Gönderen Konu: Aracımın pert olduğunu öğrendim :((  (Okunma sayısı 5006 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ''Küçük şeylerle mutlu olsun herkes''
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 94
  • Model Yılı: '06
Ynt: Aracımın pert olduğunu öğrendim :((
« Yanıtla #20 : Ekim 03, 2012, 11:05:55 »
diyecek bir söz bulamıyorum şeytana uymuş :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 03, 2012, 11:05:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #21 : Ekim 03, 2012, 11:11:48 »
içimdeki sesin büyük çoğunluğu satma diyor aradaki farkıda satan arkadaş karşılacağını söyledi 3-4 bin tl kadar ozaman hem fazla bir zararım olmaz sanırım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 03, 2012, 11:31:31 »
içimdeki sesin büyük çoğunluğu satma diyor aradaki farkıda satan arkadaş karşılacağını söyledi 3-4 bin tl kadar ozaman hem fazla bir zararım olmaz sanırım...

Bak o zaman iş değişir. Eğer satışta zarar etmeyeceksen aradaki farkı arkadaşın verecek ve sen aldığın fiyata birebir satmış olacaksan sat. Hatta sen zaten ilan vermişsin bile arkadaş :)) http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-1-4-d-4d-terra-101110646/detay  bu araç sanırım seninki ama düşük yazmışsın fiyatı. Az daha yüksek yazıp pazarlık payı bıraksaydın bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 03, 2012, 11:37:17 »
Pert araban varsa her koşulda zarardasın
kurtulmaya bak bir an evvel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 03, 2012, 11:42:18 »
Bak o zaman iş değişir. Eğer satışta zarar etmeyeceksen aradaki farkı arkadaşın verecek ve sen aldığın fiyata birebir satmış olacaksan sat. Hatta sen zaten ilan vermişsin bile arkadaş :)) http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-1-4-d-4d-terra-101110646/detay  bu araç sanırım seninki ama düşük yazmışsın fiyatı. Az daha yüksek yazıp pazarlık payı bıraksaydın bence.

Ayrıca ilandaki resimleri büyütüp incelediğimde size hak verdim. Araba çok temiz ve güzel görünüyor satıp satmamak konusundaki kararsızlığınızı daha iyi anlıyorum şimdi. Ancak eğer gerçekten satmak istiyorsanız pert kaydı vardır ifadesini biraz açın. Zira aracın komple takla atıp perte çıkması ile sele kapılıp perte çıkması arasında dağlar kadar fark var bence. Takla atıp kaza yapmış aracın mekanik+motor+elektronik sorunları bitmez o nedenle herkes uzak durur. Ama Selden dolayı pertli elektronik aksamı servisinde değiştirilmiş şeklinde ifade kullanırsanız daha rahat satarsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 03, 2012, 11:45:12 »
selden pert daha kötü
malum ful elektronik arabalar bunlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 03, 2012, 11:49:29 »
selden pert daha kötü
malum ful elektronik arabalar bunlar

Evet ancak elektronik aksam kolay kolay tamir edilemez o nedenle komple değiştirilir. Ancak mekaniği değiştirme şansınız pek yoktur. Şasi yamulmuşsa düzeltilir ama bir daha eskisi gibi olamaz. Elektronik aksam bozulmuşsa yenisi ile değiştirilir ve eskisinden daha iyi çalışabilir :) Bu benim fikrim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #27 : Ekim 03, 2012, 12:03:17 »
16000 tl ye kadar fiyat veren oldu dediğiniz gibi fiyatı biraz yüksek tutmak gerekiyyor galiba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 03, 2012, 12:39:25 »
16000 tl ye kadar fiyat veren oldu dediğiniz gibi fiyatı biraz yüksek tutmak gerekiyyor galiba
Ben madem böyle bir şansızlık oldu,bir süre kulanın derim..Satma fikri sabit ise 18-19 eder gibime geliyor..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Ekim 03, 2012, 14:59:27 »
satma fikrinden vazgeçtim arkadaşla para konusunda anlaşıp kullanmaya devam etme kararı aldım. şimdilik en iyi yol bu gözüküyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ekim 03, 2012, 15:22:57 »
Murat bey öncelikle geçmiş olsun umarım bir daha yaşamazsınız böyle aksilik...Araç elektronik aksamdan pertte çıkmışsa eğer bu aksamların değiştirilip değiştirilmediğini biliyormusunuz siz ? Para dosttan kazanılır atasözü ne kadar doğru bence binmeye devam edecekseniz bir ekspersiz raporu alın derim en azından araçta ne gibi değişiklikler var ona göre binersiniz...
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 03, 2012, 15:52:22 »
satma fikrinden vazgeçtim arkadaşla para konusunda anlaşıp kullanmaya devam etme kararı aldım. şimdilik en iyi yol bu gözüküyor.

