0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim koltuktanda tık tık sesi gelmeye başladı malesef ki.
Kilit mekanizmasının somunu gevşemiş olabilir mi? Elle kolu oynatınca boşluk falan var mı yada bir bak belki ondan olabilir.Bu sorunun sebebi genellikle oto yıkamacılar arkadaşlar.Aracın içini süpürürken koltukları o kadar güzel geir veriyorlarki neredeyse eve götürecek sanarsınız.
Ben genelde kendim yıkarım çok narin şekilde, onun dışında iyi yerlere yıkatırım.Allttaki birleşen çubukla alakalı bir durummuş Ufuk emmi öyle dedi.
Ufuk emmin çözümünüde söyledi mi :-)
Sat kurtul Bu kadar basit.O demir çubuk kilit menizmasını çalıştıran kısım zaten.Yanlaran koltuğun alt metaline sabitleniyor,somunları vardı yanılmıyorsam onları biraz sıkıştırmak lazım.
Aynısı tekrar olacak, Loctite sürerek sıksan belki daha fazla süre idare eder ama eninde sonunda yine olacak.Aşağıda figürlerini veriyorum dahiyane bir fikri olan varsa çözüm üretsin
Aslında o alt kısımla birleştiği yerdeki bağlantı mekanizmasını(somun vida vs ne varsa artık) tornada az daha canlısını yaptırarak çözüm olamaz mı? Birde ön kısımdaki kol var ya ileri geri hareketi serbest bırakan(72201B) onun içeriye uzantısınada aynı şekilde bir şey yapılsa olabilir belki.
Koltugu ileri geri oynatmasini saglayan cubukla cozulecek bir durum degil.Tornada da o is hic olmaz Ertan
Dün koltuğun bel kısmı kızağı değişti serviste sanki plazadan sıfır araca binip çıkmış gibi oldum. Ne bir ses ne de boşluk var.
İleri geri sallanma var mı?
Artık yok. Bir ara düşündüm mahkemeye mi versem bunları diye. Aralık 2011 de aracı aldım Nisan 2012 den beri koltukla ilgili şikayetlerimde birşey yok dediler. En son arızayı kabul ettiler.