0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
O değilde ne olacak bu dolarin hali. Halamin biyiklari olsaydi meselesi gibi oldu. Yükselirken bagiranlardan ses cikmiyor. .... Benzin ve dolar düşerken hala pompaya yansimamasi da vatandaşa yansiyor. Hakkimizda hayirlisi.
Hem Türkiye'den ucuz hem de alım güçleri fazla. Almanya'da benzin 1.37€ (5,35TL), asgari ücret 1.498€, asgari ücretlinin bir maaşı ile alabildiği benzin miktarı 1.093lt; Türkiye'de benzin 5,09TL/lt, asgari ücret 1.404TL, bir aylık ile alınabilecek benzin miktarı 276lt.
ben yine de geleceğe umutla bakıyorum bir gün biz görmesekte belki çocuklarımız avrupa daki alım gücünü gerek petrol olsun gerekse otomobilleri rahat bir şekilde alacaklar inşallah.ama ne zaman allah bilir??dilerim en kısa zamanda olurda bizde şahit oluruz
O zamana kadar benzinin kalması çok muhtemel değil.
sizde haklısınız gelecek hibrit ve elektrikli de diyorlar
Almanyada ev kirasi saglik giderleri ne kadar mis.
petrolün yakın zamanda tükeneceğini düşünmüyorum zira insanoğlu buhar gücünü bırakıp içten yanmalı motorları kullanalı çok olmadı buna ek petrol baronları bu cevher bitmeden elektirikli ve hibryt araçların yakasını bırakmaz gibi maalesef o gelecek biraz uzak gibi
Yakın zamandan ne kadar süreyi kastettiniz bilmiyorum ama üniversitede hocalarımız petrolün 70-80 sene ömrünün kaldığını vurgulamışlardı ( 10 sene öncesinden bahsediyorum ). Daha sonra benzer yakın tarihli tahminleri başkalarından da duydum. Dolayısıyla petrolün biteceği bilimsel bir gerçek. He ne olabilir; yeni kaynaklar keşfedilebilir, tüketim miktarı düşer vs , bu sayede süre biraz daha artabilir