Gecen sene eski aracima uygulayacaktim. Fiyat 500$ dediler iscilik dahil.
Anahtar gobeni iptal edip yerine Star-Stop takiyorlar bide kumanda veriyolar size icine eski anahtarinizi kopyaliyorlar ( bir sorun oldugu zaman anahtarla kapilari acip kapamak icin) araca yaklasinca kapilar aciliyor uzaklasinca kapaniyor.
Sonra Kemal abinin dedigi ( daha dogrusu diyebilecegi) aklima geldi sattim kurtuldum. Corolla aldim anatarsiz calisanlardan 
bu konu üzerine servisi aradım, sordum. servis anahtarsız giriş ve start-stop düğmesi eklenmediğini söyledi
Sağol abi 500 dolarım olsa çok bomba bi jant var onu alırım bir de ayarlanabilir bişiler yaparım heralde
bu corolla lara donanım sonradan eklensin diye mi yapmış toyota anlamış değilim.. cc, otomatik cam kapama vs bir kaç işlem sonucu bir kaç switch takılarak yapılabiliyormuş.. bide bunların üzerine far sensörü kumandadan bagaj kapağı açma ile bide bu kitten taktın mı tamamdır
.. şimdiki avensis kadar donanımın oluyor
..
bu kitlerin fiyatları ne kadar bilgisi olan var mı ??
ben çok ilkel bir çeşidini 1996 yılında corolla xl araçta kullanmıştım.
üzerimde sadece bir kumanda taşırdım. 2km mesafeden aracı çalıştırabilirdim. çünkü kumandada teleskobik anten vardı. 30cm kadar uzardı. çalıştırma düğmesine basınca bir kez siren/dörtlü sinyal verirdi. en fazla 3 kez marşa basmayı denerdi. motor çalışınca 2 kez çalışmazsa 4 kez siren/dörtlü ikaz verirdi. 3dk sonra kaloriferi açardı. 10dk kapılar açılmazsa motoru durdurup sinyal verirdi.
kilidi açtıktan sonra 10sn kapı açılmazsa geri kilitler ve motoru durdururdu. kapıyı açtıktan 10sn içinde anahtarla kontak açılmazsa kapılar kilitlenir, motor durur ve alarm çalardı.
kontak kapatıldıktan sonra araç 10sn çalışmaya devam ederdi (araç viteste bırakılmasın diye) araçtan inip kapılar kapatıldıktan sonra motor durdurulur ve kapılar otomatik kilitlenirdi.
2006 yılında satana kadar çalışan bir sistemdi. geçen hafta aracı gördüm ama bilmiyorum halen çalışıyormu bu sistem soramadım.
bende de eski kasa coralla vaar..Peki bu sistemi nasıl yapmıştınız.Takma işini iszmi yapmıştınız..Bilgilendirirmisiniz...
bende de eski kasa coralla vaar..Peki bu sistemi nasıl yapmıştınız.Takma işini iszmi yapmıştınız..Bilgilendirirmisiniz...
o zaman bir oto elektrikçi takmıştı ama ben de başında durmuştum. hatta merkezi kilit motorunu bagaja takıp uzaktan kumanda ile açmayı da yapmıştık. Aynı sistemi renault 19 araca da taktırmıştık
ebayda oneway ve twoway modelleri bulabilirsiniz. ama o zamanki araçlarda immobilizer ve debriyaj sivici yoktu. şimdi bunların kısadevre yapılarak devreden çıkartılması gerekiyor.