Gönderen Konu: arabamız ne kadar eder sizce ?  (Okunma sayısı 3202 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: arabamız ne kadar eders sizce ?
« Yanıtla #20 : Eylül 13, 2012, 23:52:36 »
hep galericiler yüzünden oluyor bunlar...
millet diyor ki boyalı araba olmasın, birçoğuna neden diye sorduğunuzda alacağınız cevaplara şaşırabilirsiniz, birçoğu kendide bilmiyor, boyalı araba satılmaz deyip geçiştiriyor...
tam bir kısır döngü, insanlar boyalı araba satılmaz dedikçe boyalı araba gerçekten satılmıyor, boyalı araba satılmadıkça insanlar boyalı araba satılmaz diye uzak duruyor...

Aynen zaten 2009 corollayı satana kadar canım çıktı dediğime bakmayın en son bıktım takasta kullandım . Öyle böyle değil ilanda herşeyi açıkça yazmışım adamın biri aradı hava yastıkları açıldı mı diye sordu başka biri aradı pert kaydı var mı diye sordu . Bide her arayan araç boyalı olduğu için fiyatı baya bir kırmaya çalıştı bende milletle uğraşacağıma en son takasa verdim .

Utku kardeşim yazdıklarım hevesini kırmasın malının değerini de bil boyalı diye kelepir almak isteyen çok olacaktır acele etme mutlaka bir alıcı bulursun ama biraz zorlanacağın kesin .

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 13, 2012, 23:52:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 13, 2012, 23:57:26 »
takasa versem abi nasıl olur corolla comfort extra almayı planlıyoruz takasta indirim yaparlar mı baya
2012 corolla comfort extra 1.6 beyaz
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=46507.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #22 : Eylül 14, 2012, 00:05:16 »
takasa versem abi nasıl olur corolla comfort extra almayı planlıyoruz takasta indirim yaparlar mı baya

Utku takasta biraz ucuza gider ama milletle uğraşmassın ben 1 ay bekledim sonra baktım olacak gibi değil takasa verdim bir fiyat alın kafanıza yatarsa öyle yapmanız daha iyi hem arabasız kalmassınız bayiye eskiyi verirsiniz yenisini alırsınız .

Bu arada alacağınız araç şimdiden hayırlı olsun .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 14, 2012, 00:09:39 »
çok teşekkür ederim abi ilgilendiğin için ama zor biraz yeni araba bu arabayı satamazsak..

corolla comfort extra benzinli hakkında düşüncelerin nelerdir abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #24 : Eylül 14, 2012, 00:17:30 »
çok teşekkür ederim abi ilgilendiğin için ama zor biraz yeni araba bu arabayı satamazsak..

corolla comfort extra benzinli hakkında düşüncelerin nelerdir abi
Rica ederim .

Utku satmaya satarsınız ama önemli olan değerinde satmak kendini gözü açık sanan fakat başka tarafı açık olanlar aracın boyalı olduğunu öne sürerek kelepir almaya çalışacaktır . Kelepir fiyata satmaktansa gidip bayide takas yapmak çok daha iyi .

Corolla comfort extra güzel araç ama almadan önce jetta 1.4 tsı yı incelemenizi de tavsiye ederim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 14, 2012, 00:30:10 »
dikkat etcem abi satarken söylediklerin aklımda.

abi lpg uyumlu olmalı bizim alacağımız arabada

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #26 : Eylül 14, 2012, 00:37:36 »
dikkat etcem abi satarken söylediklerin aklımda.

abi lpg uyumlu olmalı bizim alacağımız arabada
Ozaman corolla size daha uygun gibi gerçi 1.4 tsı yın lpg uyumluluğu konusunda bilgim yok ama en azından corolla daha sorunsuz bir araç olduğu için onu seçmek daha mantıklı olur .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 14, 2012, 00:39:49 »
satarsak alcaz abi inşallah teşekkür ederim tekrar yardımcı olduğun için..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #28 : Eylül 14, 2012, 00:41:09 »
satarsak alcaz abi inşallah teşekkür ederim tekrar yardımcı olduğun için..

Rica ederim .

