Gönderen Konu: Özkanfaruk photography  (Okunma sayısı 4765 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: Özkanfaruk photography
« Yanıtla #40 : Mart 30, 2013, 17:51:58 »
o photoshop yokmu zaten :)
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 30, 2013, 17:51:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Nihat Doğan olmak,tavuk göğüsünü sütyenle sunmaktr
  • Araç: Rav 4
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mart 30, 2013, 19:37:50 »
Özkan Bey son fotoğraf için naçizane görüşüm (usta değilim yanlış anlamayın) ; kadraj güzel fakat çekim saati biraz geç olduğundan ışık almayan koyu bölgelerdeki detaylar kaybolmuş. Güneş battıktan sonraki ilk yarım saat (gökyüzünün parlement mavisi denilen renkte olduğu süre) daha etkili gece fotoğrafları çekilebilir. Bir de gece çekimleri için yıldız etkili filtre kullanırsınız hem ışık patlamalarını önlemiş hemde ışık kaynaklarına verdiği yıldız etkisiyle daha güzel fotoğraflara ulaşılabilir.

Çok teşekkürler dediklerinizi uygulicam :) Zaten ekipmanım tam değil, tamamlayınca daha güzel fotoğraflar çekeceğime inanıyorum :)

10 numara fotoğraflar valla bastım şukunu panpa :P :)

Ayrıca hangi makineyi kullanıyorsun hacı :)
Sağolasın kardeşim :) 600D canon 18-135

Özkan isterse onları halleder
fotosop ta üstüne yoktur :rofl:

Teşekkürler Kemal abi ama bunlarda çok fazla shop uygulaması yok bilgin olsun hepsi tadımlık :)

o photoshop yokmu zaten :)

Tabi Ahmet bey zaten fotoğrafların hepsi photoshop tan ibaret... Bakış açınıza hayran kaldım
Özkanfaruk
facebook.com/OzkanfarukPhotography

2004 RAV4 2.0 VVT-İ Otomatik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mart 31, 2013, 14:42:52 »
bence photoshop belli bir noktaya kadar kullanılabilir çünkü karanlık odada yapılan işlemlerin adını dijital dünyada photoshop alıyor. Çekerim; nasıl olsa ps var, birde raw formatta çektimmi yetersiz ışık bile sorun olmaz net çeksem yeterli diye düşünende büyük bir kesim var. Bence ps düzenlemesi fotoğrafta olmalı çünkü nekadar düzgün çekerseniz çekin ufak tefek renk-kontast düzenlemeleri ve kadraj düzenlemeleri olmadan mükemmel/mükemmele yakın fotograflara ulaşılmıyor.
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mart 31, 2013, 19:32:31 »
fotoğraflar çok güzel ancak imza konusunda biraz özenli davranırsan insanın tam gözünün ortasına değilde çok daha akıllıca noktalara. akıllıcadan kastımı yanlış anlama. ne bileyim fotoğrafa baktığımda sadece imza gözüme çarpıyor ama daha çok fotoğraf göze batmalı. ama imzada bu resmin öyle bir noktasında olmalı ki sana ait olduğuda bilinmeli... :)
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Nisan 14, 2013, 05:15:51 »
bence photoshop belli bir noktaya kadar kullanılabilir çünkü karanlık odada yapılan işlemlerin adını dijital dünyada photoshop alıyor. Çekerim; nasıl olsa ps var, birde raw formatta çektimmi yetersiz ışık bile sorun olmaz net çeksem yeterli diye düşünende büyük bir kesim var. Bence ps düzenlemesi fotoğrafta olmalı çünkü nekadar düzgün çekerseniz çekin ufak tefek renk-kontast düzenlemeleri ve kadraj düzenlemeleri olmadan mükemmel/mükemmele yakın fotograflara ulaşılmıyor.

Fotoğrafın büyük bir kısmı ışıktan ibarettir haklısınız. Ama çektiğim pozları daha önce çekilmemiş olması düşüncesiyle çekiyorum. Bu açıdan bakarsanız farkı göreceksiniz. Yapılan ortam kareografileri de benim hayal gücümün ortaya çıkarttığı kareografilerdir. Ps kullanmak şart çünkü çekimler dikkat edilmeyen unsurlar ve istenilen ışık her zaman elde edilmiyor. Sonuçta açık alan çekimi ve belli başlı engelleri aşılarak yapılıyor. Yorumunuz için teşekkürler :)

fotoğraflar çok güzel ancak imza konusunda biraz özenli davranırsan insanın tam gözünün ortasına değilde çok daha akıllıca noktalara. akıllıcadan kastımı yanlış anlama. ne bileyim fotoğrafa baktığımda sadece imza gözüme çarpıyor ama daha çok fotoğraf göze batmalı. ama imzada bu resmin öyle bir noktasında olmalı ki sana ait olduğuda bilinmeli... :)
Her fotoğrafta imza kendini belli etmiyor ne yazıkki. Koyabildiğim kadar en ücra köşelere koyuyorum. İmzamın gözükmesi gerekli çünkü sanal ortamda yayınlanıp üzerinden prim yapılsın istemiyorum. Sonuçta harcanan bir emek var en azından bu kadarını hakediyorumdur :)
Özkanfaruk
facebook.com/OzkanfarukPhotography

2004 RAV4 2.0 VVT-İ Otomatik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Nisan 14, 2013, 05:21:43 »

Özkanfaruk