0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hayırlı olsun. Sızdırmazlık raporunu aldınız mı? Muğladan almanız gerekecek eğer almadıysanız. Yakıt değerlerinizi merak ediyorum. 2006 satıp 2011 yapmak bence gayet mantıklı.
Evet şehir içi değerlerimi açıklıyorum...Açıklama: Arkadaşlar aracıma lpg taktırdığımdan beri hep aracımın lpg tankını fullerim , kilometreyi sıfırlarım ve bir süre sonra tekrar fullerim aradaki lpg farkını litre cinsinden hesaplarım. LPG'yi hep aynı istasyondan ve aynı pompadan alırım.Gediz OPET...10. pompa...Yaptığım tüm şehir içi denemelerimde elde ettiğim ortalama değer aşağıdaki gibidir.Tüketim: Sehir içi: 11,5 lt /100kmNotlar: Araç 2011 Corolla Comfort Extra Otomatik'tir . Şehir içi tüketimi tek kişi ile kışın İzmir'de ölçülmüştür.
3000 TL 'ye dönüşüm yapıldı. Prins VSI 2 + Valve Care...Taktırdığımdan beri 30 TL'lik benzin kullanıyorum ve hala benzin uyarı ışığı yanmadı
sizdeki değerlere yakın ama yinede fazla geldi.2011 otomatik vites corollam var. arabamı adlığımda 14000 km deydi şimdi 18 000 km de. üzerinde lovato kit lpg var.lpg-benzin arasında çok çok az çekiş farkı var. o yönden bir sıkıntım yok. bulunduğum il trafiği yoğun olan bir yer değil. ev-okul arası 4 km 4-5 ışık var. ş.dışı ölçümlerim de 1 lt lpg ile 10 km civarında gidebiliyorum ortalama hız 100 km. ş.içi 1 lt ile 7 km geçemedim. acaba bunlar otomatik vites için normal değerler mi? arkadaşta cruze var. o da ş. içi 7 km gidiyor. fazla yakıyor diye ayara gittim sanayiye arıza ışığı yandı tekrar ayarlattım.
Hayır hiçbir sorun yoktu.2006 Model Terra idi.Ne boya ne de kazası vardı.Birde orjinal 49.000km'de idi.Yalnız manuel idi.Belirli sebeplerden dolayı otomatik almam gerekiyor idi.Toyotaların multimodelarındaki sıkıntıyı artık sağır sultan bile duydu biliyorsunuz.Tam otomatik dizel bulamadım.Ya üretilmemiş ya da piyasada çok yok ,bilmiyorum. Birde ikinci elde düşük kilometreli ve temiz bir dizel bulamadım.Bende mecburen benzinliye dönüş yaptım.Çok temiz 2011 model bir comfort extra buldum kazasız , arabada damla boya yok.Garantisi devam ediyor, servis bakımlı.Bir de satıcı çok titiz bir adam , kendisi ilçe Emniyet Müdürü .Hepsi bir araya geldi ve benzinli aldık.
Tekin bey sizin hesaba göre de benim mantığıma göre de yakıtı çok fazla kalibrasyon için sanayiye gittim bunun için. buraya yazdıktan sonra gidip fulledim depoyu.. 68 km 7.5 lt civarı lpg yakmış.ş.dışı denemedim. 100 km daha gidip bir daha deneyeceğim. ş.dışı fırsat bulunca denerim. cruze la aynı yakıtı yakınca fazla fazla yaktığını düşündüm. lovato kit var üzerinde. arabayı yormam fazla. yoğun bir trafik yok. bu değerleri düşürmemiz lazım. cevaplar için teşekkür ederim herkese
Aynı sebep ve hikaye ile 2009 dizel corollanı satıp Otomatik Honda Civic Eco aldım (6 yıl garanti çok cazip geldi). Adam gibi otomatik dizel olmayınca mecbur kalıyorsun. Birde dizel araçlarda kilometre yükseldikce turbo risk olmaya bailıyor
Ali Bey;Bu tam otomatik vites, dizellerde problem mi oluşturuyor acaba? Ben corollada tam otomatik dizel görmedim. MMT var ama AT yok.( MMT'de sıkıntılı...)Ayrıca dikkat ettim toyota'nın dizellerinde Cruise Control yok.En üst paket olan Elegantta bile yok.Problem oluşturuyormuş.Ama VW araçların dizellerinde MMT ve AT şanzıman sorunsuz kullanılıyor.Toyota dizellerindeki bu MMT ve AT problemini neden çözemiyor.Hayret!!!!!!