Gönderen Konu: açık hava kiti  (Okunma sayısı 6686 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: -
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: açık hava kiti
« Yanıtla #20 : Ekim 17, 2012, 11:49:41 »
Bunlar biliyorum da geri durmaya açlışıyorum da :D bütçemden dolayı ama şeytanla bir olmamak için :D Aem hava filitresini takalım şimdilik gerisinide zamanla yaparız diye düşünüyorum :D sımota galiba yanlış hatırlamıyorsam nasıl bir hava filitresi ??
Ateşşş :)
2000 Corolla 1.6 vvt-İ Sol Special

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 17, 2012, 11:49:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 17, 2012, 11:54:18 »
Hayır su çekmez. Su basmanız lazım ancak belki o zaman. Ki bu konuda yağmurlu havalarda bir çekinceniz oluşursa porta giden boruyu yerinden geriye alırsınız olur biter :) 2 saniyelik iş. Egsozunuz uç olarak mı yoksa komple egsoz sistemi mi var?

Hasan elini filtresis motorun hava borusuna 5000 6000 devire kadar gaz verip koydunmu ? elektrik süpürgesinden daha güçlü çeker ve sağnak yağmurda hızlı ilerlerken motor içeri mutlaka su çeker,  ha eğer arkasına S yapıp altına bir delik açarsan su almaz

şu şekilde . orjinal filtre borusundada  bu durum geçerlidir içeri su almasın diye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 17, 2012, 11:57:01 »
Bunlar biliyorum da geri durmaya açlışıyorum da :D bütçemden dolayı ama şeytanla bir olmamak için :D Aem hava filitresini takalım şimdilik gerisinide zamanla yaparız diye düşünüyorum :D sımota galiba yanlış hatırlamıyorsam nasıl bir hava filitresi ??

Simota -  AEM - Pipecross - K&N - Green (çok pahalıdır)    lerden birini tercih edebilirsin bunların dışındaki filtreleri sakın alma ayrıca iş filtre almakla bitmez bunların temizleme kiti var 80 90 TL ye birde onu alman lazım ve temizlemen lazım arada sırada , hava tutarak temzilersen motorun mahvolur ;)

temizleme konusunada burdan bakabilirsin ;)  http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=13239.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 17, 2012, 12:08:21 »
Araçta biraz eksiklikler var onlarda tamamlanınca güzel yakışıklı bir kerata çıkacak ortaya ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 17, 2012, 12:22:29 »
Hasan elini filtresis motorun hava borusuna 5000 6000 devire kadar gaz verip koydunmu ? elektrik süpürgesinden daha güçlü çeker ve sağnak yağmurda hızlı ilerlerken motor içeri mutlaka su çeker,  ha eğer arkasına S yapıp altına bir delik açarsan su almaz

şu şekilde . orjinal filtre borusundada  bu durum geçerlidir içeri su almasın diye

Mesut abi dediğin çok doğru. Ancak zamanında honda forumlarında hayatımızı devam ettirirken yüzlerce dostumuz bu şekilde tampondan girişli hava filtresi uygulaması yaptı. Hep beraber defalarca testlerini yaptık, gezdik tozduk ve o kişiler yıllarca hiç su alması konusunda şikayetçi olmadı. Ama elbette motora su alıp ortalığı dağıtanlarda oldu. Tabi su birikintisine girmişler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 17, 2012, 20:03:17 »
Erdi kardeşim dogru dıyon var bişeleri daha zamanla inşallah :) şimdilik kereta iyidir ama :D

Mesut abi teşekkürler önerilerin için temizliğinide yaparız dediğiniz gibi de merak ettiğim tamam performans olarak bişe katmaz ses olarak da yok dıyorlar peki arabayı rahatlatırmı çekişte felan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 17, 2012, 20:08:21 »
Mesut abi bir kaç sorum daha olacak ? 
Bu filitrelerin ağzı kaç mm olacak ? Yada universal mı ? temin edecegim bir site var mı temizleme seti ve filitreyi Simota düşünüyorum.Link verebilirmisin ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ekim 18, 2012, 20:43:49 »
Fredi neyden bahsediyorsun kardeşim :D

Fredi haa.. :D

Bundan bahsediyorum Mesut'um 0 ses, 0 performans  :olmamış:

Ercan kardeşim güzel olmuş, daha da güzel olacak gibi hislerim var ::) Maşallah
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 18, 2012, 23:30:42 »
Eyvallah Ferdi abi sağol.Olcak abi daha güzel inşallah  ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yedek Parça Bizim İşimiz
    • Altın Yıldız
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ekim 19, 2012, 11:45:40 »
Eyvallah Ferdi abi sağol.Olcak abi daha güzel inşallah  ::)

Ercan senin arabada benım hava fitresini taktıgımızda güzel ses vermişti. alında o gün taktıgımızda bi tur atsaydık keşke.
senin su sparis ettiğin filtre gelsinde takalım bı bakalım nolucak + lar ne - ler nedir :)

bu arada minübüse binince seninle karsılasmak paha bıcılemez. arabasız kaldık bugun yaa :)
53DR397

