Gönderen Konu: Prins lpg kiti montajı ve Recep usta ? Teşekkür.  (Okunma sayısı 8290 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Buca Atatürk Orta Okulu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Prins lpg kiti montajı ve Recep usta ? Teşekkür.
« Yanıtla #20 : Kasım 21, 2012, 19:03:41 »
Valla şehir içi yakıt değerini daha ölçmedim.

Şehir dışını ölçtüm:

Aydın'da Opet Aygaz'da lpg tankını fulledim.Km'yi sıfırladım. Hız sabitleyiciyi 100 km'ye ayarladım.Ve İzmir'e sabit 100 km hızla geldim.İzmir 'de Buca Gediz Opet Aygaz'a giriş yaptığımda 104.5 km yol almıştım.Tekrar lpg'yi fullettim.Tam 6,35 lt gaz ile doldu.Ücret olarak 17,27 TL ödedim.İzmir'de lpg  2,72 TL.

Şehir dışı net değer:

Litre olarak--------> 6,35/104,5=0,61 yani 100km'de 6,1 Litre yakmış.
TL    olarak--------> 17,27/104,5=0,165TL yani 100 km'de 165 kuruş yakmış.

Benim 2006 Corolla Dizelim şehir dışında 200 kuruş civarında yakıyordu.( 1 ay önce Antalya'ya giderken ölçmüştüm )

Şehir içi değerleri bir kaç gün sonra paylaşacağım.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 21, 2012, 19:03:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #21 : Kasım 22, 2012, 15:32:31 »
Çok çok iyi değerler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '20
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 23, 2012, 00:21:10 »
Hayırlı olsun. Sızdırmazlık raporunu aldınız mı? Muğladan almanız gerekecek eğer almadıysanız.  Yakıt değerlerinizi merak ediyorum. 2006 satıp 2011 yapmak bence gayet mantıklı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #23 : Kasım 23, 2012, 00:46:02 »
Projeyi ve faturayı İzmir'den aldığım için sızdırmazlığı  izmir'den alacağım.Çünkü prins müşteri portalına kayıtlı olduğunuzda istediğiniz bir prins servisinde bu işlemleri gerçekleştirebiliyorsunuz.Tabi bayiler fatura bedelini kendi arasında hallediyor.Sağolsun Recep Usta bu işimizide halletti.Proje ve fatura elimde, postadan  ruhsatın gelmesini bekliyorum.Hemen ruhsata işleteceğim.
Hayırlı olsun. Sızdırmazlık raporunu aldınız mı? Muğladan almanız gerekecek eğer almadıysanız.  Yakıt değerlerinizi merak ediyorum. 2006 satıp 2011 yapmak bence gayet mantıklı.
Şehir dışı yakıt değerlerim yukarıda...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • Araç: Rav 4
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 26, 2012, 16:38:50 »
doğru bir ürün seçmişiniz ayrıca recep kardeşiminde eline sağlık PRİNS i seçtiğiniz için kendi adıma teşekkür ederim .

tasarruflu ve keyifli sürüşler  :alkis:
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #25 : Ocak 06, 2013, 00:23:50 »
Evet şehir içi değerlerimi açıklıyorum...:)

Açıklama: Arkadaşlar aracıma lpg taktırdığımdan beri hep aracımın lpg tankını fullerim , kilometreyi sıfırlarım ve bir süre sonra  tekrar fullerim aradaki lpg farkını litre cinsinden hesaplarım. LPG'yi  hep aynı istasyondan ve aynı pompadan alırım.Gediz OPET...10. pompa...:)

Yaptığım tüm şehir içi denemelerimde elde ettiğim ortalama değer aşağıdaki gibidir.

Tüketim: Sehir içi: 11,5 lt /100km

Notlar: Araç 2011 Corolla Comfort Extra Otomatik'tir . Şehir içi tüketimi  tek kişi ile  kışın İzmir'de  ölçülmüştür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 06, 2013, 00:34:55 »
Evet şehir içi değerlerimi açıklıyorum...:)

Açıklama: Arkadaşlar aracıma lpg taktırdığımdan beri hep aracımın lpg tankını fullerim , kilometreyi sıfırlarım ve bir süre sonra  tekrar fullerim aradaki lpg farkını litre cinsinden hesaplarım. LPG'yi  hep aynı istasyondan ve aynı pompadan alırım.Gediz OPET...10. pompa...:)

Yaptığım tüm şehir içi denemelerimde elde ettiğim ortalama değer aşağıdaki gibidir.