Hakkınızda hayırlısı olsun .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 14, 2012, 00:41:45 »
arabam.com a koydum abi ilanını arayan olmadı 3 4 ay durdu ilan
orda çok zor. sahibinden.com'a koy benden sana öneri kazalı halinin de resmini koy
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: arabamız ne kadar eder sizce ?
« Yanıtla #30 : Eylül 14, 2012, 23:00:53 »
istenılen fiyata göre.bu arabaya 27-28 isterseniz kimse almaz.DÜzgün fiyat kazalı değişen parça olması fiyatı etkilıyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Eylül 17, 2012, 16:26:16 »
Geçmiş olsun kardeşim. Arkadaşların dediği gibi ciddi bir sıkıntısı görünmüyor. Ama tabi onarım gördüğü için az da olsa fiyatını düşük gösterebilirsin. Ve ben de anlamıyorum bu piyasayı. Boya var mı yok mu diyen boya takıntılı alıcıları. Elbette herkes tertemiz bir araç satın almak ister. Fakat tertemiz aracı bulmak da pek kolay değil. Hele hele İstanbul gibi büyükşehirlerde yaşıyorsanız. Sıfır araba alsanız dahi bir saat sonra sokaktan geçen bir kamyonetin yada bisikletli bir çocuğun kapınızı çizmeyeceği garantisi yok. Anlamadığım bir nokta da, herifler Pimp my ride programında kırık dökük arabaları tamir eder her tarafını boyar, biz hayranlıkla o araçlara bakıp vay be deyip iç çeker aynısının bizde olmasını isteriz. Araç alırken bir kaç parça lokal boya varsa da burun kıvırırız. Garip bir milletiz vesselam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Eylül 17, 2012, 17:17:04 »
2002 model bir civic almıştım 3-4 sene önce. Arabayı çiziksiz olarak satın aldım. İlk sahibi Subay, ikinci sahibi kimya mühendisiydi. Hep garajda kalmış bir araçtı. Aldığımın 2. günü ıslak zemin ve benim dikkatsizliğim sebebiyle kaza yaptım. Sol çamurluk ve tampon işlem gördü. (Kaskodan) Far değişti. Aradan zaman geçti, park yerinden çıkarken tamponun sağ tarafını sürttüm. Gittim yaptırdım. (Kaskodan) Aradan zaman geçti. Levent civarlarında önüme çıkan dikkatsiz bir ..... kişi yüzünden ani fren yaptım. Arkamdan transporter çarptı. Tampon kırıldı ve arka bagaj işlem gördü. O sırada bir kavga çıktı ve ben alıp başımı gittim. Sonra kendim yaptırdım. (Kaskodan)

Neyse zaman geçti. Birgün arabama binecekken bir baktım sağ kaporta tekmelenmiş ve içine göçmüş. Lafı uzatmayayım, sağ kapı işlem gördü boyandı. (Kaskodan) Zaman geçti ve birgün ben orta şeritten 50 km hızla giderken bir tır savrularak sol taraftan bana şiddetli bir şekilde kasasıyla çarptı. Benim sol kapı ağır hasar gördü ve değişti. Sol arka kapı işlem gördü ve sol ön çamurlukla birlikte boyandı.

Vel hasıl arabada boyanmadık yer kalmadı neredeyse...

Peki ne oldu? Sadece boyandı diye arabanın nesi eksildi ki?

Gözüm gibi baktım arabama. Havalar soğuyunca ayrı, havalar ısınınca ayrı, uzun yoldan dönünce ayrı yağını değiştiriyordum.

Bir ruh hastasının bile yapmayacağı şekilde japonyadan özel motor kulakları getirtip sırf orjinal olsun diye motor kulaklarını değiştirmiştim.

Kayışlarıydı, debriyaj baskı balatasıydı, diskiydi hepsini orjinal parçalarıyla değiştirip mis gibi bakımını eksiksiz yaptırmıştım.

Aracı kullanırken o kadar dikkat ediyordum ki, stop etmeden önce klimayı, teybi kapatıp ondan sonra stop ediyordum. Klimayı açarken yavaş yavaş kademe yükseltiyordum.

Arabayı lifte kaldırıp fırçayla temizlik yaptığım günleri bilirim... Daha beteri var, lastiklerin arasına sıkışan çakılları küçük torna vida yardımıyla çıkardığımı bilirim...

E şimdi bu arabanın orası burası boyandı diye bedavaya verecek halim yok! Arabayı sattım, alan kişi eminim ki uzun yıllar hiiiç sorun yaşamadan binecek. Önemli olan bu değil midir?

