Gönderen Konu: analog klimaları dijital hale getirmek  (Okunma sayısı 13063 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: analog klimaları dijital hale getirmek
« Yanıtla #20 : Eylül 19, 2012, 14:23:32 »
Otomatik klimalarda klima kapanmaz sadece fan hızı değişir ise düzeneği fan hızını kontrol etmesi için kullanırız. yazın ihtiyaç halinde klima düğmesi on konumuna alınıp,montajlanan sistemde on konumuna alınıp yani 2 düğme aktif edilmek suretiyle otomatik klima aktifleştirilir. sistem, kontrolü 28 dereceyi geçince fan 3. konumda yada 4.konum,araç serinleyip 25 dereceyi düşünce 1. konumda çalışacak şekilde montaj yapılabilir. böylece klima kompresörü de zarar görmemiş olur.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 19, 2012, 14:23:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 26, 2014, 22:10:33 »
ürün burda arkadaşlar

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/dijital-higrostat-termostat-nem-ve-isi-kontrolu-61691754

yükteki kompresörün haline bilgim ve tecrübem yeterli değil arkadaşlar ama şunu söyleyim 3. toyotam

daraldınızmı sıcakladınızmı hiç beklemeyin basın düğmeye verin coşkuyu

ayrıca bende resim bekliyorum

Mesaj Birleştirildi: Haziran 26, 2014, 22:12:28
birde burda var

http://www.kartalotomasyon.com.tr/ESM-3710-OnOff-Sicaklik-Kontrol-Cihazi,PR-6077.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 01, 2014, 13:24:46 »
Bende karşılaştığım zorluklar karşısında farklı fikir arayışları içerisine girer sorun çözerim. Fakat bu analog klimayı dijitale çevirme fikrine kapılacak kadar zorlanmadım hiç. Bence arabanın orjinal haline çok müdahale etmek çok doğru birşey değil. Herşeye rağmen şunu söylemek istiyorum, bu uygulamayı tasarlayıp uygulamak takdire şayan bir olay. Çocukluğumda izlediğim bir dizi vardı, Mac Gaiwer mı ne? Adam basit cihazları söker takar bişeyler yapıp olduğu zor durumdan kendini kurtaracak bir cihaz yapardı. Oldum olası böyle insanları takdirle izlemişimdir. Helal olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 01, 2014, 13:51:14 »
Çok akılcı bir çözüm gerçekten iyi bir keşif ama bundan önceki aracım 2005 sol e12  kasaydı bu dijital olayındansa sa ben manuel olanı seviyorum ayarlaması hayli kolay ve hızlı .Dijitlade çok düğmeye basmak zorundaısnı ekrana bakmadan da olmuyor ama ben manu elde bakmadan her türlü ayar yaparım
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 01, 2014, 23:04:03 »
evet toyotacı dostlar.uzun zaman olmuş konuyu açalı ve ben aracı o hali ile sattım gitti.
şunu söylemeliyim klima konusunda uzman bir usta ve kendi mekanik bilgilerimi birleştirerek şunu söyleyebilirim.
klima kompresörleri aracınızdaki en mükemmel aksamlardan biri. şöyleki; çevre ısısı 40 derece olan şartta ısınmış gazın girip bir anda -15 derecelere kadar ani soğutulduğu ortamda çalışabilecek bir yapıya sahip, içinde bu çalışma şartlarına uyum sağlayabilen bir yağlama sistemi ve bu özellikte yağ bulunan eksenel pompa sistemli bir parça. sızdırmazlık için kullanılan yöntem bile akıllara zarar. söktük inceledik adam segman yerine boya kullanmış, boya sızdırmazlık sağlıyor.

araç kaç devirde olursa olsun sinyal verildiğinde kompresörü manyetik bir kavrama devreye sokuyor. yani kompresör hep kilitlense manyetik güç iletiminden dolayı iletim olmayacak ve kompresör başka bir şeye zarar vermeyecek kadar ince düşünülmüş. kaldı ki ustamın görüşü kesinlikle eğer bakımları yapılmış ve doğru yağ kullanılmış ise bir kompresör asla kilitlemez dedi. (yağ deyip geçmeyin gerçekten bambaşka bir şey. uçaklarda kullanılan ısı aralığı geniş bir yağ)
ben uzun zaman kullandım ve sorun yaşamadım. satın alan kişide tanıdığım biri oda sorunsuz kullanıyor .

size tavsiyem bu sistemi işinin ehli bir ustaya izah ederek yaptırın ve kullanın. analogda dijital keyfini yaşayın.
ustayı sorarsanız samsunda gülsan da klimacı ali usta. üzerine klimada usta yoktur bilesiniz. bilgili ve tecrubeli bir ustamız.
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 02, 2014, 18:44:33 »
Manuel klima candır çevirirsin çalışır çeirirsin kapanır bu kadar. Bizim Türk milleti meraklı çok düğme oldumu bu ne diye sorarken sana o düğmeye basmıştır zaten.Elleme dersen de çok kıymetli malın var derler.