Gönderen Konu: Auris kısa far ampul değiştirme?  (Okunma sayısı 23652 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: Auris kısa far ampul değiştirme?
« Yanıtla #20 : Kasım 24, 2012, 18:02:47 »
Maalesef öyle abi . Ben kullanıyorum muayene zamanı söküp öyle muayeneye gidecem . :)

Gülü seven dikenine katlanacak artık . :)

Bu arada abi fiyat çok iyi osram 15-20 tl diye biliyordum philips i 10 tl ye iyi almışsınız. Zaten kalite olarak hemen hemen aynı .

Servisin verdiği fiyatta çok uçuk bir fiyat 55 tl çifti 110 yapar 150 ye güzel bir xenon kit alınır . :)

Sanayide ilk girdiğim yerden aldım,  adam 20 dese yine yok demezdim :-) ilk osram verdi internette osramlar biraz daha kısa ömürlü diye okuyunca Philips aldım. Çıkardığımın aynısı.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 24, 2012, 18:02:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris kısa far ampul değiştirme?
« Yanıtla #21 : Kasım 24, 2012, 18:09:03 »
Sanayide ilk girdiğim yerden aldım,  adam 20 dese yine yok demezdim :-) ilk osram verdi internette osramlar biraz daha kısa ömürlü diye okuyunca Philips aldım. Çıkardığımın aynısı.

İyi yapmışsın abi zaten önemli olan kaliteli bir ampul almak kalitesizler kısa ömürlü olmaları dışında araca zarar verme ihtimalleri var .

Osram philips gibi markalarda bir birleri ile kıyaslanmaz . Osramların kısa ömürlü olanları da büyük ihtimal beyaz aydınlatanlar . :)

Fakat 2 ampul alıp ikisini değiştirip diğer çıkanı yedek bıraksaydınız daha iyi olurdu . Ama böylede bir fark olacağını zannetmiyorum zaten diğer taraftaki ampulde yeni sayılır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Kasım 24, 2012, 18:17:04 »
İyi yapmışsın abi zaten önemli olan kaliteli bir ampul almak kalitesizler kısa ömürlü olmaları dışında araca zarar verme ihtimalleri var .

Osram philips gibi markalarda bir birleri ile kıyaslanmaz . Osramların kısa ömürlü olanları da büyük ihtimal beyaz aydınlatanlar . :)

Fakat 2 ampul alıp ikisini değiştirip diğer çıkanı yedek bıraksaydınız daha iyi olurdu . Ama böylede bir fark olacağını zannetmiyorum zaten diğer taraftaki ampulde yeni sayılır .

Bende daha sonra keşke 1 tane daha alsaydim dedim ama ayrılmıştım sanayiden. Yeni taktıgim daha fazla ışık veriyor normal mi acaba. Diğer ampul ne kadar yenide olsa 50 bin km dir kullanıyorum. Ben gündüzde devamlı farlar açık gidiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #23 : Kasım 24, 2012, 18:53:01 »
Bende daha sonra keşke 1 tane daha alsaydim dedim ama ayrılmıştım sanayiden. Yeni taktıgim daha fazla ışık veriyor normal mi acaba. Diğer ampul ne kadar yenide olsa 50 bin km dir kullanıyorum. Ben gündüzde devamlı farlar açık gidiyorum.

Abi yeninin fazla ışık vermesi normal . Zaten ondan 2 tane alsaydınız diğer fardan çıkan ampulde yedek kalırdı dedim . Bu arada çok fark olmasının sebebi gece gündüz farları açmanız . Ben çok fark olmaz diye tahmin ettim .

Sanayiye yakınsanız en kısa zaman da bir adet daha alıp diğer ampulü de bence değiştirin . Çünkü zaman geçerse yeni aldığınız ampulde şu an aldığınız ampul ile farklı aydınlatabilir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Kasım 24, 2012, 19:05:39 »
Abi yeninin fazla ışık vermesi normal . Zaten ondan 2 tane alsaydınız diğer fardan çıkan ampulde yedek kalırdı dedim . Bu arada çok fark olmasının sebebi gece gündüz farları açmanız . Ben çok fark olmaz diye tahmin ettim .

Sanayiye yakınsanız en kısa zaman da bir adet daha alıp diğer ampulü de bence değiştirin . Çünkü zaman geçerse yeni aldığınız ampulde şu an aldığınız ampul ile farklı aydınlatabilir .