Gel gelelim bir diğer anıma.

Eskiden 99 Sedan Civicimiz vardı. 140 binde mi neydi. Emin olun yağ değiştirdiğimizi hiç hatırlamıyorum. Araba o kadar enteresan sesler çıkarıyordu ki çalışırken, dersiniz egsoz-manifold komple patlak herhalde. Benzin göstergesi bozuktu. Teyp bozuktu. Lastikler tamamen kabak ve eskiydi. Ön takım namına bişey kalmamıştı arabadan. (Maddi durumlardan dolayı bakım yaptıramıyorduk o dönem. Yolda bırakana kadar binip işimizi görmek zorundaydık.) Debriyaj artık tükenmiş vaziyetteydi. Ve ortalık malı gibi herkes kullanıyordu. Eminim ki motor ömrünü tamamlamak üzereydi. Kliması üflemiyordu. Koltuk döşemeleri sigara yanıklarıyla doluydu. Ön farlar sararmış resmen berbat bir arabaydı.

Ama gel gelelim boya yoktu arabada. İlan verdik, anında satıldı. Hiç unutmam, 14.500 e vermiştik. Ve piyasasından 2 bin lira üste sattığımız için seviniyorduk. Adam sadece kaportasıyla ilgileniyordu çünkü. "Hah, boya yok, tamam!" dedi ve güya ustalarının onayını aldı ve gitti.

Ön bakım, lastikler, debriyaj baskı balata, diskler için en az 2000-3000 arası bir para harcamıştır.
Klima için minimum 500-1000 arası para daha harcamıştır.
Benzin göstergesi için 50 lira filan gitmiştir.
O döşemelerle binilmesi imkansızdı. Eminim bir 100 lirada ona gitmiştir.
Bujiler, hava filtreleri, kayışlar, yağ vs filan en aşağı 200-300 arası harcanmıştır.

Eh, bizim türk milletinin hesabı bu kadar işte... Kaportada boya yok! Al gitsin! Verdim gitti de zaten...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 64500
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Eylül 17, 2012, 17:18:19 »

bundan önceki arabam tavan hariç komple boyalıydı,317 bin deydi,peugeot 406 bayiye takasa girdim dişarda satacağımdan bin lira düşük verdiler,,milletle uğraşacağıma,satıldı satılmadı derdi olacağına verdim arabayı gitti..toyota 2.el araçlara diğer dfiramalara nazaran daha iyi fiyat veriyor,araba almak için imkanınız var ise toyota ile takasa girin..
Edepli edebinden susar. Edepsiz, "ben susturdum" zanneder.
Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
Peugeot 406 2.0 BVA (1998) 2009-2012
Toyota Auris  1.33  2012-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Eylül 17, 2012, 17:34:19 »
Peki 2005 model 1,6 Avensis Elegant
Brc lpg'li 132.000 km de, 3 parça boyanan ve tamponu sadece ve sadece tırnak kırılmasından değişen arabaya ne kadar istemeliyim?
3 parça boya şu şekilde:
Ön sag çamurluk (ayrı bir zamanda)
Sağ kapılar ayrı zamanda çizikten ötürü boyandı.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Eylül 17, 2012, 18:43:39 »
Peki 2005 model 1,6 Avensis Elegant
Brc lpg'li 132.000 km de, 3 parça boyanan ve tamponu sadece ve sadece tırnak kırılmasından değişen arabaya ne kadar istemeliyim?
3 parça boya şu şekilde:
Ön sag çamurluk (ayrı bir zamanda)
Sağ kapılar ayrı zamanda çizikten ötürü boyandı.

30 dan aşağı kattiyen vermeyin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Eylül 17, 2012, 18:45:50 »
2002 model bir civic almıştım 3-4 sene önce. Arabayı çiziksiz olarak satın aldım. İlk sahibi Subay, ikinci sahibi kimya mühendisiydi. Hep garajda kalmış bir araçtı. Aldığımın 2. günü ıslak zemin ve benim dikkatsizliğim sebebiyle kaza yaptım. Sol çamurluk ve tampon işlem gördü. (Kaskodan) Far değişti. Aradan zaman geçti, park yerinden çıkarken tamponun sağ tarafını sürttüm. Gittim yaptırdım. (Kaskodan) Aradan zaman geçti. Levent civarlarında önüme çıkan dikkatsiz bir ..... kişi yüzünden ani fren yaptım. Arkamdan transporter çarptı. Tampon kırıldı ve arka bagaj işlem gördü. O sırada bir kavga çıktı ve ben alıp başımı gittim. Sonra kendim yaptırdım. (Kaskodan)

