Gönderen Konu: corolla ve cıvıc kıyaslaması (binim farklılıkları)  (Okunma sayısı 17279 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla ve cıvıc kıyaslaması (binim farklılıkları)
« Yanıtla #20 : Temmuz 03, 2008, 13:44:01 »
hele o 93 kasalar of of of hastayım onlara ya ona kötü araba diyen kaç kişiinin aklını  aldım alırım alıyorumda :) çevremde benim yanımda kimse toyota hakkında kötü yorum yapamıyor artık  :D 8) :alkis: -_- laf söyletmek değil toz bile kondurmuyorum markamıza  :)

biraz abartı değil mi?
Allah’ın seçtiği kurtulmuş millet!
Güneşten başını göklere yükselt!
Avlanır, kim sana atarsa kement,
Ezel kuşatılmaz, çevrilmez ebed.....Şair

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 03, 2008, 13:44:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 03, 2008, 13:45:57 »
Herşey 93 corolla içiin.93 corolla varsa gerisi efsaenin rüzgari adil abicim ellerine sağlık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 03, 2008, 13:47:55 »
hakkı abi sen fanatiklik nedir bilirmisin ben ve arkadaşlarım bilir ben çoğu konuda fanatiğimdir bunların başında Toyota ve BJK em gelir çArşı varsa gerisi boş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 03, 2008, 14:04:35 »
hakkı abi sen fanatiklik nedir bilirmisin ben ve arkadaşlarım bilir ben çoğu konuda fanatiğimdir bunların başında Toyota ve BJK em gelir çArşı varsa gerisi boş
sizin kadar olmasada bizde bu fanatik sayılırız:) ben 93 e kötü demedim,güzel araba, ama arkadaşın bu 93 kasa aşkını :)biraz abartılı buldum sadece o kadar.bu kadar bağlamayalım arabalara kendimizi,sonuçta ilerde gözümüzü kırpmadan veda ettiğimiz zamanlar oluyor,olacak ta.
Allah’ın seçtiği kurtulmuş millet!
Güneşten başını göklere yükselt!
Avlanır, kim sana atarsa kement,
Ezel kuşatılmaz, çevrilmez ebed.....Şair

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 03, 2008, 14:27:12 »
yav var benim ruhumda fanatiklik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • en iyi otomobil kendi otomobilindir
    • www.erginboy.8m.com
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 03, 2008, 19:04:01 »
arkadaşlar bu kadar körü körüne marka bağımlısı olmayın, sonuçta benim için toyota en az honda kadar değerli aynı zamndada honda en az toyota kadar değerli , bence her ikiside eşit, ayrıca şunuda belirteyim son model Civic ler corolla dan daha zengin donanımlı ve alımlı , ne yazık ki disel i yoktu, ayrıca şunuda belirteyim yeni nesil corolla da hoparlörlerin mıknatisini bile takmamışlar yapıştırıcısını sürmüşler ama :) haaa birde hoparlörlerde China yazıyor bu yüzden yeni corolla nın ses düzeni bu kadar kötü , pardon berbat ötesi , arabama arkadaşlar bindiğinde teybi açmaya utanıyorum............... herşeye rağmen bi dönem bi marka daha ön palana çıkıyor başka dönem diğer marka , bu yüzdendir ki marka dan ziyade model ve yıl tartışması/kıyaslaması yapılsa daha doğru olur.
2008 Corolla 1,4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 03, 2008, 20:45:54 »
arkadaşlar bu kadar körü körüne marka bağımlısı olmayın, sonuçta benim için toyota en az honda kadar değerli aynı zamndada honda en az toyota kadar değerli , bence her ikiside eşit, ayrıca şunuda belirteyim son model Civic ler corolla dan daha zengin donanımlı ve alımlı , ne yazık ki disel i yoktu, ayrıca şunuda belirteyim yeni nesil corolla da hoparlörlerin mıknatisini bile takmamışlar yapıştırıcısını sürmüşler ama :) haaa birde hoparlörlerde China yazıyor bu yüzden yeni corolla nın ses düzeni bu kadar kötü , pardon berbat ötesi , arabama arkadaşlar bindiğinde teybi açmaya utanıyorum............... herşeye rağmen bi dönem bi marka daha ön palana çıkıyor başka dönem diğer marka , bu yüzdendir ki marka dan ziyade model ve yıl tartışması/kıyaslaması yapılsa daha doğru olur.
bu kötüymüş işte
benim orjinal seti panasonic made in japan
model yükseldıkçe kalite düşüyor gibi
çok saçma
 >:(
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #27 : Temmuz 03, 2008, 21:05:41 »
Sıfır olarak hangisini tercih edersiniz derseniz, hiç düşünmeden yeni civic i derim. İnşallah seneye sahibi olmayı planlıyorum. Geleceğin efsane kasası bence de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • kimdir hekim?başına gelendir
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 04, 2008, 00:18:13 »
10 gün yoktum bonbalamış herkez beni yahu ...
arkadaslar ya ben kendimi ifade edemiyorum ya da kelimeler,mimikler olmadıgı için kifayetsiz kalıyor.yazımı dikkatlı okursanız göreceksiniz:
1 hepiniz kadar toyota fanatiğiyim(emin olun bayagı da bilirim bu arabayı)
2 efsane kasa hele 93-94 model benim için bu güne kadar üretilmiş en saglam en iyi araba
3 aynı fiyata 2001 model abs cift-airbag-ac-sis-hd- vs.. mi alırdınız 93 corolla mı alırdınız (diyorum)
4 daha ucuz fiyata size daha fazla konfor ve özellik sunan bir civic vtec için bile ancak 94 corolla kadar rahat diyerek hondayı da bir nebze küçümsüyor yetersiz görüyorum.
5 bi allahın kulundan da yeni corolla için iyi bi yorum duymadım.bence yeni efsane kasa da yeni CİVİC olacak diyorum.