Şimdilik idare etsinde az önce ebaydan çok uygun fiyata Philips CrystalVision 4300K aldım :) Güvenilir bir satıcı ve 13 dolara (23 TL) kargo dahil aldım :) Gelsinlerde bide onlara bakalım olmadı alırım diğerinin aynısından 1 tane daha :) Link isteyen olursa,

http://www.ebay.com/itm/350644035995?var=620073554294&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #25 : Kasım 24, 2012, 19:08:55 »
Şimdilik idare etsinde az önce ebaydan çok uygun fiyata Philips CrystalVision 4300K aldım :) Güvenilir bir satıcı ve 13 dolara (23 TL) kargo dahil aldım :) Gelsinlerde bide onlara bakalım olmadı alırım diğerinin aynısından 1 tane daha :) Link isteyen olursa,

http://www.ebay.com/itm/350644035995?var=620073554294&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Hayırlı olsun abi . Dediğin gibi gelsin bir deneyin olmazsa sanayi kaçmıyor . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Kasım 24, 2012, 19:12:23 »
Hayırlı olsun abi . Dediğin gibi gelsin bir deneyin olmazsa sanayi kaçmıyor . :)

Saolasın Mahmut :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 25, 2012, 00:04:54 »
Serkan bişey değil ya :D çıkartabildin yanı ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 25, 2012, 02:44:31 »

Yaww Bu Serkanın işleri başımıza iş açacak vaay arkadaş. :P

Mesut abi ben teşekkür ederim onun adına kınıyorum onu. ;)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Kasım 25, 2012, 08:43:15 »
Serkan bişey değil ya :D çıkartabildin yanı ;)

:D Abi vallahi kusura bakma olayın etkisiyle sana olan teşekkürümü unutmuşum :)

Yaww Bu Serkanın işleri başımıza iş açacak vaay arkadaş. :P

Mesut abi ben teşekkür ederim onun adına kınıyorum onu. ;)

Hadi len işine bak sen :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 41 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 15, 2013, 13:02:24 »
Abi servise göre doğru ama fiyattan önce normal ampullerin beyaz aydınlatanları hem tam beyaz aydınlatmıyor hem aydınlatma performansı çok düşük hemde ömürleri kısa oluyor .

İlla beyaz normal ampul alacam derseniz size aşağıdaki ürünleri tavsiye ederim .

http://www.eliftuning.com/MTEC-COSMOS-BLUE-WHITE-H11-XENON-TiP-AMPUL-SETi_33722.html#0

http://www.eliftuning.com/Philips-Photon-H11-5000K-Xenon-Rengi-Ampul-Seti_56380.html#0

Ama bana sorarsanız aşağıdaki xenon kit yukarıdaki ampullerden çok daha iyi olur .

http://www.eliftuning.com/MONZA-H11-6000-K-XENON-KiT_57754.html#0

Tavsiyem ya normal sarı ampul yada xenon kit .

Normal sarı ampullerin osram marka olanını tahminim 15-20 tl ye bulabilirsiniz .

2010 Auris imin aydınlatması cok zayıf,
daha iyi bir aydınlatma icin ve beyaz daha şık olur görüsünden xenon takmak mı lazım?
öyleyse monza 6000k mi iyidir? normal cin malı 4300k mı iyidir?
2010 Auris Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #31 : Ocak 15, 2013, 13:06:44 »
2010 Auris imin aydınlatması cok zayıf,
daha iyi bir aydınlatma icin ve beyaz daha şık olur görüsünden xenon takmak mı lazım?
öyleyse monza 6000k mi iyidir? normal cin malı 4300k mı iyidir?

Mustafa bey monza da chin malı galiba ama bilinen bir marka . Ben şu an aracımda monzanın 6000 liklerini kullanıyorum ve tavsiye ederim . Ama sizin için aydınlatma çok önemli ise ve ışığın beyaz olmasını önemsemiyorsanız yine monzanın veya başka bir bilindik markanın 4300 k lık xenon kitini tavsiye ederim .

Diğer yandan markası bilinmeyen 75-80 tl ye satılan xenon kitleri tavsiye etmem .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 41 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 15, 2013, 14:26:03 »
Diğer yandan markası bilinmeyen 75-80 tl ye satılan xenon kitleri tavsiye etmem .

neden? dahamı cabuk bozuluyor? aydınlatmasımı iyi degil? en büyük eksi yönü nedir?
2010 Auris Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • alemın etıket oldugu yere bız fıyat basarız ....:)
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 15, 2013, 14:33:55 »
Abiler muayeneden gecmiyor diyorsunuz da , bu araclar her yil muayneye girmiyorki muayneye girdigi zaman orjinal ampulleri takacaksin ciktiginda gene  xenonlari degistireceksin yani servis bile bu islemi ucretsiz yapar bakim yapilirken , yada sanayida sokup takmasina 10tl verdiginuzde islem tamam , birde beyaz ampuller geceleri gostermiyor tecrubeyle sabit  cok kullandim en kalitelisi 50 tl mi ne cifti ve ayni sey sari ampul daha iyi  xenonun fiyatida zaten 80 tl 2 yil garantili ilk bir yil icerisinde bir sikinti ciktigi anda anindandegisim yapiyorlar ;) bende yaz gelsin xenon alacagim gece yolculuklari daha zevkli olmaya basliyor xenon ile ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #34 : Ocak 15, 2013, 15:14:15 »
neden? dahamı cabuk bozuluyor? aydınlatmasımı iyi degil? en büyük eksi yönü nedir?

Aydınlatması iyi fakat xenon çok yükaek voltajlarla çalıştığı için bilmediğiniz bir marka aracınıza ciddi zararlar verebilir.

Tapatalk ile İ-8190 cihazımdan gönderilmiştir.