Güzel bir konuya değişnmişsiniz. O sis farlarını sürekli açık tutan sürücülere bende hiç anlam veremiyorum. Şöyle ki sis farı özel bir aksesuar değil, artık en basit b segmenti araçlarda dahil çoğu zaman standart donanım içerisinde yer alıyor. Halbuyken, kime neyi gösterip , neyi kanıtlıyorsunuz, benim 25bin tl lik gariban aile aracı corollamdada var, hemde standart donanım, hemde 2005 model. Amacınız nedir, yani onları yakınca, ne hissediyorsunuz, tek başlarına görüşte pek işe yaramıyor, zaten konumları buna müsait değil çok. Bir başka konuda özellikle trafikte arka sis farı yakan sürücüler, elinize ne geçiyor, arkanızdan sizi takip eden araç sizin düşmanınızmı, yoksa birilerine sataşıp , kavga edip, günün stresinimi atmak peşindesiniz. Bu tür şeylerle karşılaştığımda çeşitli sorular soruyorum ama maalesef mantıklı bir yanıtı yok. Dikkat edilirse, sis farı kullanan araçların %20-25inin de bi tane sis farı çalışmamakta, tek olmasına rağmen yinede açıyorlar. Gecede olsa, acaba arkadan gelirken, dikiz aynasına bakan kişi, vay bu aracın sis farı var, yol vermeliyim, ya ferro, ya merso dur diye mi mantık kuruluyor anlamıyorum. Bu konuda sizin belirttiğiniz gibi trafik cezaları mevcut, ama yaptırımın daha sert olması gerekiyor. Farzı misal, görüşün yeterli olduğu koşullarda, sis farıyla mobese kameralara yakalanan kişilere bu yaptırımlar uygulanmalı.
Gunduz parklar ve sisleri yakarim daha rahat farkedilmek icin.
Ben sis farı cezası yemiş biri olarak, bunun cezası olduğunu net olarak söyleyebilirim.
Ben sis farı cezası yemiş biri olarak, bunun cezası olduğunu net olarak söyleyebilirim.
geçmiş olsun ama ihtiyaç yoksa da kullanmamak gerek.
geçmiş olsun ama ihtiyaç yoksa da kullanmamak gerek.
Bozüyük girişinde ceza yemiştim. Poyra diye bilinen bölgede sis vardı ben de sis nedeni ile yakmıştım sisleri birkaç kilometre sonra sis bittiğinde kapatmayı unuttuğum için yediğim bir cezaydı. Hiç itiraz etmeden makbuzu alıp teşekkür etmiştim
bende sisten ceza yemiştim Ali abi ama 2002 yılındaydı Ünide okurken kendimizi bi halt zannederdik (sislerini açan herkez kendini artis sanıyor sanırım) okulun bikaç kilometre ilerisinde bi ekip çevirip ozamanın parası ile 31 yada 41 TL ceza yemiştim birdahada hayatım boyunca zorunlu olmadıkça sis açmadım. açmamda. açanlarada fitil oluyorum sülalesi ile ilgili çok güzel cümleler kuruyorum ve bundanda çekinmiyorum çünkü benim görüşümü engelleyip benim ağilemin kızımın canını tehlikeye atıyorlar.
Sis farları benim dikkatimi bozmuyor ama bazı arkadaşlar xenonu takar takmaz sisleride açıyor pek hoş görünmüyor, ben de şahsen sinir oluyorum.
Sis farları benim dikkatimi bozmuyor ama bazı arkadaşlar xenonu takar takmaz sisleride açıyor pek hoş görünmüyor, ben de şahsen sinir oluyorum.
Abi bunlar yine normal . Geri vites lambasına xenon takan gördüm ben .
öndeki sis farları özellikle ıslak zeminde benim için çok rahatsız edici oluyor. arka sis lambaları öncelikle stoplarla karıştırılma ihtimali yüzünden tehlike doğuruyor. Ayrıca özellikle led vb. uygulamalarla güçlendirilmiş olanlar çok göz alıyor. Hadi otomobillerin sis farları yine yere daha yakın. Şehirler arası çok yol yapanlar bilir, bütün otobüsler ve kamyonlar sis lambarı ile gidiyor. Hatta bir kısmı sanırım bir şekilde güçlendirmişler sisleri ve sadece bunlarla gidiyorlar. Şehir içinde de aynı ayılığı servis araçları yapıyor. Tam göz hizasından çok şiddetli ışığa maruz kalıyorsunuz.
