Gönderen Konu: Auris' in NTV de tanıtımı yapıldı  (Okunma sayısı 4409 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris' in NTV de tanıtımı yapıldı
« Yanıtla #20 : Aralık 25, 2012, 11:40:11 »
Video için teşekkürler.. Araca gelince Toyota artık yuvarlak hatları terkedip daha vahşi bakışlı keskin hatlara sahip otomobiller üretmeye başladı, tasarımdaki ilk fark yeni yaris ile başladı, auris ile devam ediyor.. Bence yeni auris mükemmel bi araç olmuş, toyota nın tek eleştirilen noktası iç mekan kalitesiydi, gördüğüm kadarıyla auris in iç mekanında deri (ya da deri görünümlü) benzeri kalite hissini arttıran malzemeler kullanılmış... Zaten kalitesiyle kendi kitlesi olan bi marka bence Auris le yine çok satar... Anlayamadığım nokta, neden amerika nın en çok tercih ettiği marka olan toyota (amerikada Fransız arabaları satmaz) ülkemizde kıytırık markalarla kıyaslanıyor?..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 25, 2012, 11:40:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 25, 2012, 11:41:06 »
Mühendizi yakalamışken 1.6 dizeli daha ayrıntılı sorsaydı keşke :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 25, 2012, 13:06:52 »
1.6 petrol'ü yanlışlıkla 1.6 dizel diye çevirmişler. boşuna umutlanmayın şimdilik. dizel motor 1.4 lt hacminde. ayrıca bu aracın tasarımını övebilmek ayrı bir yetenek gerektiriyordu. 1150 kg = otoyolda rüzgâr dansı.

bu arada bir benzetme de benden gelsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 25, 2012, 13:24:02 »
1.6 petrol'ü yanlışlıkla 1.6 dizel diye çevirmişler. boşuna umutlanmayın şimdilik. dizel motor 1.4 lt hacminde. ayrıca bu aracın tasarımını övebilmek ayrı bir yetenek gerektiriyordu. 1150 kg = otoyolda rüzgâr dansı.

Hakan kardeşim birşeyi beyenmek görecelidir sen rengini beyenirsin başkası beyenmez vs gibi  bunbu geçtim hadi,  otoyolda dans olduğunu daha kullanmöadığın bir araç hakkında nasıl önyargılı söylersin ?   adam test sürüşü yapmış vidyo çekmiş + larını söylemiş izlemedinmi ?  dans falan etmez ağrlık merkezi 2cm düşürülmüş oturma pozisyonu düşürülmüş ve ağırlık yere yaklaştırılmış.  gövdenin üst kısmı hafif çelikten imal edilip aracın ağırlığı yereyakın olması sağlanmış,  rüzgar geçişi tasarımla çok rahatlatılmış vs ne dansından bahsediyorsun ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Aralık 25, 2012, 14:08:03 »
tasarımı neden beğenilmiyor anlamış değilim  :-\ adamlar sürtünme katsayısını 0.27 yapmış 1150 kilo olmuş ağırlık. o araba baya sağlam gider yani. ağırlık merkezi de aşağı inmiş. ağırlık yol tutuşu için çok önemli bir etken değil bence ki eski araçlar zaten şimdikilerden çok daha hafifitir onlarda problem yoksa bunda da olmaz.
benzeme meselesinde ise i30 olsun asx olsun benziyolar ama en detaylı tasarım auriste bence
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 25, 2012, 14:20:01 »
tasarımı neden beğenilmiyor anlamış değilim  :-\ adamlar sürtünme katsayısını 0.27 yapmış 1150 kilo olmuş ağırlık. o araba baya sağlam gider yani. ağırlık merkezi de aşağı inmiş. ağırlık yol tutuşu için çok önemli bir etken değil bence ki eski araçlar zaten şimdikilerden çok daha hafifitir onlarda problem yoksa bunda da olmaz.
benzeme meselesinde ise i30 olsun asx olsun benziyolar ama en detaylı tasarım auriste bence

1990 yılında üretilen Tempraların sürtünme katsayısıda 0.28 idi. Pek bi teknoloji ilerlemesi yok galiba bu noktada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #26 : Aralık 25, 2012, 14:45:26 »

bu arada bir benzetme de benden gelsin.

bana göre asx ile tek benzerliği farları ona da benzeme denemez ama i30a birşey diyemem. i30 un taslağını alıp detaylandırılmış gibi. station wagon gelir mi tr ye bilmem ama çok tatlı duruyor. o da 1.4 dizelle gelirse biraz sağır kalır gibi geliyor bana. yeni astra stationlar gibi onlar da 1.3 dizel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Aralık 25, 2012, 14:49:30 »
1990 yılında üretilen Tempraların sürtünme katsayısıda 0.28 idi. Pek bir teknoloji ilerlemesi yok galiba bu noktada.
günümüzde genel olarak 0.28 galiba. tempranın başarısı gibi duruyo :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 25, 2012, 15:04:19 »
Hakan kardeşim birşeyi beyenmek görecelidir sen rengini beyenirsin başkası beyenmez vs gibi  bunbu geçtim hadi,  otoyolda dans olduğunu daha kullanmöadığın bir araç hakkında nasıl önyargılı söylersin ?   adam test sürüşü yapmış vidyo çekmiş + larını söylemiş izlemedinmi ?  dans falan etmez ağrlık merkezi 2cm düşürülmüş oturma pozisyonu düşürülmüş ve ağırlık yere yaklaştırılmış.  gövdenin üst kısmı hafif çelikten imal edilip aracın ağırlığı yereyakın olması sağlanmış,  rüzgar geçişi tasarımla çok rahatlatılmış vs ne dansından bahsediyorsun ?

