Gönderen Konu: Far Karartma  (Okunma sayısı 5217 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Far Karartma
« Yanıtla #20 : Kasım 21, 2012, 19:14:42 »
Polis söküyosa   :olmamış: yapmanın bi alemi yok en iyisi mercekli yapımı  8-)
Toyota Corolla 1.3 Terra

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 21, 2012, 19:14:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 21, 2012, 19:23:19 »
aslında benim farları şeffafta yapsakda olur  :-[(şimdi tekrar düşününce 600 lira çok para gibi geldi )   ;)
Toyota Corolla 1.3 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 21, 2012, 21:39:07 »
Farları şeffaf yapmakla bitmiyor o iş.
Bizim farlarda far dağılımı ve çizgisini far camı belirliyor. Sen bu camı söküp yerine şeffaf bir cam koyarsan önünü görmeyi geçtim karşı yönden gelen insanların sana neler diyeceğini az çok tahmin edersin :)

Ben bu işe seneler önce girecektim ama vazgeçtim sayılır. Neden mi ?
Bir çift çıkma far gibi ekstra maliyet unsurları, aşırı yüksek işçilik ücreti. Bunları geçtim mercekli xenon farım olsa dahi far yıkama ve otomatik far seviye sensörü olmadıktan sonra muayeneden geçilmiyor.
Bu etkenler tek tek bakıldığında aşılabilir unsurlar. Fakat ben bu kadar yüksek ücret vereceğim halde rahat rahat kullanamayacağımı bildiğim için vazgeçtim.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 21, 2012, 23:00:15 »
selam.bende geçen gün aracıma far karartma yaptım güzel olmuştu yağmur yağdı yuvarlak farların alt tarafından açtı sonra yine yapıştırdım bıraz ısıtıp  ışık kaybı oldu evet ama sonuca bak dün çevirme de polis durduttu direk kendi eliyle söktü tabii ben içimdenn kaptırıyorumdaa haberi yok kulakları çınlıyor o araa..Şuan araba yok arkada var sadece kırmızı onu görmedi polis bişe demedi.Diyecem şu ki biz mu mercekli yapalım yapmasınada hangi merceği kullanacagız renault 2 kullanmıssın mesut abi bizim aracalara uyar mı ??

ben megane kullandım çünkü ampul tipleri benim araçla aynı idi h7. ama sizin araçlar h4 kullanıyor yanlış hatırlamıyorsam. buna uygun mercek bulmanız lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: -
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 23, 2012, 20:35:28 »
Teşekkürler Mesut abi.Ben sahibinden.com aracılığıyla bizim farları mercekli yapan İlker bey ile görüştüm 500 lira ya yapıyormuş.Bana pahalı geldi vazgeçtim.Yapacaksanız önce;
 İkinci el bizim farlar dan bulcaksınız İlker Beye yollayacaksınız onları;mercekli yapıp o da size yollayacak.Muayenede sıkıntı omasın diye de orjinalleri duracak muayeneye giderken orjinallerini takacaksın.
 Bu size 500 TL fazla tutar.Şeffaf far olayınıda anlamadım zati :)
Ateşşş :)
2000 Corolla 1.6 vvt-İ Sol Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • alemın etıket oldugu yere bız fıyat basarız ....:)
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 16, 2013, 22:08:07 »
asıl far karartmasını bende punto varken 100 tl ye yaptırmıstım , farı camından ayırıyorlar ve farın yansıma yapılan kısmı sokulup kagıt bant ıle bazı boyanmaması gereken yerler kaplanıyor ve daha sonra sprey boya ıle boyanıyor asıl onemlı olan camı yapıstrmak zaten bende 100 lırayı farı duzgun kapatmaları ıcın vermıstım , yukarıda resımlerı olan far karartması ısıgı keser ama asıl bu ıslem kesmez herhangı bır sorun yasamazsını