eğer elektronik aksamda bir sıkıntı yoksa kullanılabilir. inşallah ilerde sıkıntı çıkarmaz.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #32 : Ekim 03, 2012, 17:05:10 »
En yakın zamanda expertiz raporuna götürcem arabayı şimdilik bir sorun yok ama ilerde dediğiniz gibi olmıcak diye bir şey yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 03, 2012, 22:32:07 »
Banada denk gelmişti öyle bir araç akıl edip servise sormadan aldık. Fakat toplayan usta yarım yamalak toplamış pert olupda sağlamsa sorun çıkarmıyorsa problem yok fakat hem pert hemde sürekli sorunsa ozaman vahim. Sizin aracınızda anladığım kadarıyla sağlam toplanmış neyi varsa artık pert olmasına sebep. İnsanlar neden bukadar şeytani duygularını baskın tutuyor anlamıyorum göz göre göre pert araç satıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ekim 04, 2012, 00:49:31 »
Bizde 2 sene önce 99 model 1.8 T passat almıstık ızmırden . Akraba sıgortacı vardı tanıdıgı 3 sanayıye gıttık kaportada sadece sag once camurluk sacı degısmıs dedıler boya yokdu. Aracın satısını aldık 2 saat sonra kasko yaptırmak ıstedıgımızde pert kaydının oldugunu ogrendık. Adamı aradık hemen adam ben parayı yedım dedı . Servıse goturduk kayıtlarına baktılar sag onden darbe alıp darbeyı tekere almıs , tekerden aks sanzuman motor zarar gormus ve perte ayırmıslar. Bu gbı durumlarda oluyo ınsan basına gelmeden de bılemıyo tabı ılk basda servıse gotursek basımıza bunlar gelmıcektı.
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Ekim 04, 2012, 09:10:45 »
Arkdaşım olduğundan ve 2 yıla yakın bir süre bindiğinden dolayı birazda önemsemedim ama alırken ilk düşüncem servise götürmekti nasıl vaz geçtiysem hatırlamıyorum :) hundai servisinde boyasına motoruna baktırmıştım çok güzel araba dediler bende yedim :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ekim 04, 2012, 23:41:41 »
Afıyet olsun ozaman sızede :) Bızden alan adamlarda ozel servıse goturmuslerdı kaporta ıyıydı zaten kaportacıda ıyı dedı motorada 10 uzernden 9 verdıler 150 bındeydı zaten araba baskı trıger motora cok ıyı dedıler teste cıktılar dırek notere gıttık sonra :D
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ekim 04, 2012, 23:52:27 »
Afıyet olsun ozaman sızede :) Bızden alan adamlarda ozel servıse goturmuslerdı kaporta ıyıydı zaten kaportacıda ıyı dedı motorada 10 uzernden 9 verdıler 150 bındeydı zaten araba baskı trıger motora cok ıyı dedıler teste cıktılar dırek notere gıttık sonra :D

Ben yakın bir zamanda hondamı sattım. Satarkende ilanda kaportasında kusurlar olduğundan, boyası olduğundan bahsettim. Alacak kişiyle anlaştık ve alıcı arabayı güya 40 yıllık kaportacıya götürdü. Aracım arkadan darbe almıştı. Bagaj ezilmişti ve işlem görüp boyanmıştı. Ama bu 40 yıllık usta elinde boya kalınlığını ölçen makinasıyla "Arka bagaj orjinal ve boyasız, demek ki arkadan kazası yok" demişti. Halbuki arkadan kazalıydı arabam.

Birşey daha ekleyeceğim.

Piyasada pert arabaları toplayıp kayıtlarını sildirerek piyasaya satan on binlerce insan var. Araba alırken kapılarını üç-beş kez açıp kapatarak, kaporta aralıklarına uzaktan dikkatlice bakarak ve kullanarak az çok fikir sahibi olabilirsiniz. Kaportada gözünüze güvenin. Motorda ustaya..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ekim 05, 2012, 00:13:56 »
Murat bey bence arabayı satın arkadaşınızdan da bir şeyler koparmaya bakın. Dünya hali belli olmaz iki gün sonra bir ihtiyaç çıkar arabayı satmak zorunda kalırsınız o zaman satmakta ciddi sıkıntılar çıkar ve şimdi ki zararınızdan daha fazlasına maruz kalırsınız dilerim bir müşteri bulup az bir zararla aracınızı satabilirsiniz. Tekrar geçmiş olsun.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #39 : Ekim 05, 2012, 09:39:05 »
arkadaştan 3,000 tl aldım arabamı kullanmaya devam edeceğim. arabamı satsam daha iyisini alabilceğimi düşünmüyorum sonuçta çarpığı çürüğü yok dizel ve çok az yakıyor bir arabadan daha ne istenebilir ki değil mi:)