Gönderen Konu: 2012 auris cruise control - ebay  (Okunma sayısı 7667 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 auris cruise control - ebay
« Yanıtla #20 : Ocak 18, 2014, 16:36:16 »
Safa bey merhaba 2012 1.6 vvti otm. Lpg li Auris aracım var. Bayağı okudum forumlarda ALJ montaj için 350 tl istiyor, ebay den alırsak da 120 tl olacak. Siz yaparken direksiyonun sağ ve solundaki iki delikten tornavida gibi birşey sokup airbagi aldınız sanırım. Sonra direksiyonda isaretlenmis yerden keserek kolu içeriye soktunuz. 2 vida ile sabitlediniz ( O iki tane vidayi nerden aldınız acaba ) sonra soketi irtibatladiniz. Ve sonrasında ilave hiç bir işlem yapmadan direk çalıştımi ? Ve o direksiyondaki kesigi nasıl daha estetik hale getirdiniz. Cevabınızi merakla bekliyorum. Teşekkürler

E-posta cevabınız için teşekkürler.
2012 Auris 1.6 Otm.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 18, 2014, 16:36:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 18, 2014, 18:41:48 »

arkadaşlar http://www.toyotaownersclub.com/forums/index.php?showtopic=86751

sitesinde takılışını ayrıntılı anlatıyor. ve en sonda uyarıyor

You cannot install Cruise Control if your car has 4ZZ-FE -engine!!

yani:  Eğer motorunuz 4ZZ-FE motora sahipse Hız Sabitleyiciyi kuramazsınız diyor...

benim araba 2012 comfort auris 1.33 yani motorun modeli nedir acaba?

4zzfe 1.4 vvt-i deikleri gibi 95 hp gücündedir. O zaman 3zzfeye uygulanabiliniyor demektir bu.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kara Şimşek
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 99 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 18, 2014, 21:52:04 »
şu CC olayını dizelede yapsalar süper olur...
bi aralar kolaycc firması yapıyordu ve pek rağbet görmeyince oda bu işi bırakmış ve farklı alanlara yönelmişler...
1- SKODA FABIA (2004) 1.4 TDI 2004-2010
2-AURİS COMFORT EXTRA (2011)  D-4D / 2011-2016
3-HONDA CIVIC HB 1.6 DTEC (2015) 2016-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yaris Multidrive S
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 19, 2014, 18:13:13 »
Arkadaşlar 2013 multidrive s aracım var acaba benim aracada hız sabitleyici takılır mı?

Mesaj Birleştirildi: Ocak 19, 2014, 20:46:22
arkadaşlar şöyle birşey buldum ama ing. yok bunu kısaca açıklayacak biri var mı? Yani takması kolay mı

http://www.yarisworld.com/forums/showthread.php?t=37205&page=7

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 19, 2014, 20:51:45 »
cvt sanzimanda bu kol alip takilirsa direk calisiyor   arkadas sad3ce montajda akuyu sokun demis ve aku sokulunca hersey sifirlanir-araba hafizasinda diye uyarmis ve teyip-acilista kod sorabilir demis  , kodunuzu hazir-bulundurun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yaris Multidrive S
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 19, 2014, 22:30:39 »
teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yaris Multidrive S
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 21, 2014, 23:03:18 »
cvt sanzimanda bu kol alip takilirsa direk calisiyor   arkadas sad3ce montajda akuyu sokun demis ve aku sokulunca hersey sifirlanir-araba hafizasinda diye uyarmis ve teyip-acilista kod sorabilir demis  , kodunuzu hazir-bulundurun

Servisle görüştüm olmuyor dediler ama ne kadar doğru bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 21, 2014, 23:20:01 »
hiiiii ah o servisler ah o servisler , birde bos olmasalarda biraz kafalarinin ici bilgi dolu olsa .  bir arkadasa 2005 otomatik corollasina orjinal kolu taktik direk calisti :) servis yine olmaz demisti :)
 hatta servis kolun parca kodunu bile bilmiyordu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 22, 2014, 09:50:16 »
hiiiii ah o servisler ah o servisler , birde bos olmasalarda biraz kafalarinin ici bilgi dolu olsa .  bir arkadasa 2005 otomatik corollasina orjinal kolu taktik direk calisti :) servis yine olmaz demisti :)

Bu konularda servislere inanmamayı artık öğrendim.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yaris Multidrive S
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 22, 2014, 11:57:43 »
Az önce ALJ ankara servisi aradım sadece auris ve corolla'ya takılıyor dediler. Hala yaris' e takılmıyor diyorlar. Bu servisler ya para kazanmak istemiyor yada gerçekten olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 22, 2014, 12:07:00 »
Az önce ALJ ankara servisi aradım sadece auris ve corolla'ya takılıyor dediler. Hala yaris' e takılmıyor diyorlar. Bu servisler ya para kazanmak istemiyor yada gerçekten olmuyor.

Murat bey bence o bulduğunuz forum postunun ekran görüntüsünü "ingilizce bilen servis elemanlarınızın dikkatine" diyerek tüm toyota servislerine yollamak lazım! Tabi biraz mesai isteyebilir bu uğraş ama bence güzel bir turnusol kağıdı olabilir toyota servisleri için bu işlem... Bence uğraşmakta yarar var! Çünkü hiç zorlanmadan işlemin yapıldığı belirtilmiş...
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yaris Multidrive S
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 22, 2014, 12:18:19 »
Murat bey bence o bulduğunuz forum postunun ekran görüntüsünü "ingilizce bilen servis elemanlarınızın dikkatine" diyerek tüm toyota servislerine yollamak lazım! Tabi biraz mesai isteyebilir bu uğraş ama bence güzel bir turnusol kağıdı olabilir toyota servisleri için bu işlem... Bence uğraşmakta yarar var! Çünkü hiç zorlanmadan işlemin yapıldığı belirtilmiş...

