Gönderen Konu: Yeni yaris dizel fun kullananları davet ediyorum.  (Okunma sayısı 4769 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '12
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni yaris dizel fun kullananları davet ediyorum.
« Yanıtla #20 : Eylül 10, 2012, 09:55:35 »
Yaris için 16" jant konforu düşürmez mi? Araç en ufak darbeleri içeri alır gibime geliyor.

Bende düşündüm ama su anda 185x65x15
16 oldugunda 185x65x16 oluyor. Yani toyota bu sekilde kullanmıs. Yinede bu rahatsızlıgı verirmi dersiniz ? Malum jazz da hem 15 hemde 16 var.

Dediginiz gibi 16 da bu tip sorunlar olacaksa pek bi anlamı yok. Tabi benim esas kastım jant ölcüsünden ziyade jantın tasarımı.
Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 10, 2012, 09:55:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #21 : Eylül 10, 2012, 18:10:47 »
lastik seçimini düzgün yapılırsa konfordan yana sıkıntı çıkmaz gibime geliyor.çünkü avrupadaki yarislerde 0 16 jantlı olan sport edition modeli var.(SE).
bu arada faruk kardeşim dizel aurisin motor performansı,ivmelenmesi,yokuş vs. soracaktım.dizel auris için motor iyi mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 10, 2012, 20:35:36 »
lastik seçimini düzgün yapılırsa konfordan yana sıkıntı çıkmaz gibime geliyor.çünkü avrupadaki yarislerde 0 16 jantlı olan sport edition modeli var.(SE).
bu arada faruk kardeşim dizel aurisin motor performansı,ivmelenmesi,yokuş vs. soracaktım.dizel auris için motor iyi mi?
6 sene 1.6 benzinli araç kullanan birisi olarak, 1.6 benzinli motora göre 1.4 dizel motor kalkışlarda çok yavaş kalıyor. İvmelenmesi zaman alıyor ancak turbo devreye girdiğinde telafi ediyor farkı. Uzun yolda rampalarda hiç sorun çıkarmıyor. 6.viteste bile normal rampaları rahatlıkla çıkabiliyor. 7-10 derecelik rampalarda 5.vitesi istiyor. Benzinli araca göre kesinlikle daha iyi rampa tırmanıyor. Durmakta olan aracı rampalarda kaldırmak biraz tecrübe gerektiriyor çünkü stop edebiliyor. Turbo devir aralığı girene kadar tork zayıf kalabiliyor. Ama çok ciddi bir problem değil. Bir iki denemeden sonra alışıyor insan bu duruma. Yakıt olarak uzun yolda 4.5lt çok rahat tutturulabiliyor. Forumda 4.0lt yi yakalayan arkadaşlarda var. Ben henüz yakalayamadım bu değeri. Araçtan genel olarak memnunum.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #23 : Eylül 10, 2012, 20:49:45 »
bende yarisi alırken baya ikilemde kalmıştım.şuan kullandığım araç üzerindeki motor inanılmaz derecede seri ve ekonomik bir motor.bazen farkında olmadan 120 ye çıkıyorum.ama gel gelelimki araç b sınıfı ve auris kadar konforlu değil tabiki.
yalnız şöyle bir tespitim oldu kullandığım araçlarda dizelde motor hacmi arttıkça gürültü sevyeside ve dolayısıyla rahatsızlığıda artıyor.mesela focusların 1.6 motorları ilerleyen zamanlarda traktör gibi oluyor motor sesi.ama dizelde küçük motorlu araçlarda olmuyor ki toyotanın kullandığı dizel motor bence dizeller içerisinde en iyisi.

yorumların için çok teşekkürler faruk kardeşim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 10, 2012, 20:56:34 »
bende yarisi alırken baya ikilemde kalmıştım.şuan kullandığım araç üzerindeki motor inanılmaz derecede seri ve ekonomik bir motor.bazen farkında olmadan 120 ye çıkıyorum.ama gel gelelimki araç b sınıfı ve auris kadar konforlu değil tabiki.
yalnız şöyle bir tespitim oldu kullandığım araçlarda dizelde motor hacmi arttıkça gürültü sevyeside ve dolayısıyla rahatsızlığıda artıyor.mesela focusların 1.6 motorları ilerleyen zamanlarda traktör gibi oluyor motor sesi.ama dizelde küçük motorlu araçlarda olmuyor ki toyotanın kullandığı dizel motor bence dizeller içerisinde en iyisi.

yorumların için çok teşekkürler faruk kardeşim.
Rica ederim Ömer Bey. Kazasız belasız sürüşler dilerim.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 28, 2012, 16:29:12 »
Aynı kervana bende katıldım :D bu akşam iş çıkışı aracı görmeye gidicem aracım gelmiş :) ama pazartesi teslim edecekler :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: Yeni yaris dizel fun kullananları davet ediyorum.
« Yanıtla #26 : Eylül 28, 2012, 18:43:09 »
Aynı kervana bende katıldım :D bu akşam iş çıkışı aracı görmeye gidicem aracım gelmiş :) ama pazartesi teslim edecekler :(

Haftasonu geçmez artık :D
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #27 : Eylül 30, 2012, 21:51:04 »
Aynı kervana bende katıldım  bu akşam iş çıkışı aracı görmeye gidicem aracım gelmiş  ama pazartesi teslim edecekler

hocam dizel mi araç?