Tüketim: Sehir içi: 11,5 lt /100km

Notlar: Araç 2011 Corolla Comfort Extra Otomatik'tir . Şehir içi tüketimi  tek kişi ile  kışın İzmir'de  ölçülmüştür.
Lpg dönüşüm fiyatını açıklamışmıydınız ben mi göremedim acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ocak 06, 2013, 00:37:03 »
Bir de aldığınız benzini hesaba katmamışsınız sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Ocak 06, 2013, 00:47:32 »
3000 TL 'ye dönüşüm yapıldı. Prins VSI 2 + Valve Care...Taktırdığımdan beri 30 TL'lik benzin kullanıyorum ve hala benzin uyarı ışığı yanmadı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ocak 06, 2013, 00:49:13 »
3000 TL 'ye dönüşüm yapıldı. Prins VSI 2 + Valve Care...Taktırdığımdan beri 30 TL'lik benzin kullanıyorum ve hala benzin uyarı ışığı yanmadı :)
Güzel değerler Tekin Bey güle güle kullanın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Ocak 06, 2013, 00:53:34 »
Teşekkür ederim İsmail Bey...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 130500
  • Model Yılı: '06
  • 3 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 06, 2013, 14:34:00 »
sizdeki değerlere yakın ama yinede fazla geldi.
2011 otomatik vites corollam var. arabamı adlığımda 14000 km deydi şimdi 18 000 km de. üzerinde lovato kit lpg var.
lpg-benzin arasında çok çok az çekiş farkı var. o yönden bir sıkıntım yok. bulunduğum il trafiği yoğun olan bir yer değil. ev-okul arası 4 km 4-5 ışık var. ş.dışı ölçümlerim de 1 lt lpg ile 10 km civarında gidebiliyorum ortalama hız  100 km. ş.içi 1 lt ile 7 km geçemedim. acaba bunlar otomatik vites için normal değerler mi? arkadaşta cruze var. o da ş. içi 7 km gidiyor. fazla yakıyor diye ayara gittim sanayiye arıza ışığı yandı tekrar ayarlattım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #32 : Ocak 06, 2013, 23:03:12 »
sizdeki değerlere yakın ama yinede fazla geldi.
2011 otomatik vites corollam var. arabamı adlığımda 14000 km deydi şimdi 18 000 km de. üzerinde lovato kit lpg var.
lpg-benzin arasında çok çok az çekiş farkı var. o yönden bir sıkıntım yok. bulunduğum il trafiği yoğun olan bir yer değil. ev-okul arası 4 km 4-5 ışık var. ş.dışı ölçümlerim de 1 lt lpg ile 10 km civarında gidebiliyorum ortalama hız  100 km. ş.içi 1 lt ile 7 km geçemedim. acaba bunlar otomatik vites için normal değerler mi? arkadaşta cruze var. o da ş. içi 7 km gidiyor. fazla yakıyor diye ayara gittim sanayiye arıza ışığı yandı tekrar ayarlattım.

Hesabınızı kıyas yapmak için 100 km üzerinden yapalım.

Sizin değerleriniz                                                        Benim Değerlerim                     
Şehir Dışı : 10 Lt /100km                                            Şehir Dışı : 6.1 Lt /100km
Şehir İçi   : 14,3 Lt /100km                                         Sehir İçi    : 11,5 lt /100km

Mustafa Bey ; değerleriniz çok yüksek.Kaldı ki Siz bu yolu Adıyaman gibi trafiğin yoğun olmadığı bir yerde yapıyorsunuz.
Aracınızı çok sert kullanıyor olabilirsiniz.Ya da lpg kiti ile  veya  kalibrasyonla alakalı  bir sıkıntı olabilir.
Mustafa Bey; corolla kesinlikle cruise kadar yakmaz. Cruise sınıfının en çok yakan aracıdır.
Corolla'yı Civic ile kıyas edeceksiniz.Çünkü iki araç yakın değerlerde yakıt tüketir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 130500
  • 3 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 06, 2013, 23:49:26 »
Tekin bey sizin hesaba göre de benim mantığıma göre de yakıtı çok fazla  ::)
kalibrasyon için sanayiye gittim bunun için. buraya yazdıktan sonra gidip fulledim depoyu.. 68 km 7.5 lt civarı lpg yakmış.
ş.dışı denemedim. 100 km daha gidip bir daha deneyeceğim. ş.dışı fırsat bulunca denerim. cruze la aynı yakıtı yakınca fazla fazla yaktığını düşündüm. lovato kit var üzerinde. arabayı yormam fazla. yoğun bir trafik yok. bu değerleri düşürmemiz lazım.
cevaplar için teşekkür ederim herkese

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ocak 07, 2013, 00:53:54 »
Hayır hiçbir sorun yoktu.2006 Model Terra idi.Ne boya ne de kazası vardı.Birde orjinal 49.000km'de idi.Yalnız manuel idi.Belirli sebeplerden dolayı otomatik almam gerekiyor idi.Toyotaların multimodelarındaki sıkıntıyı artık  sağır sultan bile duydu biliyorsunuz.Tam otomatik dizel bulamadım.Ya üretilmemiş ya da piyasada çok yok ,bilmiyorum. Birde ikinci elde düşük kilometreli ve temiz bir dizel bulamadım.Bende mecburen benzinliye dönüş yaptım.Çok temiz 2011 model bir comfort extra buldum kazasız , arabada damla boya yok.Garantisi devam ediyor, servis bakımlı.Bir de satıcı çok titiz bir adam , kendisi ilçe  Emniyet Müdürü .Hepsi bir araya geldi ve benzinli aldık.