Neyse zaman geçti. Birgün arabama binecekken bir baktım sağ kaporta tekmelenmiş ve içine göçmüş. Lafı uzatmayayım, sağ kapı işlem gördü boyandı. (Kaskodan) Zaman geçti ve birgün ben orta şeritten 50 km hızla giderken bir tır savrularak sol taraftan bana şiddetli bir şekilde kasasıyla çarptı. Benim sol kapı ağır hasar gördü ve değişti. Sol arka kapı işlem gördü ve sol ön çamurlukla birlikte boyandı.

Vel hasıl arabada boyanmadık yer kalmadı neredeyse...

Peki ne oldu? Sadece boyandı diye arabanın nesi eksildi ki?

Gözüm gibi baktım arabama. Havalar soğuyunca ayrı, havalar ısınınca ayrı, uzun yoldan dönünce ayrı yağını değiştiriyordum.

Bir ruh hastasının bile yapmayacağı şekilde japonyadan özel motor kulakları getirtip sırf orjinal olsun diye motor kulaklarını değiştirmiştim.

Kayışlarıydı, debriyaj baskı balatasıydı, diskiydi hepsini orjinal parçalarıyla değiştirip mis gibi bakımını eksiksiz yaptırmıştım.

Aracı kullanırken o kadar dikkat ediyordum ki, stop etmeden önce klimayı, teybi kapatıp ondan sonra stop ediyordum. Klimayı açarken yavaş yavaş kademe yükseltiyordum.

Arabayı lifte kaldırıp fırçayla temizlik yaptığım günleri bilirim... Daha beteri var, lastiklerin arasına sıkışan çakılları küçük torna vida yardımıyla çıkardığımı bilirim...

E şimdi bu arabanın orası burası boyandı diye bedavaya verecek halim yok! Arabayı sattım, alan kişi eminim ki uzun yıllar hiiiç sorun yaşamadan binecek. Önemli olan bu değil midir?

Gel gelelim bir diğer anıma.

Eskiden 99 Sedan Civicimiz vardı. 140 binde mi neydi. Emin olun yağ değiştirdiğimizi hiç hatırlamıyorum. Araba o kadar enteresan sesler çıkarıyordu ki çalışırken, dersiniz egsoz-manifold komple patlak herhalde. Benzin göstergesi bozuktu. Teyp bozuktu. Lastikler tamamen kabak ve eskiydi. Ön takım namına bişey kalmamıştı arabadan. (Maddi durumlardan dolayı bakım yaptıramıyorduk o dönem. Yolda bırakana kadar binip işimizi görmek zorundaydık.) Debriyaj artık tükenmiş vaziyetteydi. Ve ortalık malı gibi herkes kullanıyordu. Eminim ki motor ömrünü tamamlamak üzereydi. Kliması üflemiyordu. Koltuk döşemeleri sigara yanıklarıyla doluydu. Ön farlar sararmış resmen berbat bir arabaydı.

Ama gel gelelim boya yoktu arabada. İlan verdik, anında satıldı. Hiç unutmam, 14.500 e vermiştik. Ve piyasasından 2 bin lira üste sattığımız için seviniyorduk. Adam sadece kaportasıyla ilgileniyordu çünkü. "Hah, boya yok, tamam!" dedi ve güya ustalarının onayını aldı ve gitti.

Ön bakım, lastikler, debriyaj baskı balata, diskler için en az 2000-3000 arası bir para harcamıştır.
Klima için minimum 500-1000 arası para daha harcamıştır.
Benzin göstergesi için 50 lira filan gitmiştir.
O döşemelerle binilmesi imkansızdı. Eminim bir 100 lirada ona gitmiştir.
Bujiler, hava filtreleri, kayışlar, yağ vs filan en aşağı 200-300 arası harcanmıştır.

Eh, bizim türk milletinin hesabı bu kadar işte... Kaportada boya yok! Al gitsin! Verdim gitti de zaten...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Eylül 17, 2012, 18:47:06 »
Yanlışlıkla alıntı yaptım arkadaşlar düzenleyeceğim diye. Ama silemiyorum yorumumu.