0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bugün benzinde 8 kuruş indirim beklenmektedir.
dün baktım haber yok, bende yakıt almıştım yakıtın düşümüne etki eden asıl unsur ne olabilir?aslında kur + varil fiyat etki kaynağı fakat pompa fiyatı belirlemede farklı unsurlarda dahil ediliyor sanırım...
14 Aralık pazartesi ya da 15 aralık salı günü motorinde 9-13 Kuruş indirim söz konusudur. Bilginize ..
@MUHAMMET YAMAÇ (7862) yakıtın düşmesine neden olan şey petrol fiyatları ve dolar aslında cok daha önce düşecekti fakat doların yukarı yönlü seyri nedeniyle fiyatlar sabit kalmıştıibre şuan yine düşüş yönünde bugün benzine 4-5 kuruş indirim söz konusumotorin için ( 5-6 kuruş ) yarın diye tahmin ediyorum. Mesaj Birleştirildi: Aralık 08, 2015, 10:00:32BİLGİLENDİRME..Akaryakıt pompa fiyatlanması şu şekilde oluşmaktadır. Ülkemizde fiyatlandırma mekanizması Dağıtıcıların ya da bayilerin yetkisinde olan bir mekanizma değildir.Yetkili kurumca bir formülasyona bağlanan sistem günü geldiğinde gerekli fiyatlandırmayı yapmaktadır.Ayrıca her ürünün fiyatları uluslararası borsalarda ayrı ayrı işlem gördüğünden Benzin,motorin,gaz yağı,lpg vs. ürünleri için ayrı bir borsa kodu ile işlem yapılmakta olup yükselmesi ya da indirilmesi gerektiğinde bu fiyatlar baz alınıp ülkemizdeki doların seyri ile birlikte 3 günlük ortalama alınarak formüle edilmektedir.saygılarımla..
Motorinde bugün 8 kuruş indirim ihtimali vardır
Ocak ayından itibaren 30 milyon varil İran petrolü piyasaya girecektir.motorinin bizim piyasada 2,50 tl ila 2,80 tl arasına düşme ihtimali yüksektir.