0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sac jant kışın çok daha avantajlı.Kışın yola dökülen tuzlardaki asit jantın verniğini yakıyor.Dolayısıyla bir süre sonra hiç hoş olmayan görüntü çıkıyor ve mecburen jantı boyatmak gerekiyor.Tabi bu işlemde hem uğraştırıyor hemde bir sac jant takım alacak parayı cebinizden çıkarmanız gerekiyor.Birde yağan kar suyu çukurluarı dolduruyor ve anlayamadan çukura düşüyoruz jantımız lastiğimiz zarar görüyor.Ayrıca zincir falan sarmak gerekebiliyor bazen.Yine bu zincirin baklaları janta değerek çizilmesine neden oluyor.Tabiii lastiğin janttan ayrılması için sibop sökülmesi takılması,lastiğin yanağınına kuvvet uygulanması gibi zarar verecek şeyleri söylemiyorum bile.Ortalama 150-200 liraya 1 takım sac jant alın kışlık lastiklerinizi onunla kullanın.1 takım lastiği janttan ayrıpı değiştirmek için(balans ücreti ayrı) 30 lira falan vermek gerekiyor.20 liraya yaptırdığınızı düşünsek 1 senede 40 lira eder.Bir takım lastiği 4 kış kullansak 160 lira ederki zaten 1 takım sac jant parasını çıkarmış oluruz.Jant hazır olunca lastikleri kendimiz bile değiştiririz en fazla 1saatte işlem tamam olur.Sonra bir lastikçide hava kontrolü yaptırdınız mı cillop gibi olur.Tabi bunlar benim nacizane fikrim katılanlar olacağı gibi katılmayanlarda olabilir saygı duyarım.Umarım bir arkadaşımıza fikir olur.
özür dilerim mustafa bey hatlar karıştı
olabilir size ne zaman lazım bilmiyorum ama temmuz başı yeni lastik alacam, o zaman 17" janta geçeceğim için bunlar boşa çıkacak. o zaman size haber ederim.
tamam mustafa bey o dönemde görüşelim ama mutlak surette unutmayın beni
isteyen olursa forumda fotoğraflar mevcut 5x114.3 16' replica toyota jantlarımı 350 TL ye verebilirim ben 17 jant aldım boşa çıktı 16 lıklar
avensislerin bijon ölçüsü 5x100, o yüzden uymaz corolla ve auris jantları.
5*114,3 de var model ve donanıma göre değişiyor yanılmıyorsam..
abim ne zamandır görüşemiyoz comfort modeli 2005 bunu nasıl öğreniriz? kullanım kitapçığında falan yazarmı ? eğer öyle bişey olursa corollanın teneke jantlarını alıcam biraz daha ucuz yollu olur en azından