yine de bir toyota sevdalısı olarak yeni civic kasasının üzerinde yeni corolla yazsın isterdim.

ayrıca ergin beye de katılıyorum...
hepinize ilginizden dolayı saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 04, 2008, 00:26:44 »
yeni corolla bana daha bi alımlı geliyor
ama eleştirende çok  :wacko:
bilmiyorum........
ama param olsa 2 sinide alırdım kavga çıkmasın :P
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.viteste farkı hisset . . .
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #30 : Temmuz 04, 2008, 00:31:29 »
yeni kasaların sistemi nasıl bilmiyorum ama benim 2005 corollanın orjinal sistemi mükemmel
2005 COROLLA 1.6 SEDAN SOL  BUZ MAVİSİ . . . """""" MAVİ ŞEYTAN""""""   :)
2007 YARİS 1.3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • kimdir hekim?başına gelendir
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 04, 2008, 00:41:20 »
evet benim 2003 sol'un de güzel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 04, 2008, 14:06:21 »
gelinde benim arabanın seti ile cıvıcı karşılaştırın 2005 Corolla SD 1.6 SOL cıvıc ın lafı bile olamz yanında atıyom I like thet ı yada you dont know bunlar en çok bass verenleri bide araçta 10 tane falan yabancı müzik cd si var açıyom bası +5 ver sesi 30 bak ne oluyo cıvıc yanında kızarır :D yenileri bilmiyom ama çok istiysan git yeni hop al o yuvalara ozamnada övüne övüne aç sesini istersen ben sana yardım edim set için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #33 : Temmuz 04, 2008, 17:37:13 »
  herkesin beğenisi ve ihtiyaçları farklıdır, 2 yıl önce corolla verso'ya bineceğim aklımın ucundan geçmezdi (hb yada küçük kasa meraklısıydım, o zaman param olsa kesin mini cooper alırdım). zamanla herşey değişiyor, beğenilerde. o yüzden kişisel görüşümü değil de gözlemimi belirteyim; 3 ay kadar önce yeni araç ararken honda'ya da baktım. yeni civic'in , bir önceki kasaya göre çok artısı var ve inanın yeni kasa civic peynir ekmek gibi satılıyor. bayi araç yetiştiremediklerini söyledi. Ve eminim 1.4 - 1.6 arası permormanslı bir dizel motor ekleyebilirlerse satış patlaması yaparlar. 
  satış rakamlarında bireysel kullanıcıların (yeni nesil corolla - civic karşılaştırması ) yeni civic'i tercih ettiğini okumuştum. yeni nesil corolla şirket ve filo satışlarıyla ön plana çıkıyor (dizel motor avantajıyla).  Elbetteki yeni civic'i de beğenmeyenler yada eksiği var diyenler olabilir (benim gibi) fakat görünen şu ki, segmentindeki rakiplerine göre tek eksiği dizel motor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Temmuz 04, 2008, 18:08:47 »
 Toyota standart olarak 5 yılda bir kasa değiştirir, bunun bilmediğiniz görünüyor. Kıyasladığınız aracın biri 93 diğeri 2000 falan siz zaten yazarken bile bu farkı anlamamışsanız sizin için yapacak pek bişey yok. Evet arkadaşlar demiş Toyota nın olmadığı yerde Honda iyidir, bunda herkes hemfikir. Kendin diyosun adamlar gli ye 15000 YTL para istiyor diye o parayı ancak 2000 - 2001 Honda yapıyor hani bunuda bilerek mi yazdın yoksa öylesinemi yazdın anlamadım. Sonuçta biri 93 yılının teknolojisi, biri 2000 yılının teknolojisi bu farkı ayırmak lazım. Toyota da Honda nın personeli kadar Mühendis var ( 17000 civarı ) Toyota nın mc donalds dan fazla satış noktası var ( 6800 civarı ) Dünyanın 180 ülkesinde satılıyor. Teker basmadığı kıta, ülke yok.
Sonuç olarak burası bir Toyota fun club, biraz daha arkadaşlarımızın fikirlerine saygı duyun. kaynak:Adil Ulutaş
NOKTA  :alkis: :D :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #35 : Temmuz 06, 2008, 16:32:46 »
Sitenize işlerimin yoğunluğu nedeniyle pek takılamıyorum.