Dediğiniz gibi aracımı aldığım servise (sonkar avcılar) gidicem bununla bakalım ne diyecekler. Kesin yine olmaz derler :)

Mesaj Birleştirildi: Ocak 22, 2014, 16:28:52

En sonunda servis kabullendi takılıyormuş :) Köşkdere çorludan haber geldi 400 tl fiyat verdiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kara Şimşek
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 99 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 25, 2014, 01:24:16 »
nette ararken alman sitesinde bir döküman  buldum ve burada (28.sayfada) "Toyota Auris DT 151, Modell 2007, 2,0L Diesel / 93kW / (1AD), Manual Transmission A2C59511981" aracına uygun CC olduğundan bahsetmekte. acaba belirtilen araç 1.4 d4d aracada uygun mudur sizce?

http://aftermarket.continental-corporation.com.au/files/QGQ4ZAVXXC/544926_Pedal_Interface-II_Data-Sheets_compl.pdf
1- SKODA FABIA (2004) 1.4 TDI 2004-2010
2-AURİS COMFORT EXTRA (2011)  D-4D / 2011-2016
3-HONDA CIVIC HB 1.6 DTEC (2015) 2016-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RoadChaser
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 17000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 25, 2014, 03:53:09 »
Hız sabitleme konusunda Pejo daha kötümser. Uğraşmamak adına bulaşmıyor.

2010 yılı kasım ayında aldığım 1.4 dizel 206+ için 2011 başlarıdnan itibaren araştırmaya başladım. 2004 model 1.4 dizel 206da çalıştığını duydum ve işi ciddiye aldım. Pejonun elektronik diyagram ve parça servsi dökümanlarını edindim. Pinlerin kontrolü fln derken iş ta fransaya uzadı. Diagnostik ile konuştuk derken kimse çözüm bulamadı.

Hız sabitleyi açtığımızda göstergler çıldırıyor 2 gün sorna elektronik beyin çöküyordu.

Gel zaman git zaman (2 yıl ) gitmediğim servis görmediğim usta denemediğim kol açmadığım uygulama kalmadı ama yok.... Yapan da beyin değişimi ile yapabilmiş.

Nitekim son bir gaza gelip diyagnostik kablo ve yazılım aldık. İstisnasız 72 saatin 60ında deneme yaptık. Bir hafta sonra ise çözüme ulaştık. ASlında sıkıntı küçük bir parametre imis. Bizim ekranlar elektronik beyin ile çakışıyor. Bunu engellemek için başka bir çatışma açıp olayı nötürlüyoruz ve sonuç harika %100 orjinal şekilde göstergede bütün bilgiler çıkıyor sistem çalışıyor.

Şuan Türkiyede yapan iki kişiden birisiyim. Diğeri ile de beraber çözdük bu işi. 1-2 sinde istanbulda bir kaç araca tanıtım yapacağım. 206-206+-307-308-407-301-208 gibi bir çok araca yaptım çu ana kadar.

Yalnız şöyle bişi var TU3e kodlu 1.6 110luk benzinli PSA motorunun NFU şase kodlu ecularıdan hız sabitleme keisnlikle olmuyor. Sistem hiçbir şekidle izin vermiyor.Alt yapısı olmadığı söyleniyor ama deneme imkanım olmadı

Şu an kullanığım araçta da hız sabitleme olamdığı sistemin hiç entegre edilmediği söyleniyor ve bu bana olağanca saçma geliyor. Manuel ve CVT 1.33 dahil benzilide olurken dizel de olmaamsı daha doğrusu sadece 1.4 lere olmaamsı bana çok anlamsız geliyor. 2.0 d-4d lerde sorunsuz oluyor yurt dışındaki forumlarda çokça araştırdım tek sıkıntı belli bir dönemden sonraki 1.4 d-4dler. Kesnilkile ve keisnlikle olmuyor. Tabi dılardan bir yardımcı sistem olmazsa.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 25, 2014, 03:57:56
Arkadaşlar 2013 multidrive s aracım var acaba benim aracada hız sabitleyici takılır mı?

Mesaj Birleştirildi: Ocak 19, 2014, 20:46:22
arkadaşlar şöyle birşey buldum ama ing. yok bunu kısaca açıklayacak biri var mı? Yani takması kolay mı

http://www.yarisworld.com/forums/showthread.php?t=37205&page=7

attach değil retrofit olacak :D
'13 Auris 1.4 D-4D M/M Advanced SkyPack-Beyaz
LG G2 Black 32GB with 4.4 KitKat
Junior Detailer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '12
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Haziran 28, 2016, 18:10:20 »
bence olur. çünkü ben de alırken dikkat ettim auris içindir diye bir tabir yoktu. corolla için uygundur yazıyordu. corollaya uyan aurise de uyar diye düşündüm. benimkisi biraz risk almak oldu ama sonunda uyduğunu gördüm. sonuçta da kaybedilen 75TL para olacak. 500ün yanında çok da fazla değil bence.  corolla ve auris arasında bu türden bir fark olacağını zannetmiyorum. bir de takacak arkadaşlara bi tavsiyem var. (kol yuvası için)direksiyonun altındaki plastiği kesmeden önce kabloları bağlayıp düz ve boş bir yolda çalışıp çalışmadığını kontrol etmeleri. yoksa boş yere plastiği kesmek zorunda kalmasınlar.
Aracım 2012 auris 1,33 CC uyumlu mu. kolu almak veya maddi anlamda sıkıntı değil. ben araştırdığımda comfort pakete olmuyor demişlerdi. birde gösterge panelinde hız sabitleyici ışığı yok. acaba çalışırmı bende spariş versem?