Gönderen Konu: Toyota ae101'lerde diagnostic  (Okunma sayısı 13039 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Toyota ae101'lerde diagnostic
« Yanıtla #40 : Ağustos 08, 2008, 23:25:18 »
tam olarak şöyle
mesela sabah aracı ilk çalıştırma esnasında marşa bastığım anda hemen çalışmaya başlıyor.
bu esnada hiçbir problem yok.araçla bir müddet gidip stop ediyorum. aradan 5-10 dakika geçince marşa basıyorum fakat çalışmıyor.marşa 3-5 sn. gibi bir süre tekrar basılı tutuyorum bu esnada çalışmaya başlıyor fakat bu sefer de rölanti ayarı düşük kalıyor.bir müddet sonra rölanti ayarı normale dönüyor.
ok

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ağustos 08, 2008, 23:25:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ağustos 09, 2008, 00:09:05 »
Toyota 4runner'da boyle bir olayla karsilasildiginda marsa bir role ekleyince sorun giderilmis. http://en.allexperts.com/q/Toyota-Repair-832/4Runner-warm-starting-problem.htm

Motor ikaz isigi yaniyor mu acaba?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #42 : Ağustos 09, 2008, 00:57:11 »
Mehmet Bey ayni problemi yasayan bazilari da yakit pompasi ile ilgili oldugunu soyluyorlar. Akunuz orijinal mi yoksa yenilediniz mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #43 : Ağustos 09, 2008, 10:51:16 »
ahmet bey aküm yeni.ayrıca daha önce ateşleme sisteminden kaynaklanabilir dediler.bunun üzerine aynı model başka bir toyota ile komple distribütör, buji ve kablolarını değiştirdik.yine değişen bir şey olmadı.
ok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #44 : Ağustos 09, 2008, 11:39:47 »
motor ikaz ışığı yanmıyor.fakat dediğiniz gibi yakıt filtresi ve yakıt pompası ihtimali üzerinde biraz daha araştırma yapacağım.thanks for your help.bye ;)
ok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Ağustos 09, 2008, 14:49:57 »
Mehmet Bey, insallah cok masraf yapmadan cozersiniz bu problemi. Kesin ogrenince zahmet olmazsa bize de soylersiniz cozumu. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Kasım 07, 2010, 20:34:34 »
bizim arabaların diagnostic bağlantı soketini araştırıyordum, scan gauge diye muhteşem bir alet var da, onu yol bilgisayarı olarak kullanma planı içerisindeyim..ancak 98 corollada obdII mi obd mi var öğrenmem lazım..obd II varsa eğer hiç düşünmeden alcam.. çok fazla bilgi veriyor o zaman ancak obd kullanıyorsa almanın anlamı yok çok fazla bilgi sunmuyormuş sanırım o zaman
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Kasım 08, 2010, 21:04:31 »
bizim arabaların diagnostic bağlantı soketini araştırıyordum, scan gauge diye muhteşem bir alet var da, onu yol bilgisayarı olarak kullanma planı içerisindeyim..ancak 98 corollada obdII mi obd mi var öğrenmem lazım..obd II varsa eğer hiç düşünmeden alcam.. çok fazla bilgi veriyor o zaman ancak obd kullanıyorsa almanın anlamı yok çok fazla bilgi sunmuyormuş sanırım o zaman
Turkay, Turkiye'de nasil bilmiyorum, burada 1995 sonu, 1996 gibi gecmisler OBDII'ye.
Ayniysa 1998 model Corolla da OBDII'dir.
Kesin cevabi bilen arkadaslar varsa ogrenelim biz de. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #48 : Kasım 09, 2010, 00:08:57 »
Turkay, Turkiye'de nasil bilmiyorum, burada 1995 sonu, 1996 gibi gecmisler OBDII'ye.
Ayniysa 1998 model Corolla da OBDII'dir.
Kesin cevabi bilen arkadaslar varsa ogrenelim biz de. :)
obdII ise eğer sokete bakıp anlayabilirmiyim acaba :blink: eğer obdII varsa eğer arabamda, ürünün iddiasına göre anlık yakıt tüketimi, ortalama yakıt tüketimi, intake sıcaklığı, soğutma suyu sıcaklığı, yağ sıcaklığı gibi bir sürü bilgiyi gösteren bir ekranım olacak..150 dolardı sanırım ürün fiyatı..kargo falan ne tutar bilemiyorum.. ancak denemeye değer mi onu da bilemiyorum..denemek için riske atılacak bir para değil sonuçta
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Kasım 19, 2010, 00:05:56 »
Anlasilir tabii Turkay. Resmini cekip eklersen bir karsilastiririz bizimkiyle.Bizimki OBDI.

Ekleme: Wikipedia ablamizin dedigine gore OBDII Avrupa'da 2001'den itibaren mecburi hale getirilmis. Soket de 16 pinliymis.
Tabii bu, sorumuza kesin cevap vermiyor.Mecburi hale gelmeden once Toyota OBDII'ye gecmis olabilir.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:OBD_002.jpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #50 : Kasım 19, 2010, 00:21:27 »
soket tam olarak nerde ki ahmet abi? kaputun altındaki, diagnostic bağlanan yer değil mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Kasım 19, 2010, 00:26:17 »
soket tam olarak nerde ki ahmet abi? kaputun altındaki, diagnostic bağlanan yer değil mi ?

Kaputun altinda olan bizim arabadaki,  yenilerde kabinde direksiyon altinda -sol alt koseye yakin-var.Benim arabada yeri var ama soketi yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #52 : Kasım 19, 2010, 10:03:59 »
Kaputun altinda olan bizim arabadaki,  yenilerde kabinde direksiyon altinda -sol alt koseye yakin-var.Benim arabada yeri var ama soketi yok.
benimki de kaputun altında diye biliyorum..ankaraya gidince direksiyonun altına da bir bakayım, ama hatırlıyorum öyle bir yer ben..dikdörtgen, hafiften büyükçe bir şey, ama kapalı, kırarak açılacak gibi bir yer.. o mu acabA?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Kasım 19, 2010, 20:15:03 »
benimki de kaputun altında diye biliyorum..ankaraya gidince direksiyonun altına da bir bakayım, ama hatırlıyorum öyle bir yer ben..dikdörtgen, hafiften büyükçe bir şey, ama kapalı, kırarak açılacak gibi bir yer.. o mu acabA?

Herhalde odur, Turkay :(

Soyle bir sey olsa gerek:  https://www.msu.edu/~guentche/guentchev/OBD-II/J9162-location.jpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Kasım 19, 2010, 22:00:30 »
Türkay dediğin yer şu resimdeke işaretli olan kısım sanırım AE101 in ECU su küllüğün arkatarafında olduğuna göre bahsettiğin yerde de olabilir.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #55 : Kasım 19, 2010, 23:05:37 »
fotoğrafta da yazdığı gibi data link connector yazan yerde bizim de soket..benim anlık yakıt tüketimini gösterecek yol bilgisayarı hayalim suya düştü :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Kasım 21, 2010, 16:05:30 »
Adaptorle obdi obdii baglantisi saglanamaz mi acaba? Yoksa sistem tamamen farkli mi?
Tolga?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #57 : Kasım 21, 2010, 17:27:21 »
ahmet abi obdI üzerinden de bağlanabiliyormuş aslında alet.. ancak obdI daha az veri sunuyormuş (ürünün sitesinde okudum sanırım tam da hatırlamıyorum..) obdII üzerinden daha çok veri okunuyormuş