0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hayır bir ara int koydum sonra ilanı değiştirmk için silince tekrar ilan vermek için 30 gün beklemem gerekmiş 14 gün fln kaldı koycam ilanı. ama fotoğraflarını istersen atayım özelden iç dış detaylı olarak bilgilendirmeyide yaparm
Dizel focus sedan al titanium x paket hem de
Dizel focus alana kadar 1.6 ecoboost 160 ps 240 nm tork olan mondeo almak taraftarıyım seç sonuçta dizel ve benzin arasında 40-50kuruş fark var bir manası yok dizelin (bence)..
o 40-50 kuruş litrelerce alınca bayağı bir fark veriyor.nası fark olmasın.bir depo 50 lt diyelim.benzin 4.00 dizel 3.50 olsun(nerde o günler)Mazotlu arabada 3,50.50=175 TL ye depo doluyorBenzinli arabada 4,00.50=200 TL ye depo doluyor.aradaki fark 25 TL oluyor.al sana fark .o 25 TL ile bir gününü geçirenler var.ha çok değil diyeceksin biliyorum.bir de tırları düşün 500-600 litre depoları var buna ne demeli?
Benzinli ile dizel arasında rahat 8000-10 000 tl oynuyor peki bu araç ne zaman kendini amorti edecek ? Yıllık rahat 15 000-20 000 km yapması gerekiyor ki Türkiye de genelde 10 000 km yapıyorlar yıl içerisinde Ki şöyle bir durum var yaptığın örnek uyumsuz olmuş çünkü tırların benzinlileri yok o yüzden tırlarda benzin ve dizel karşılaştırması yapamayız derim Tarık abi
o da doğru zaten şimdi fark ettim.kafa bulanıkken öyle saçmalıyom işte kusura bakma
Benzinli-Dizel karşılaştırması (kaç km'de bu araç kendini amorti eder ki biz bu parayı dizele verelim?) bu noktada biraz tuhaf oluyor. Dizeli satarken benzinli fiyatına mı satıyoruz. Dizel araçlarda kendi değerini koruyor artık...
Peki siz araba alacak olsanız dizel 110 000 km araba mı alırsınız 110 00 benzinli mi tercih edersiniz ? Bakımlarını düşünerek konuşuyorum ?
Ne kadar kullanacağıma bağlı...Dizeli de tercih edebilirim. Belli bir kilometredeki araç için bu hesap yapılabilir. Ama yinede iki araç için bakım masrafı farkı yılda 3-4 bin tl. varmıdır? Tahmin etmiyorum...
benim araba satılık 40 000._ Tl sıfırdan farksız
Yılda asla o kadar yoktur olsa olsa 500-600 ama benim anlatmak istediğim 110 000 dizel motor için uzun bir süre diye biliyorum turbo vs bir çok bakım oluyor benzinlide böyle şeyler yok mesela (atmosferikleri baz alarak konuşuyorum) belkide ağır bir sorun olduğunu öğrenip satıyorlar ve olay size patlıyor.. 2. elde dizel almakta satmakta sıkıntılı açıkçası.. (bence)
Avensis 2.0 elegant executive??