Gönderen Konu: araçlarımızın kaportası her dokunuşta eğilip , çöküyor ... diğer markalar nasıl?  (Okunma sayısı 8099 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Taş gibi bir sağlam kaporta ile allah korusun bir yere çarptığınızda sizde içerde taş olursunuz.
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
Bence biraz taraflı bakmışsınız bende de corolla var bazı kısımlar hakikaten öyle ince dokunmayla değil ama hafif yaslanma ile falan içine girip çıkıyor.
Kuzenimde kia cerato var onun kaportası bizim araçlara göre daha iyi biraz objektif olmak lazım.
Hayat bir şarkı bam telinden çalıyorum söz ve müzik bana ait ben böyle yaşıyorum corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
kaporta değil de tamponun taş gibi olduğunu az önce gördüm maşallah :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
kaporta değil de tamponun taş gibi olduğunu az önce gördüm maşallah :)

bence tam tersi tampon çok esnek ben çok çarptım ama hiçbirşey olmuyor çok güzel esniyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
bence tam tersi tampon çok esnek ben çok çarptım ama hiçbirşey olmuyor çok güzel esniyor
taş gibi derken abi mükemmel anlamında :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar ,
Çarpışma testinden 5 yıldız ( tüm modeller ) almış markadan bahsediyorsunuz.
Önemli olan diğer arkadaşlarında belirttiği gibi ; şaseler ve darbeyi emip azaltabilen tüm ekipmanlardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
İrfan Bey, Allah göstermesin bir kaza anında sizi kurtaracak olan kaportanın sağlamlığı değil, şasenin sağlamlığı, çelik koruma barları ve aracın darbeyi emebilme kabiliyetidir.

Hakkı reis, süpersin buradaki önemli noktalar Hakkı abimizin bahsettiği noktalardır bana göre en önemlisi ise darbeyi emebilme ve dağıtma kabiliyetidir.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
darbe emme ve çarpma enerjisini absorve etme konusunda bi problem yok ama birisi arabaya dayanıpta vang vung ettimi ecel terleri döküyorum. sonra toyotanın kaportası zayıf falan filan. allah korusun kaza anındaki dayanıklılıkta önemli ama bu düşünceyle araba alacaksak smart alalım gitsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
darbe emicilik özelliğiyle özellikle tamponların ince plastikten olması gayet doğal, Ama şu da var, kaportası yumuşak araç , güvenlidir, çok iyi darbe emer vs. denemez bence. Farzı misal, volvoyla kıyaslıyorum, toyotanın kaporta sacı oldukça yumuşak, göçme, çökme eğilimi çok daha yüksek volvoya göre. Ve gelgelelim 2005 corollam, 2000 s40ımdan sadece 20kg hafif olmasına rağmen, volvoya göre oldukça güvensiz. Ama şu da var, kendi sınıfı araçlarla kıyaslandığında bence toyotanın saç kalınlığı ve kalitesi yeterli, ben daha çok dış bölgedeki plastik kısımlardan şikayetçiyim, oldukça mukavemetsiz üretiliyor.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Kemal Bey

Olaya birde bu açıdan bakalım Corolla fıtık olmayı engeller diyebilirmiyiz?

yoksa "insanı fıtık eder" mi demeliyiz :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
darbe emicilik özelliğiyle özellikle tamponların ince plastikten olması gayet doğal, Ama şu da var, kaportası yumuşak araç , güvenlidir, çok iyi darbe emer vs. denemez bence. Farzı misal, volvoyla kıyaslıyorum, toyotanın kaporta sacı oldukça yumuşak, göçme, çökme eğilimi çok daha yüksek volvoya göre. Ve gelgelelim 2005 corollam, 2000 s40ımdan sadece 20kg hafif olmasına rağmen, volvoya göre oldukça güvensiz. Ama şu da var, kendi sınıfı araçlarla kıyaslandığında bence toyotanın saç kalınlığı ve kalitesi yeterli, ben daha çok dış bölgedeki plastik kısımlardan şikayetçiyim, oldukça mukavemetsiz üretiliyor.

isveç çeliği dünyaca ünlü.... başka araçlarla kıyaslamak lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Doğru kaporta zayıf ama neden zayıf ? O kadar insan yazmış açıklamış ; -kaportanın esnek olmasının nedeni,çarpışma anında darbeyi emsin ve içindeki canlılar çarpışma şiddetinden minimum seviyede etkilensin. Önemli olan şaselerin ve kapı içi barların sağlamlığı  demişler,bahsettiğiniz Toyota marka araçlar ncap dan 5 yıldız almış demişler. Ama bu açıklamaların üzerine hala kaporta zayıf kağıt gibi diyenler var :D Allah Allah daha nasıl açıklasak ki :D

Şimdi anladığım kadarıyla bazılarımız için can güvenliği , bazılarımız için mal güvenliği önemli :) Yani aracın kaportası sağlam olsun geç eskisin, oda doğru katılıyorum :) +1

Memnun olmayan varsa Kemal abinin dediği gibi satsın kurtulsun :)
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6