Bir de buna benzer başka bir konuya daha dikkat çekmek isterim. Bu far kullanımıyla ilgili olan yönetmelikte selektör yapmanın da yasak olduğu yazar. buna rağmen gerekli gereksiz devamlı selektör yapıyoruz. daha geçen gün bir xenonlu, angel eye'lı ışıl ışıl bir servis aracı yüzünden kaza yapıyordum. yolun en sağından en soluna dönmek için önüme kıran bir araca yol verirken (mecburen de olsa) arkamdan gelen var mı diye aynaya bakmamla, arkamdan bir güneş doğması bir oldu. resmen 3-5 saniye görüntü gelmedi ve o sırada hareket halindeydim. o salak güya önümdeki adam için selektör yapıyordu ama benim gözleri kör etti. geçerken kornaya bastım, el kol hareketi yaptım ne yapıyorsun diye. 200 m ilerideki ışıkta yanına yaklaştığımda hatalı olduğunu bildiğinden sanırım kırmızıda geçti gitti.
geçerken kornaya bastım, el kol hareketi yaptım ne yapıyorsun diye. 200 m ilerideki ışıkta yanına yaklaştığımda hatalı olduğunu bildiğinden sanırım kırmızıda geçti gitti.
Buraya kadar herşey iyi bu kısım olmamış Korhan. Bence trafikteki en büyük tehlike birilerine kızdığımızı göstermek. Toplum delirme noktasına geldiği için kimin ne yapacağı belli olmuyor. Ben şahsen benden uzak Allah'a yakın olsunlar diyorum.
bende gündüz sadece önleri yakıyorum arka sisleri yakandan bende dertliyim .. önleri acmamın nedeni : denedim de şehir içi git gel 20 km yapıyorm hergün aynı yolda : sis farları acıkken rahat solluyorum ve öndeki arac kendi yolunu kullanıyor kornaya basmama gerek kalmıyor .. sis farı kapalı gittiğimde öndeki arac ortadan yada sağdan gidiyor arkasına yaklaşıyorum korna basıyorum yok ancak sellektörle gecebiliyorummmm.... (hız limitlerini aşmadan 70 falan yanii)
hadi sis farı neyse, aşağıda kalıyor, beni ondan çok far ayarı yaptırmayan ve tek farı patlak diye uzun yakıp gezen dangalaklar sinir ediyor...
Buraya kadar herşey iyi bu kısım olmamış Korhan. Bence trafikteki en büyük tehlike birilerine kızdığımızı göstermek. Toplum delirme noktasına geldiği için kimin ne yapacağı belli olmuyor. Ben şahsen benden uzak Allah'a yakın olsunlar diyorum.
Bu konuda kendimi dizginlemeye o kadar çok çalışıyorum ki.Ancak bazı anlar geliyor insan kendine ister istemez hakim olamıyor. Benim genel tavrım da Allah'ından bul şeklinde oluyor genelde ama canımı da yakacak derecede hayvanlıkla karşılaşınca ister istemez bünye kendini kaybediyor. Gerçi el kol hareketi derken de yanlış anlaşılmasın küfürlü bir hareket yapmadım, kollarımı açıp, "ne var, ne istiyorsun?" tarzında bir ifade yaptım. Yanına yaklaştığımda ise zaten kavga etmeyecek yaptığı yanlışı açıklayacaktım. Yine sakin sayılırdım ama dediğiniz gibi adamın ters bir lafıyla da iş büyüyebilirdi. Sakin olmakta fayda var.
Sabah saatlerinde falan pek sorun olmuyor ama akşam açılmaması lazım.Zaten firmalar yavaş yavaş gündüz farı koydukları için sis kullanımı azaldı otomobillerde.
Trafikte kimin ne olacağı belli olmuyor maalesef. İyi bir ornek değil ama gecen gün basıma geldi. Avm otoparkında ben ana güzergahta giderken tali park yerinden geri geri birisi çıkıyordu durdum tabi ancak gelmeye devam etti sellektor yaptım durmadı yani çarpmasına ramak kala kornaya yüklendim ve geri azcik kaçtım. Az gittim çünkü Arkamdada arac vardı. Neyse ağzımı dahi açmamama rağmen öndeki amca yani yasını basını almış biriydi, kufretmeye başladı cam açık bizimde adamda cam açıp bu hareketi yapınca cok net duyduk yani. Yanımda kız arkadasım da var rezalet yani, dayanamadım indim amcanın yanına gittim cami kapattı; ac dedim kipkirmizi özür dileyerek açtı dedim yasınızdan utanın babam yaşındasiniz niye kufrediyosunuz şimdi bende etsem küfür kaldirabilvekmisin dedim morarak yeminler etti kufretmedim diye. Neyse Allah'tan genc biri degildi sinirlerime hakim oldum ama genelde bu tip olaylara müdahil olmadan uzaklaşmakta fayda var.
Değerli arkadaşlar;
Bu konuda yani gereksiz sis farı, uygun olmayan far donanımı ve kullanımıyla ilgili denetim ve kontrol mercilerine mail atarak bu konuda farkındalık ve denetimlerde etkinliği artırabilir miyiz?
Örneğin Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik dairesine veya bulunduğumuz İl'in trafik Şube Md.'ne.
Bu konuda etkili olunacağını tahmin ediyorum. Konu ile ilgili görüşlerinizi ve gönderilecek metin konusunda tavsiyelerinizi lütfen bildiriniz.
Etkili olacağını tahmin ediyorum.
Selam ve Saygılarımla...