0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tamam arkadaşlar. Cevabımı aldım ben.11 litre yakar.Benzine bugün gelen zamla beraber, kilometrede 55 kuruş yani.Otopark parasını falan da düşününce taksiye binsek daha iyi demek ki....Cevaplar için teşekkürler.
Hasan arkadaş,Ben de onu diyorum zaten.Önce bu arabaları sattılar insanlara benzin vs ucuzken.Hepimiz balıklama atladık.Sonra. Araba sayısı belli bir miktara geldikten sonra, başladılar zamları sıralamaya.Kasko, trafik, otopark, araç muayenesi , benzin, dizel, lpg vs.Birdenbire arabaları elden çıkaracak hali de yok insanların. Bunu da biliyorlar..Tam bir soygun yaniDediğim gibi taksiye binsen daha ucuza gelecek nerdeyse.
aynı araçtan bende de var, sol otomatik sedan.şu an 9,3/100 km. yakıt az yaksın diye çok dikkatli kullanıyorum, kalkışlarım, öndeki aracı takibim, fren mesafem hep kontrol altındaara hızlanmalar yok, sağımdan solundan vızır vızır geçen, fiat'ın, hyundai'nin, renault'un dizellerine bazen gıbta ile bakıyorum...not: şöyle de bir istatislik yapılmış her benzin zamdan sonra özellikle istanbulda trafik biraz daha yoğunlaşıyomuş...
Aslında taksiye binmek daha karlı. Hem otopark ücreti ödemiyorsunuz, lastikleriniz eskimiyor, aracınız km yapmadığı için bakım zamanı taksiyle katedilen km kadar uzuyor, aracınızı vurma kırma riski yok, arkadan trafik cezası yeme riski yok. Hani hiç araba almadan taksiye binersek daha da karlı oluyor Sigorta yok, kasko yok, vergi yok, muayne yok, bakım yok, aksesuar yok, arıza-tamir-bir ustaya baktırma yok... Uzarda uzar...