videoyu izledim. fark ettiyseniz adam hiç olumsuz bir şeyden bahsetmedi. o zaman mükemmel ve kusursuz bir araç olmuş diyelim abimiz bahsetmediğine göre kapansın yani öyle mi ? rüzgar konusundaki tahminlerime nereden vardığımı uzun uzun anlatmayacağım ancak şunu belirtmem gerek ki önceki auris'in ağırlık merkezi zaten çok fazla yukarıdaydı. 2 cm ile iyileştirme mutlaka olacaktır fakat videoda izlediğiniz ve belirtilen durum aracın önden arkaya doğru olan hava akışını geliştirecek bir tasarım yapılmış. yandan gelen sert rüzgârlarda hafifliği ve yerden yüksekliği nedeniyle etkilenmeye devam edecek. hatta benim görüşüm, tavandaki parçalı yapısı da yanal rüzgârlardan etkilenmesine katkıda bulunacaktır. zaman içinde kimin haklı olduğunu göreceğiz. beğeni tabi ki bir zevk meselesidir ancak daha önceki konularda yazdığım gibi öncelikle ortada adam gibi bir tasarım olur, ondan sonra tartışılır. kia bile becerdi bu işi. toyota'nın müşterilerine böyle araçlar sunmaya hakkı olmadığını düşünüyorum. orta konsolunda üzerinde düğmeler olan dijital saat var halâ. satın alacakların çoğu da "nasıl olsa toyota" fikri ile bayilere gidecek biliyorum. bunlar benim görüşüm, bir başkası çıkıp diyebilir müthiş bir tasarım olmuş; özellikle arkasının mitsubishi asx'e benzemesi, orta konsoldaki havalandırma ızgaralarının çağ dışı olmasına bayıldım diyebilir. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 25, 2012, 17:04:55 »
  Gelişme var ama bence tam yeterli değil, rakipleri de iyi konumda çünkü. Bayanlar sürüşte sıkıntı yaşayabilir, koltuk oturma pozisyonu spor derecede alçak görünüyor. Opsiyonel minder şart. :):)
 Vites yukarıda iken daha güzeldi orta konsol bence. Ama bunun da ışıklandırmalar iyi duruyor.

Şu hali fena durmuyor;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 25, 2012, 17:18:06 »

Şu hali fena durmuyor;
şu fotoda çok oturaklı duruyor araç güven veriyor acıkcası

onun dışında şöyle söyleyebilirim evet bende toyotanın ülkemize gelen araçlarında yada genel olarak küresel bağlamda araçlarında bir zayıflama hissediyorum nasılsa alıyorlar algısı olusmus gibi duruyor ama bu konuda da yapacak birşey yok yani başka arabayı beğenen varsa gider onu alır bunu beğenen varsa taklitmiş kopyaymış demez bunu alır bu kısım tercih meselesi yani ben mesela golf 7 inceliyorum şu aralar ama aurisinde gelmesini bekliyorum illaki akılda bi yer edinmiş ve görmek incelemek istiyor  insan.

yani tasarım kısmı risktir siz beğenmezsiniz ben beğenirim siz ön farı beğenirsiniz ben arkayı beğenirim ama herkesi ortak noktada buluşturabilecek bi tasarım maalesef olmayacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 25, 2012, 17:29:15 »
şu fotoda çok oturaklı duruyor araç güven veriyor acıkcası

onun dışında şöyle söyleyebilirim evet bende toyotanın ülkemize gelen araçlarında yada genel olarak küresel bağlamda araçlarında bir zayıflama hissediyorum nasılsa alıyorlar algısı olusmus gibi duruyor ama bu konuda da yapacak birşey yok yani başka arabayı beğenen varsa gider onu alır bunu beğenen varsa taklitmiş kopyaymış demez bunu alır bu kısım tercih meselesi yani ben mesela golf 7 inceliyorum şu aralar ama aurisinde gelmesini bekliyorum illaki akılda bir yer edinmiş ve görmek incelemek istiyor  insan.

yani tasarım kısmı risktir siz beğenmezsiniz ben beğenirim siz ön farı beğenirsiniz ben arkayı beğenirim ama herkesi ortak noktada buluşturabilecek bir tasarım maalesef olmayacaktır.
Tamamen katılıyorum. Otomotiv piyasasında kullanıcıların istekleri yanında, ticari hedefler ve sınırlayıcı standartlarda önemli üretim belirleyicileridirler. Kullanıcı sayısı ve kültürleri(baskı yapabilme unsuru olarak) de üretimlerde güçleri oranında etkilidir.

Zaten Toyota'nın tasarım üssü Fransa'da ED2(European Design Development) ; http://fr.toyota.be/innovation/design/ed2/index.tmex

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 27, 2012, 00:02:53 »
Toyota'nın Bmw ile yaptığı anlaşma gereği, Bmw 1.6 dizel motorları Toyota'da kullanılmaya başlanacak. Auris deki motorda o muhtemelen...

http://www.arabam.com/haber/Otomobil-ve-Cevre-Toyota-Ve-BMW-Isbirliginde-Buyuk-Adim/Detay-295407
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Aralık 27, 2012, 00:03:49 »
tabi 2014 yılında kullanılmaya başlanır....
Bodrum