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ekim 19, 2012, 17:22:07 »
Ümidi dogru dıyon güzel ses cıkmıstı ama dedıklerını duyuyon ses performans yok diyolar aslında bi tür atmalıydık kardeşim haklısın senin filitreyle geçti
artık benim aldığım filitreyle atarız deneriz bakarız olmadı filitreyi sana satcam :D :D :D
tabi paha biçilemez kanka sende minibüsle gidiyon bende arabalar yok :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 19, 2012, 17:26:21 »
Valla bende taktım simota hemde el yapımı kit 15 000km oldu takalı ve memnunuz 3 kez temizledim 5000de bir rahat hava alamamaya başlıyor pislikten. Öncelikle kesinlikle gaz tepkisi kat kat güzel oluyor ses konusu ise tamamen gaza getirici efsane bir guruldama görünen masum kedi arabanın içinde ayı çıkıyor çok hoş bir duygu :D Üst devirleride şöyle anlatayım mesela normal filtre varken arabayı kesiciye kadar kullanın 2. vitese attığınızda patinaj çekmez veya az çeker bunda olay çok farklı oluyor 2-2.5 saniye civarında lastikler sarıyor bu daha güzel bir olay ayrıca uzun yolda kağıt filtreden fazla hava geçemediği için araba karışımı karşılamak için benzine asılır ve çok yakarsınız ama açık hava filtresinin her yerinden hava geçtiği için daha az yakıyor yani hava daha fazla benzin daha az mantığı. Takarsanız 1-2 ay rahat araba daha çok yakacak çünkü motor sesini duymak için sürekli asılacaksınız ama alışınca ekonomi yapmaya başlarsınız. Ayrıca 5. viteste 60la giderken bile dip gaz yaparsanız yine böğürüyor çünkü gaz kelebeği konumuyla alakalı bir durum bu dipnot olsun buda.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ekim 19, 2012, 18:24:33 »
Ercüment kardeşim bende simota aldım,yarın inşallah elimde olacak takıp bakcam inşallah dediğin gibi olur güzel şeyler olur yani  ;) :D.Ümit kardeşimizin vardi bi tane takmıstık ses vardı.Bunu takıp deneyecez artık.Ercüment kardeşim sizin araç 1.3 Terra mi ? Kiti kromdan mı yaptınız ya da başka bi maddeden mi kaça mal oldu ? bi resim atarsan güzel olur  :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Ekim 19, 2012, 19:45:50 »
Ercüment kardeşim bende simota aldım,yarın inşallah elimde olacak takıp bakcam inşallah dediğin gibi olur güzel şeyler olur yani  ;) :D.Ümit kardeşimizin vardi bir tane takmıstık ses vardı.Bunu takıp deneyecez artık.Ercüment kardeşim sizin araç 1.3 Terra mi ? Kiti kromdan mı yaptınız ya da başka bir maddeden mi kaça mal oldu ? bir resim atarsan güzel olur  :D :D

Ercan abi lütfen imzaya dikkat :P :D 1.6 vvt-i ben pimaştan yaptım biraz komik gözükebilir ama işe yarıyor neticede :D
Şu yapılışı :
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24417.60

Bunlarda videolar:

http://tinypic.com/player.php?v=2rp709h&s=7

http://tinypic.com/player.php?v=294ky3d&s=7

Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Ekim 19, 2012, 19:52:43 »
Ayrıca benmim pimaş 70 mmlik filtrenin ağzı 77mm hortum 65 olması gerek :D Borudan itibaren sıralarsak 65 70 77 :D Sanırım en güzel performans böyle alınıyor :D :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 19, 2012, 20:22:04 »
Dikkat ettin bu sefer imzaya ercüment kardeşim :D tamam bakalım bizde aynı ses aynı performansı vermeyebilir 1.3 86 beygir :D bakalım ne olur bende pimaştan yapcam istediğim gibi ise performans ses ozaman krom yaptıracam özel..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Ekim 19, 2012, 23:36:09 »
Dikkat ettin bu sefer imzaya ercüment kardeşim :D tamam bakalım bizde aynı ses aynı performansı vermeyebilir 1.3 86 beygir :D bakalım ne olur bende pimaştan yapcam istediğim gibi ise performans ses ozaman krom yaptıracam özel..

Pimaş sıkıntı çıkartmıyor heleki senin araçta süper bir olay sensör derdin yok abicim bende de olmasa direk boruya takıp geçecektim ama pimaşı mecburiyetten kullandık sen direk soğuk hava yedirebilirsin çünkü motorun önü açık diyebiliyorum motorun fotoğraflarını çekersen ben ona güzel bir yer çizebilirim abicim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ekim 20, 2012, 00:19:31 »
Nerede yok Ercü bir önceki sayfadaki filtre resmine bak sensörü gör :D
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Ekim 20, 2012, 00:30:22 »
Nerede yok Ercü bir önceki sayfadaki filtre resmine bak sensörü gör :D

Abi ama ercan abininki karbüratörlü seninki 4afe :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ekim 20, 2012, 02:36:27 »
Yok ercü benım arabada enjeksıyonlu 4afe ve de sensörlü :D :D sensör derdimiz var aynı Ferdi abinin arabadan ercü kardeşim