arkadaşlar ben 2005 verso mun sarkan kapı döşemelerine 400 tl istemeleri ve bu tarz maceraları sevmem nedeniyle kendim yapmaya karar verdim. şunu söyleyeyim pek kolay bi iş değil. önce döşeme sökülüyor, kapı açma kolu ve alttaki tutamağın altındaki vidalar sökülüyor, cam açma düğmeleri çıkartılıyor, cam lastikleri ile birlikte kapı iç kısmı yukarı ve kendinize doğru çekilip kapı sacından ayrılıyor, kumaş kaplanacak kısım plastik perçinlerle kendini saran çerçeve şeklinde plastiğe tutturulmuş. bide ortadaki parlak çıta var. bunları ayırmanız lazım. bunlar da ayrıldıktan sonra kaplayacağınız plastiği iyice zımpara yapmalısınız. sonra güzelce zamklayıp dikkatli bi şekilde vinleks döşedim. (öncesinde kırışan vinleksleri tersten ütüleyerek düzelttim). geri birleştirme aşamasında söktüğüm plastik perçinleri sıcak slikon tabancası ile yapıştırdım. sonra geri monteler yapılıyor.
tecrübelerim,
- zımpara işini elle yapmak çok yorucu. sonradan matkabın ucuna takılan yuvarlak yapraklardan oluşan zımpara aparatı aldım ama henüz kullanmadım.
- zamklama ve vinleksi yapıştırma işleri el becerisi istiyor. toplam dört kapıya yarım kilodan fazla zamk gidiyor.
- iki kişi olmasında fayda var.
- işin ortasında keşke sanayide yaptırsaydım diye düşündüğüm oldu.
- henüz dört kapıyı tamamlayamadım, bitince resimlerini paylaşırım.
- bu tür işleri sevdiğim için uğraştım. en büyük kazanımım para değil tecrübe oldu. Denemek isteyenlere kolay gelsin.