Yazdıklarınızı okuyonca EFSANE TOYOTA nın bir de 1999 modelini bir düşünün derim tam bir fiyasko degil mi?
K E M O S A B E

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Temmuz 06, 2008, 18:12:08 »
10 gün yoktum bonbalamış herkez beni yahu ...
arkadaslar ya ben kendimi ifade edemiyorum ya da kelimeler,mimikler olmadıgı için kifayetsiz kalıyor.yazımı dikkatlı okursanız göreceksiniz:
1 hepiniz kadar toyota fanatiğiyim(emin olun bayagı da bilirim bu arabayı)
2 efsane kasa hele 93-94 model benim için bu güne kadar üretilmiş en saglam en iyi araba
3 aynı fiyata 2001 model abs cift-airbag-ac-sis-hd- vs.. mi alırdınız 93 corolla mı alırdınız (diyorum)
4 daha ucuz fiyata size daha fazla konfor ve özellik sunan bir civic vtec için bile ancak 94 corolla kadar rahat diyerek hondayı da bir nebze küçümsüyor yetersiz görüyorum.
5 bi allahın kulundan da yeni corolla için iyi bi yorum duymadım.bence yeni efsane kasa da yeni CİVİC olacak diyorum.

yine de bir toyota sevdalısı olarak yeni civic kasasının üzerinde yeni corolla yazsın isterdim.

ayrıca ergin beye de katılıyorum...
hepinize ilginizden dolayı saygılar.

Honda motor/sanziman acisindan Toyota gibi Japon kalite anlayisinin urunu.Toyota'nin esdeger modellerinden daha pahali, ikinci eli de ayni.
Fakat ya dizayndan ya da kullanilan metalden arabanin govdesi daha cabuk paslaniyor. Ozellikle arka tekerlekler ve depo kapaginin cevresi.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Temmuz 07, 2008, 14:00:46 »
sa abiler uzun süre yokum bombalam yapmayın neyse hayatta iki büyük vardır biri 93 corolla diğeri çarşı "70 lik rakı ve bjk"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #38 : Şubat 08, 2010, 03:51:51 »
93 corollanın efsane olacak bı tarafı yok..ben uzun aman kullandım o aracı gli olanını..ses yalıtımı cok kotu..dıreksıyon berbattı..yol tutus fena sayılmazdı..tıp olarakta normal bı aractı..o kadar abartılacak efsane olacak bı tarafı yok.o donemın c segmentı efsanesı bana gore BMW dır..
suan kı yenı nesıl toyotalar cok tıpsız epey kullandım o aracıda.arkadasımın var.uzun yolda ses yalıtımı cok kotu.170 deyken motor sesınden basınız agrıyo..2005 sol kasasında esp olmadıgından arac 160 da hafıf vırajlarda savruluyor..toyotanın tek artısı sorunsuz arac uretmesııdr.ben onun ıcın aldım toyotayı.cok cok fanatık olmaya gerek yok.sonucta markanın sahıbı bız deılız.bugun toyota yarın baska marka arac kullanılır..

