0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
1.6 petrol'ü yanlışlıkla 1.6 dizel diye çevirmişler. boşuna umutlanmayın şimdilik. dizel motor 1.4 lt hacminde. ayrıca bu aracın tasarımını övebilmek ayrı bir yetenek gerektiriyordu. 1150 kg = otoyolda rüzgâr dansı.
tasarımı neden beğenilmiyor anlamış değilim adamlar sürtünme katsayısını 0.27 yapmış 1150 kilo olmuş ağırlık. o araba baya sağlam gider yani. ağırlık merkezi de aşağı inmiş. ağırlık yol tutuşu için çok önemli bir etken değil bence ki eski araçlar zaten şimdikilerden çok daha hafifitir onlarda problem yoksa bunda da olmaz. benzeme meselesinde ise i30 olsun asx olsun benziyolar ama en detaylı tasarım auriste bence
1.6 petrol'ü yanlışlıkla 1.6 dizel diye çevirmişler. boşuna umutlanmayın şimdilik. dizel motor 1.4 lt hacminde. ayrıca bu aracın tasarımını övebilmek ayrı bir yetenek gerektiriyordu. 1150 kg = otoyolda rüzgâr dansı. bu arada bir benzetme de benden gelsin.
1990 yılında üretilen Tempraların sürtünme katsayısıda 0.28 idi. Pek bir teknoloji ilerlemesi yok galiba bu noktada.
Hakan kardeşim birşeyi beyenmek görecelidir sen rengini beyenirsin başkası beyenmez vs gibi bunbu geçtim hadi, otoyolda dans olduğunu daha kullanmöadığın bir araç hakkında nasıl önyargılı söylersin ? adam test sürüşü yapmış vidyo çekmiş + larını söylemiş izlemedinmi ? dans falan etmez ağrlık merkezi 2cm düşürülmüş oturma pozisyonu düşürülmüş ve ağırlık yere yaklaştırılmış. gövdenin üst kısmı hafif çelikten imal edilip aracın ağırlığı yereyakın olması sağlanmış, rüzgar geçişi tasarımla çok rahatlatılmış vs ne dansından bahsediyorsun ?
Şu hali fena durmuyor;
şu fotoda çok oturaklı duruyor araç güven veriyor acıkcasıonun dışında şöyle söyleyebilirim evet bende toyotanın ülkemize gelen araçlarında yada genel olarak küresel bağlamda araçlarında bir zayıflama hissediyorum nasılsa alıyorlar algısı olusmus gibi duruyor ama bu konuda da yapacak birşey yok yani başka arabayı beğenen varsa gider onu alır bunu beğenen varsa taklitmiş kopyaymış demez bunu alır bu kısım tercih meselesi yani ben mesela golf 7 inceliyorum şu aralar ama aurisinde gelmesini bekliyorum illaki akılda bir yer edinmiş ve görmek incelemek istiyor insan.yani tasarım kısmı risktir siz beğenmezsiniz ben beğenirim siz ön farı beğenirsiniz ben arkayı beğenirim ama herkesi ortak noktada buluşturabilecek bir tasarım maalesef olmayacaktır.