0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Whayyy beee teknoloji nerelere gelmiş yavwben aynaları kapatma taraftarı değilim, acemi sürücüler sürtecekse aynaya sürtsün, gövdeye dokunmasın diye..ama bu geri kamera olayı şimdi çok hoşuma gittisırf kamerası da var diye DVD-Navigasyon alıcam
Arkadaşımda chvrt Cruze var ve sadece bir scart alıp aracına taktı camlar otomatik oldu. aynalar değil bakın camlar !scart yeri direksiyonun sol altındaydı onun.dün merak ettim bende varmı bu soketten diye bir baktım bende de bu scart girişi var.şimdi merak ettiğimi şu, kes birç olmadan sadece bir scart ile hem aynaları hemde camları otomatik yapabiliyormuyuz biz ? toyotalar içinde bundan vardır diye tahmin ediyorum bir bilen yada duyan varsa lütfen paylaşsın.SaygılarAylin
abi bende kendime göre bi yötem keşfettim arabdan inerken araç yarım kontakken aynaları kapatma düğmesine basıp kapatıyorum sonra anahtarı söküp inmeden önce ayna kapatma tuşuna basıp açık konuma getiriyorum anahtar takılı olmadığı için aynalar açılmıyor kitleyip gidiyorum sonra arabaya geri dönünce yarım kontak yaptığım an aynalar açılıyor yarı otomatik gibi bişey
Daha önce başka bir başlıkta bu konu işlenmişti. Ama orada kendimizin yapabileceği bir devre ile ayna kapatma/açma işleminin otomatik hale getirilmesi üzerine yazılıyordu.Bu modül üniversal her araca uygulanabilecek hazır satılan.Corolla ve Auris ayna kapama/açma ve ayar düğmelerinin olduğu parçanın kablolarına ve alt kapak altındaki kapı içinden gelen kablo soketinden tetik ucu alınarak çok kısa sürede kolayca monte edilebiliyor.Ayna soketinde: sağdan ikinci kablo AYNA AÇIK+sağdan üçüncü kablo AYNA KAPALI+bu iki kablo kesilerek modülden ilgili uçlar bağlanıyor.sağdan dördüncü kablo KONTAK+ modüle uç çıkartılıyor.Modülden bir uç AKÜ+ ve ŞASEBen sadece kapı kapatma tetiğine bağlattım. Böylece kontak kapatılıp kapılar kilitlendiğinde aynalar kapanıyor. Kapı açıldığında ise aynalar açılmıyor, kontak açıldığında aynalar açılıyor. Böylece araçtan bir şey almak için kapılar açıldığında aynaların boş yere açılıp kapanması önlenmiş oluyor. (İsteyen kapı açma tetiğini de bağlayabilir.)