Anket

ne zaman emniyet kemeri takıyoruz

araca bindiğim anda
46 (74.2%)
uzun yolda
9 (14.5%)
polis gördüğümde
3 (4.8%)
kullanmıyorum
4 (6.5%)

Toplam Oy Verenler: 59

Gönderen Konu: kaçımız emniyetkemeri kullanıyor?  (Okunma sayısı 5880 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: kaçımız emniyetkemeri kullanıyor?
« Yanıtla #20 : Haziran 24, 2008, 14:22:31 »
açıkca sölicem sadece kontrol olduğu yerde takıyorum ...rahatsız edio ama  :)
ben bazen onu bile yapmıyorum :D

allahtan bizim arabalarda ötme durumu yok.çok sıkıcı birşey ya boğuluyorum sankim
klein aber mein..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 24, 2008, 14:22:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 25, 2008, 08:39:01 »
Aracı çalıştırmadan takıyorum. Kendi sağlığını düşünmeyen başkalarınınkini hiç düşünmez  !!!
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 25, 2008, 10:02:22 »
  Kesinlikle katılıyorum sana Hakkı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #23 : Haziran 25, 2008, 12:04:45 »
kemer olmadan asla  diyenlerdenim.
corol-laz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 25, 2008, 12:20:44 »
acaba emniyet kemeri takılı değilken hava yastıklarının bi faydası olurmu? :huh:
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #25 : Haziran 25, 2008, 15:11:31 »
Takmasam ikaz ediyor çok kötü bir durum zorla katıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 25, 2008, 15:44:22 »
acaba emniyet kemeri takılı değilken hava yastıklarının bi faydası olurmu? :huh:

olur tabi. kafatasını ve kaburgalarını güzel kırar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 25, 2008, 16:19:00 »
hımm bende 2000 terra vardı o zamanlar hiç takmadım  emniyet kemeri
tehlikeliymiş bu airbag dediğin doğruysa :o
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #28 : Haziran 25, 2008, 16:48:55 »
Çok iyi bir soru. Kesinlikle faydası olmaz ve bazen zararı bile oluyor. Hele önde oturan yolcu çocuk ise (kurallar gereği 12 yaşından küçük çocuklar ön koltukta oturtulamaz) durum dahada vahim olabiliyor ve malesef bazı ebeveynlerin başına üzücü şekilde geldi. Çünkü emniyet kemeri takılı ise yastığa temas noktanız optimum düzeyde oluyor. Ancak aksi durumda hangi açıdan yastığa temas edeceğinizi kestiremzsiniz ve buna birde yastığın çok yüzksek hızla açılmasını ekleyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 26, 2008, 13:14:15 »
arabaya biner binmez ben de takıyorum, Allah korusun bir kaza anında eğer kemer takılı değilse airbag faydadan çok zarar veriyor takmayanların bilgisine ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Temmuz 06, 2008, 18:54:05 »
    laptop dan kaynaklanan bir hata.özürrrrrrrrr
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 06, 2008, 19:12:23 »
  Zamanım olunca bu konuyla ilgili resmi istatistiksi değerleri yazacagım.bu yazıyı okuduktan sonrada takmayan olursa gerçekten AKLINDAN ŞÜPHE duyacağım.Neyse mevcut konuya dönecek olursak;
   Bir kere EMNİYET KEMERİ VE AIRBAGLAR BİRBİRİNE SENKRONİZE BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIRLAR.
   Ön kısımdaki hava yastıkları araca 35 derecelik açıdan ve 50 km ve üstü hızlarda açılırlar.Malum şehir içinde 90 km hız yaptıgımız anlarda olmuyor değil.........D  İ  K  K  A  T
   Bazı modellerde ön hava yastıkları iki kademeli açılır ki burada EMNİYET KEMERİ DEVREYE giriyor.
   EMNİYET KEMERLERİ TAKILI DEĞİLKEN HAVA YASTIKLARI KURTARMAZ;S A K A T   B I R A K I R  , Ö  L  D  Ü  R  Ü  R.....
   Bu ne demek oluyor;aracımızı çalıştırmadan önce kemerimizi takıp öyle yola çıkıyoruz...
   Bunu söylede düşünebiliriz.EMNİYET KEMERSİZ YOLCULUK,PARAŞÜTSÜZ ATLAMAK GİBİDİR.

* * H E R K E S E  G Ü V E N L İ  S Ü R Ü Ş L E R * *
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 11, 2008, 20:47:56 »
Yıllarca kemer takmadım. Bazı arkadaşların dediği gibi çok rahatsız ederdi beni. Hatta ve hatta yanımda oturan kemerini takarsa kızardım ' Ne yani araba kullanışımdan tedirgin mi oluyorsun, bana güvenmiyor musun!' diye. Ancak bir gün gözümün önünde bir kaza oldu. Hatta buraya konusunu da açmıştım. Minibüsün tekine elimi kaldırdım ve adam çok ani bir fren yaptı beni almak için. Minibüsün arkasındaki araç güç bela durdu, ancak onun arkasındaki ortadaki araca çarpınca, o araç da minibüse çarptı. Ortadaki adam araçtan indi ve yüzü gözü kan içinde söylediği cümle şuydu ' 30 yıldır bir kazam bile yok, nasıl duruyorsun öyle kardeşim!'. Sonuç olarak adam yine durmuştu ve kaza yapmayacaktı ancak onun da arkasından gelen ona çarpınca o da öndekine......
Yani şu kadar basit bir şeyde bile başınıza daha kötüsü de gelebilir. 30 yıl tek çizik olmaz aracınızda ancak herifin teki arkadan gelir size vurur ve siz kemeriniz takılı olmadığından ölürsünüz. Bu bir kaza ve ne zaman geleceği belli olmaz. Siz şimdiden kemerinizi takın, belki yarın belki yarından da yakın...

O günden sonra kemer takmaya başladım. Şimdi kemer takmayınca kendimi çıplak gibi hissediyorum.

Bu arada şöyle bir soru sorayım. Uzun yolda kemer takmak daha mı sağlıklı?
Mesela 120 km. ile giderken yaptığımız bir kazada, aracın içinden uçmak mı daha iyidir, kemer takıp aracın içinde sıkışıp kalmak mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #33 : Temmuz 14, 2008, 08:37:05 »
  Bence nereye uçtuğuna bağlı. :) Tabi aracın kaza durumundaki deformasyon dereceside önemli. Benzer bir olay benimde başıma gelmişti. Seneler önce uzun yolda (Ankara-Yozgat) karşıdan gelen sürücüde bir tuhaflık hissetim ve hızımı düşürdüm. Bir kaç saniye içinde o araç önce kendi sağına saptı ve sonra ani bir hareketle benim 200-300 metre önümden diklemesine sağıma denk gelen tarlaya doğru havalandı ve o anda araçtaki iki kişide araçtan fırladı ve şansa tarla yeni sulanmıştı ve yumuşacıkta ve bu insanlar (sonradan alkollü olduklarından şüphelendik) tarlaya düştü. İkinci bir şansları ise benim kullandığım araçta eniştemin olmasıydı. Çünkü eniştem doktordu ve onlara ilk müdahaleyi biz yaptık. :) Yani külliyen şansdı onlarınki. :) Ayrıca araçlarının tavanı da ezilmişti. Yani araçda kalsalardı daha çok zarar görebilirlerdi ancak araçları kuş serisiydi de, bunuda belirtmekte yarar var sanırım. Yoksa o şekilde balka ne uçabilirki. :)
 Ancak yinede ve arka koltuk yolcuları da dahil kesinlikle kemer takmaları gerekmekte bence. Çünkü diğer durumda araç çok hasar almasa dahi sürücü ya da yolcu ya kafaya aldıkları darbelerden, ya da boyun yaralanmalarından kötü sonuçlara maruz kalabiliyorlar.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #34 : Temmuz 15, 2008, 01:05:38 »
aracıma bindiğim anda ilk yaptığım emniyet kemerimi takmaktır. tedbir herşeyden önce gelir!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #35 : Temmuz 17, 2008, 13:41:36 »
sadece uzun yolda seçeneğini işaretledim ama. sokak aralarında dolaşırken takmam mesela z.burnu-taxim arası kullanırım ya da bakırköye giderken falan. sadece sokak arasında takmam yavaş giderken yani.

ANGELLLL...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #36 : Temmuz 22, 2008, 21:18:53 »
ßen ne zaman taktıysam,Dıkkat cekıyorum..Oyuzden No dıyoruz:D:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Temmuz 23, 2008, 11:19:45 »
ister istemez kullanıyom hatta yanımdakide kullanmak zorunda

yoksa bip bip ötüyo :D ne gerek var esp ye koy bi bipleyen bişe sana bağlatsın kemeri :p

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #38 : Temmuz 28, 2008, 12:19:54 »
Otomobilleri ilk kullanmaya başladığım zamndan beri kullanıyorum kemeri. O nedenle bip sesleri çok problem değil. Benim otomobilimde çok az ötme şansı var :) Corollanın bir ayrıntısı diğer araçlar sadece sürücüyü uyarırken Corolla yolcuyu da uyarıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #39 : Temmuz 28, 2008, 12:43:07 »
merhabalar.emniyet kemerimi herzaman takarım.takmamdaki en büyük sebep beyaz fötörlü polis amcalar oldu.bundan yıllar önce emniyet kemeri takmadığımdan çevirmeye girdim polis amca emniyet kemerinizi takmamışsınız ceza yazıcam dedi bende hay hay dedim ozaman ehliyet ruhsat alayım dedi bende buyrun bu ehliyetim budaaaa..... ruhsatım dicektim ama ruhsatı evde unuttuğumun farkına varana kadar aracım polis çekicisinin üzerinde otoparka doğru yol alıyordu.haliyle araba bağlandı arabayı kurtarmam 1 günümü ve bir ton parama mal oldu.artık psikolojik olarak kontak anahtarını takmadan emniyet kemerini takıyorum .TIRSIYORUM ABİ NOLUR NOLMAZ :D
toyota'sız adam