nokian H daha da sessiz fakat üreticiler küçük ebatlarda çok kaliteli lastik üretmiyorlar.
SAAB 9.3 LPT

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 16, 2013, 21:07:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Temmuz 19, 2013, 20:37:40 »
Şimdi tarafsız bir değerlendirme olarak ;
nokian i3 lastikler şuan kardeşimde ve tutunmasıyla ilgili şikayetleri var. Hem de eski lastikleri Kormoran diye bir marka ile kıyaslıyor.
goodyear tutunması daya iyi. Sessizlikte nokian iyi.
bu araçta kullandığım bir başka lastik Kumho ise yazın ısındığı zaman iyiydi. Soğukken çok kızaklıyordu.
Kullandığım ve tutunmasından en memnun kaldığım lastikler Yokohama ve Pirelli oldu
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 19, 2013, 20:42:24 »
Kormoran Michelin üretimidir, Yani Goodyear->Sava gibi.

Tespitleriniz genel olarak mantıklı, ancak Yokohama ve Pirelli'nin farklı modelleri çok farklı özellikler sergileyebiliyor.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 19, 2013, 21:08:27 »
ben satmış olduğum corollama nokian xl H lastiklerden taktırmıştım.. bence bu zamana kadar kullandığım en güzel lastik bana göre. sessiz ve on numara tutuşu vardı.. hele alanyadan antalyaya kışın yağmurda gitmesini çok seviyordum.. basıp gidiyordum ama hiç çekme yapmıyordu lastikler.. tahliyesi falan bence güzeldi.. nokiandan önce dunlop vardı orjinalden üstünde:)) o da sert lastik:((
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Temmuz 20, 2013, 03:09:08 »
Kesinlikle haklısınız. 98 Honda civic arabam vardı ilk arabam. Üzerinde Pirelli aqua mile (yanılmıyorsam) lastik vardı. Arabanın içinde uçak sesi vardı abartısız.
Her markanın kendince bir kalite sıralaması vardır muhakkak. Küçük ebatlarda ortalama kalitenin pek üzerine çıkmıyorlar. Fakat otomobil dünyasının en favori aktörleri küçük otolar olmaya başladıkça daha kaliteli lastik seçenekleri göreceğiz diye umut ediyorum.
Nokian H lastikleri tartışmasız herkes çok övüyor. İstediğim ebatta olsaydı kesinlikle tercih edecektim.
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 20, 2013, 11:59:29 »
yeni Corollalar üzerinde bridgestone lastiklerle mi geliyor?? oda çok ses yapıyor bence. ömrünü tamamlayana kadar bineriz sonra nokian alırım kesinlikle.. aslında Yokohama da çok iyi diyorlar ama bilmiyorum.
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ağustos 13, 2013, 16:07:49 »
Goodyear lastiklerle tatile gittim geldim. 2000 km kadar yol yaptım. İstanbul-Datça gidiş dönüş ve civar yerler. Lastiğin tutunma kabiliyetini çok sevdim. Frende ve özellikle virajda yanal tutunma çok iyi.
Döndüğümde sol ön lastiğin sırt kısmında küçük bir kesik gördüm. Lastikçiye henüz götürmedim, acaba ne diyecekler. İnternetten Goodyear lastikler için şikayetleri okuduğumda ufalanıp dökülme ve küçük kesik şikayetleri okudum. 2 senede 3 takım lastik değiştim, hala muradıma ermedim :)
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ağustos 14, 2013, 22:58:37 »
Bugün lastikçiye uğradım, kesiğin çok küçük ve önemsiz olduğunu söyledi. Eğer yanakta kesik olsa çok tehlikeli olur dedi, doğruda dedi...
Ben yine de ön ve arka lastiklerin yerlerini değiştirttim ve balans yaptırdım.
Balans niyeyse tam tutmuyor gibi ama. Özellikle hafif yokuş aşağı meyilli yollarda 130 km civarı titreme yine var. Başka bir şeyin sebep olma ihtimali nedir sizce ?
SAAB 9.3 LPT