Ooo tipsiz dediğin model kendı sınıfında dunnyanın begenısını kazanmıs bu kuresel krız ortamında honda ,opel, renault gıbı bellı bır süre uretim yapmayı durdurmamıs aksine daha fazla uretimiş ve yıne bu model sayesınde euro n cap testlerınde 2009 un en guvenlı aracı secıldıgınden haberin yok galıba ses sorununa gelınce tam tersıne uzun yolda tık sesı gelmıyor ben bugun 3 saate bursaya girdim 2010 corollamla ve yolların ne kadar bozuk oldugunu gecen bılır ıcı yansada bazen kucuk cukurlara gırdım ama bırakın savrulmayı sesi bıle algılamıyorsun tam uzun yol arabası tamam kısa yolarda çamurlga gelen tas sesı rahatsız ediyor ama onunda mumlama sıstemıyle hal oluyor 100 tl e bursa cavdarlı plaza yapıcak yarın bırde hıc uzay kasa cıvı e bınen yokmu tamam dıs tasarımına lafım yok ama ıc tasarımı berbat uzay mekıgımı kullanıyorsun arabamı.ve kafalıklarındakı bosluk cok sacma ınsan kullanırken rahatsız olur vede vıtes topuzu cok yukskte yada aracmı cok alcakta bılemıyorum :) kılometre katranını soylemıyorum bıle ınsan aracı kullanırken farketmez bıle bıde toyotanın bu kasası her zaman saygı uyandırıyor ınsanda hondanın bu kasası daha cok zuppe arabası gelıyor bana :) ama suda var biz 98 corolla special 1.6 xei sahıbıde olduk 98 cıvıc ies modelıde ıkısıde otomatık vıtestı sunu samımıyetımle soyluyorum cıvıc her zaman surus keyfınle ve benzın yakıtınla cok cok daha ıyı yalan yok ama hondada 99 senesınde 1.4 modellerınle tam bır fıyasko yasattı sorun 99 senesınde galıba :D Hondada ılerde efsane kasa olucak ama accord'un 2003 2008 arası kasası sadece 2.0 2.4 motora sahıp olmasına ragmen yakıt tuketımı cok cok dusuk ve konforu perfonması sahane yalan söylemek olmasın avensısten guzel ama tabıkıde daha pahalı avensısten orası ayrı konu :)yani honda daha cok donanım sunuyor yenı modelerınde demeyın ben dızel corollamı 42.000 tl alırken aynı model ve ozellıklerdekı (sadece sunrooflu) benzınlı modelı 46.000 tl den asagıya dusmedi 3 tane bayıye sormustuk .Zaten corollaya karar vermeden cok model arastırdım sordum zaten arabalara meraklı bırısı oldugum ıcın az bucuk anlarım her zaman toyota derim ömürlük bır arac arıyorsanız.Ve konforunuza duskunsenız.Yenı corollanın tek bır eksı yonu var goze cok batıyor :) nazara ınanan bırıysenız bıraz dusunun almadan :D Markanın sahıbı bız degılız ama toyotadan baska araca bınen kolay kolay baska araca alısamaz bundan emınım bu benım 3. aılemızın 5.toyotası allah 6. yıda almayı nasıp eder ınsallah :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Şubat 08, 2010, 03:56:34 »
babamın şuanki 2004 model corollasından önceki arabası "93 beyaz corolla" idi  :-[

nerelerdesin şimdi beyaz güvercinimiz?!  :(
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality