0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi bu orta Amerikada yaşayan mayalar Ş :oirinceyi nerden biliyorlardı acaba?
Neşvemiz bî-ibtidadır işvemiz bî-intihâ, Böyle bir sâkiye candan intisâbım var benim! Meyve-i memnua’dan çekmiş bizim pîr-i mugân, Neyzen’im, gönlümde bin bir küp şarâbım var benim! (Neyzen)
Maya takvimine benim gibi inanmayan yok mu? Yoksa siz şaka mı yapıyorsunuz.
Yok Hikmet biz geyik yapıyoruz..
Neyzen ve Hayyam ve birde şarap....İşte yaşamak budur.....Ekmek Şarap Sen ve BenBirde sabahın dördüDışarda karOdamız ılıkGözlerin ılık ılık damlarken boş kadeheAnlattın bana ağzı sarımsakı kokan bir çocukla yattığınıAşkı tattığını, karım dediğini ve aldattığınıKıskandım Gogeni TahitilimTerlemiş vücudunu silerkenCüzzam mikrobunu ve yaktığı kulübesiniSaçların bağlamıştı ellerimi muz kokulumGüneşi doğurmuştu ölü cisimMartı çığlıklarıyla bir sahil kayalığındaNefesin vücudumu yakıyordu yer yerSam yelim Sahra-i kebirimKahrettim her şeye o günBabanın çarap çanağına, Gogen'e, kadere, sana, bana birde gittiğin arabanın tekerineNe diyordum arkadaş....Diyordum ki ben bu zıkkımı içmek için içerimAma içerken düşünmem neden içiyorum diyeDaha sonra yaparım hayatın felsefesiniSırayla olurum Fatih, Selim, KanuniBazen kadın hamamında tellak....Bazen Cristof KolombNapolyon'ken düşünürüm elbede geçen günleriTimur'ken Beyazıt'ı yenişimi....Bir kere Aristo'nun hocası olmuştumOna verdiğim dersle gurur duymuştumBazen Jan Dark'ı kurtarmak için çalışan bir kahramanBazen odunun ateşleyen bir cellat olurumEğer daha da içersemShaskespare halt etmiş derim karşımdaSalyalı dudaklarımdan yayık sesimi dinlerim deİşte Mozart'ın aradığı melodi bu diye gülerimEnayiymiş be Platon...Bir içsinde görsün....Ne felsefesi varmış bu hayatınAnlasın geçmişi kınalı dünyanın kaç bucak olduğunuIslak kaldırımlarda yürürken acırımÖnde yalpa vuran sarhoşun zavallı halineUkalalık işte derim neme lazım seninKendine bak; sende bir serserin bir sarhoş....Ve yavaş yavaş kaybolur acı kahkalarımŞehrin hizbe sokaklarındaYavaş yavaş kaybolur benliğim. İhsan Yüce
Dario Moreno ~ Her Akşam Vodka Rakı ve Şarap Doğum günümden 10 gün sonra ehliyet alamadan gidiyoruz arkadaş
La deme bakiiim la yasak ceza falan yersin mazallah.....
21 Aralık;08:00 Elektirik kesintileri10.30 Hava kararıcak12:00 Gökte cisimler belirecek13:00 Gezegenler dünyadan çıplak gözle görülecek16:00 Güneşte devasa patlamalar 17:00 Ay ikiye yarılacak19:00 Denizler fokurducak21:00 Hava aniden aydınlanacak23:00 Buzullar eriyecek 24:00 İstiklal marşı ve kapanış 01:00 Show TV..... DOKTORLAR
Ö.Hayyamın şarap üzerine çok rubaisi var ama en hoşuma gideni şu"Şaşarım aklına meyhanecininsattığından dahamı dilber para" Ö...(üz) Hayyam
ben sırf merakımdan gidicem , bide sadece şirincedekiler ölüyormuş