Aynı sebep ve hikaye ile 2009 dizel corollanı satıp Otomatik Honda Civic Eco aldım (6 yıl garanti çok cazip geldi). Adam gibi otomatik dizel olmayınca mecbur kalıyorsun. Birde dizel araçlarda kilometre yükseldikce turbo risk olmaya bailıyor ;)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Ocak 07, 2013, 10:06:47 »
Tekin bey sizin hesaba göre de benim mantığıma göre de yakıtı çok fazla  ::)
kalibrasyon için sanayiye gittim bunun için. buraya yazdıktan sonra gidip fulledim depoyu.. 68 km 7.5 lt civarı lpg yakmış.
ş.dışı denemedim. 100 km daha gidip bir daha deneyeceğim. ş.dışı fırsat bulunca denerim. cruze la aynı yakıtı yakınca fazla fazla yaktığını düşündüm. lovato kit var üzerinde. arabayı yormam fazla. yoğun bir trafik yok. bu değerleri düşürmemiz lazım.
cevaplar için teşekkür ederim herkese

Şehir İçi Tüketiminiz...

(7,5*100)/68=11,02 LT/100km

Evet şimdi oldu.
Demek ki sorun kalibrasyonda imiş.
Şehir dışında da eminim çok düşecektir.
Kazasız , belasız sürüşler inşaallah....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #36 : Ocak 07, 2013, 10:16:14 »
Aynı sebep ve hikaye ile 2009 dizel corollanı satıp Otomatik Honda Civic Eco aldım (6 yıl garanti çok cazip geldi). Adam gibi otomatik dizel olmayınca mecbur kalıyorsun. Birde dizel araçlarda kilometre yükseldikce turbo risk olmaya bailıyor ;)

Ali Bey;

Bu tam otomatik vites, dizellerde problem mi oluşturuyor acaba? Ben corollada  tam otomatik dizel  görmedim. MMT var ama AT yok.( MMT'de sıkıntılı...)
Ayrıca  dikkat ettim toyota'nın dizellerinde Cruise Control yok.En üst paket olan Elegantta bile yok.Problem oluşturuyormuş.
Ama VW araçların dizellerinde  MMT ve  AT şanzıman sorunsuz kullanılıyor.
Toyota dizellerindeki bu MMT ve AT problemini neden çözemiyor.

Hayret!!!!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ocak 07, 2013, 10:54:42 »
Bugün Alem Fm de Nihat Sırdar lpg sistemini öve öve bitiremedi.Bir yandan herkesi kaliteli lpg sistemlerine yönlendirirken diğer yandan umarım lpg fiyatları diesel fiyatlarını geçmez dedi :)

Araç seçimi baya zorlaştı.Diesel konusunda basında takip ettiğim kadarı ile toyota BMW diesel motorlarını at şanzıman ile birlikte kullanacak.Şayet ciddi bir çalışma olursa Toyota da diesel araçlarla ortaya çıkar.Diğer taraftan Toyotanın yakıt teknolojileri ve motor stratejilerini anlamak biraz zor.Mesela küçük araçlarda diesellerde sıkıntı olurken LD lerde neredeyse kızatma yağı ile bile çalışıyor.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • Araç: Rav 4
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ocak 07, 2013, 13:26:06 »
evet mehmet bey bende dinledim .sabahları olmazsa olmazımdır nihat sırdar :) akşamlarıda sivrisinek eklenince tam bi cümbüş oluyor :)
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ocak 07, 2013, 15:01:25 »
Ali Bey;

Bu tam otomatik vites, dizellerde problem mi oluşturuyor acaba? Ben corollada  tam otomatik dizel  görmedim. MMT var ama AT yok.( MMT'de sıkıntılı...)
Ayrıca  dikkat ettim toyota'nın dizellerinde Cruise Control yok.En üst paket olan Elegantta bile yok.Problem oluşturuyormuş.
Ama VW araçların dizellerinde  MMT ve  AT şanzıman sorunsuz kullanılıyor.
Toyota dizellerindeki bu MMT ve AT problemini neden çözemiyor.

Hayret!!!!!!

Hocam şuan dizel motor araçlarda 2.0 motor seçeneği dışında tam otomatik bildiğim sadece kia ceed var, onun da tam otomatik olup olmadığından emin değilim. Bahsettiğiniz gruptaki şanzıman hep DSG bu nedenle tam otomatik olmuyor. DSG şanzıman ile ilgili de internette birçok konu okudum biraz riskli bir şanzıman. Sorun çıkartırsa epey tuzlu maliyetleri. 2 yıl garanti ile binip sonrasında riske etmemek için aracı değiştirmek gerekebilir. MMT şanzumanı 2 yıl kullandım ve memnun kalmadım açıkcası.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"